Omlet blog

Checklist voor een nieuwe kat

Kat rekt zich uit op de Omlet Switch krabpaal naast de bank

Je hebt overal gezocht en eindelijk een kat gevonden die je nieuwe bestie wordt: gefeliciteerd! Maar wacht even. Heb je alles wat je nodig hebt om je nieuwe kat een warm welkom te geven? Is je huis uitgerust met de noodzakelijke essentials? Geen zorgen, wij helpen je op weg. Kijk eerst even naar onze checklist voor een nieuwe kat, voordat je te veel kattenbakvulling inslaat. Zo ben je er zeker van dat je alles in huis hebt voordat je nieuwe huisgenoot bij je intrekt.

Voeding

Het is vanzelfsprekend dat je genoeg water en voer moet hebben voordat je nieuwe kat thuiskomt, maar weet je ook welk soort voer je nodig hebt? De spijsvertering van katten en kittens is anders, en daarom hebben kittens die nog volop in de groei zijn andere voeding nodig.

Er zijn veel merken en opties beschikbaar, maar het is belangrijk dat je voeding kiest die het ingrediënt taurine bevat. Taurine is een aminozuur dat eiwitten vormt in planten en dieren en essentieel in het dieet van de kat. Het ondersteunt de hart- netvies- en spijsverteringsfuncties.

De kat een volledig veganistisch dieet geven is een absolute no go. Katten zijn carnivoren en ze hebben eiwitten nodig om gezond te blijven. Lees de labels dus goed voordat je voeding koopt.

Het is ook belangrijk dat je onthoud dat katten van nature erg nieuwsgierig zijn en graag met hun pootjes op dingen slaan… Zo ook op hun voerbak. Kies dus een stevige voerbak die niet omvalt en makkelijk te reinigen is.

Kattenbak

Ah, de kattenbak. Als je ooit eerder een kat hebt gehad, dan weet je dat dit item ook essentieel is. Onthoud dat de kattenbak net zoiets is als onze badkamer. Bij aankoop is het dus van belang dat je let op de grootte van je nieuwe kat.

De vuistregel is als volgt: een kattenbak moet anderhalf keer de lengte van jouw kat zijn. Een kat is wispelturig en wil zich niet te opgekropt voelen als hij het toilet gebruikt. En kun je hem dat kwalijk nemen? Omdat dit de plek is waar de kat zijn boodschap kwijt moet, wordt een beetje privacy ook wel gewaardeerd.

Het Omlet Maya Kattenbakmeubel is perfect omdat het veel instapopties biedt die geschikt zijn voor iedere kat. Het strakke, gesloten ontwerp minimaliseert niet alleen geurtjes en rommel, maar staat ook prachtig bij het interieur. Over geuren gesproken, kijk eens naar deze kattenbakvulling met geur. Dit is niet alleen een gezonde keuze voor de neus, maar ook voor je kat en de omgeving.

Kat wandelt door zakken met Omlet Kattenbakvulling

Verzorging en hygiëne

Geloof het of niet, maar een van de beste manieren om een band op te bouwen met je kat is door ze te borstelen. Ja, katten verzorgen zichzelf de hele dag, maar ze vinden het ook heerlijk om verzorgd te worden. En langharige katten, zoals een Pers of Maine Coon hebben elke dag verzorging nodig om de vacht gezond te houden. Zorg dus voor een goede kam of borstel zodat de vacht van je kat niet gaat klitten.

En als het aankomt op een bad of de verzorging van de nagels, dan is het wellicht verstandig om dit aan een professional over te laten, zoals een trimmer of dierenarts. Het is belangrijk dat de kat deze essentiële, hygiënebehoeften als positief blijft ervaren, dus als je denkt dat je niet in staat bent om de kat in bad te doen, vraag de dierenarts dan advies over andere opties.

Kattenspeeltjes

Er is geen betere manier om een band op te bouwen dan via spel. Katten zijn van nature jagers en hebben de instinctieve behoefte om hun energieke uitspattingen kwijt te kunnen. Spelen helpt ook tegen verveling (en die verveling kan weer leiden tot iets te veel nieuwsgierigheid). En wat is nou een betere manier om je kat wat beweging te geven dan door middel van een leuke speelsessie?

Bij Omlet maken we er onze missie van anders na te denken over elk aspect van de zorg voor katten. Daarom hebben we een revolutionair product ontwikkeld dat aan alle behoeften van de kat voldoet en jullie met technologie dichter bij elkaar brengt. Maak kennis met de Switch sisal lichtgevende krabpaal, ontworpen door Omlet. Een unieke krabpaal met geïntegreerde LED-verlichting om de verveling van de kat tegen te gaan en om samen te verbinden in kleur. Daag alle zintuigen van de kat uit met een krabpaal die voor eindeloos veel plezier zorgt en functionaliteit biedt.

Zorg er daarnaast voor dat je genoeg kattenspeeltjes hebt voordat je de nieuwe kat in huis neemt en speel elke dag met hem. De mentale en fysieke stimulatie die je in slechts tien minuten bereikt zal voordelen met zich meebrengen waar de kat een leven lang van kan genieten.

Kattenmand

Katten slapen graag… En veel. Dus een van de belangrijkste essentials is een kattenmand. Maar niet zomaar een mand. In het wild slapen katten vaak op hogere plekken om minder kwetsbaar te zijn voor roofdieren, of ze slapen in een zelfgemaakt holletje dat comfortabel en beschut is. Dus als je de juiste mand voor een kat zoekt, kies er dan eentje die past bij zijn behoeften.

De verhoogde Maya Donutmand voor katten is een goede optie omdat hij ondersteuning en comfort biedt. Deze knusse, ultra-zachte mand geeft iedere kat een perfecte nachtrust. De mand is iets verhoogd en bevat een kussen waar de kat zich helemaal in kan nestelen. Kortom: dit wordt de perfecte plek in huis om een dutje te doen. Bonus: de hoes is wasmachinebestendig waardoor het slaapkwartier van de kat altijd schoon blijft.

Maya Donut kattenmand nieuwe kleuren pauwgroen en karamelgeel

De nieuwe Maya Donut Cosy Collectie zorgt ervoor dat uw katten in de winter een knusse plek hebben die er stijlvol uitziet

Krabpaal

Als je de meubels wilt beschermen tegen scherpe klauwen, dan heb je een krabpaal nodig. Een krabpaal biedt niet alleen de mogelijkheid om stress en angst te verminderen doordat de kat eraan kan krabben, maar het heeft ook andere voordelen. Net als in de natuur, biedt een krabpaal een hoge uitkijkpost waarop de kat zijn omgeving kan bekijken en zich veilig kan voelen. Een krabpaal zorgt ervoor dat de kat op grotere hoogte kan ontsnappen aan de drukte als hij dat nodig heeft.

De Omlet Freestyle Indoor Klimboom is de enige krabpaal die je nodig hebt voor een kat. Deze volledig aanpasbare toren is de droom van iedere kat. De meeste krabpalen zijn groot en nemen veel ruimte in, maar de Freestyle Klimboom geeft de kat ruimte om te springen en klimmen. Dit slanke, strakke design, met plantjes, zorgt voor een geweldige toevoeging aan je interieur – zowel jij als de kat gaan ervan houden.

Je kunt de klimboom bovendien aanpassen en elk accessoire toevoegen dat je maar kunt bedenken. Van hangmatten tot platformen met kussens: jouw kat zal zich de hele dag vermaken.

Essentials voor buiten

Wat frisse lucht en een dosis zonnestralen zijn niet alleen goed voor ons, maar ook voor katten. Sterker nog: de frisse lucht biedt enorm veel voordelen en helpt een kat langer en gezonder leven. Maar hoe laat je de kat buiten veilig op ontdekkingsreis gaan? Met een buitenren voor de kat!

Gedomesticeerde katten zijn, in tegenstelling tot honden, niet makkelijk te trainen. Als ze de buitenwereld veilig willen ontdekken, hebben ze een veilige en afgesloten ruimte nodig die ze beschermt. De Omlet Catio kattenren is de perfecte oplossing. Dit ruime, modulaire ontwerp laat de kat vrij rondwandelen en springen zonder het risico dat je hem kwijtraakt of dat hij geconfronteerd wordt met de hond van de buren.

En als je bang bent dat je achtertuin niet groot genoeg is, dan kun je de Omlet kattenren voor het balkon gebruiken. Deze kattenren geeft je kat ook de ruimte om de buitenwereld veilig te ontdekken. Bevestig hem aan de muur van je appartement en je kat heeft binnen no time een nieuw uitzicht waar hij van kan genieten.

Omlet en jouw kat

Als je het baasje van een kat wordt dan is dat voor zowel jou als de kat een van de grootste geschenken in het leven. Met de juiste planning en producten kun je de nieuwe kat een leven vol vreugde geven, en daar krijg je gezelschap en steun voor terug. Bij Omlet weten we hoe speciaal de band tussen mensen en huisdieren is. Daarom ontwerpen we onze kattenmanden, krabpalen en klimbomen op een manier die jullie dichter bij elkaar brengt. Want het allergrootste essential dat je bij de hand moet hebben voor een nieuwe kat is liefde.

Kat klimt op de Omlet Freestyle Indoor Klimboom met hangmat

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *