Omlet blog

7 leuke oefeningen voor jou en de hond

Het actief houden van je viervoeter is essentieel voor het fysieke en mentale welzijn. En hoewel een blokje om geweldig is, hebben zowel de hond als jij wat afwisseling nodig in de bewegingsroutine. En daar komen deze 7 verschillende en leuke oefeningen voor je hond goed bij van pas. Regen of zon, binnen of buiten, er is altijd wel iets wat leuk is voor elke hond en elk mens.

Meisje kijkt naar een hond op de Omlet Topology mand

Avontuurlijke buitenwandelingen

Maak je dagelijkse wandelingen in de buurt wat leuker met een beetje avontuur. Ja, honden zijn dol op routine, maar ze vinden het ook leuk om nieuwe dingen te ruiken en ontdekken. Dus probeer in plaats van elke keer datzelfde pad eens wat nieuwe wegen, parken of natuurgebieden. Er staat een scala aan bezienswaardigheden en geurtjes klaar om door jullie ontdekt te worden als jullie de wildernis intrekken.

De opzet: Start met het onderzoeken van hondvriendelijke paden en parken in de buurt. Je hoeft waarschijnlijk niet ver te rijden om mooie, nieuwe routes en parken te vinden die jullie kunnen verkennen. En omdat je een nieuwe omgeving gaat verkennen, moet je zorgen voor de favoriete hondenriem en halsband van de hond, met de juiste identificatiegegevens. Neem voor jullie allebei water en snacks mee en misschien zelfs een hondenkussen dat makkelijk mee te nemen is zodat de hond kan uitrusten op de weg terug naar huis.

Waarom het goed is: Avontuurlijke buitenwandelingen bieden mentale stimulatie voor de hond en houden de natuurlijke instincten bezig. Het verkennen van een nieuw gebied houdt de geest van de hond scherp en bevordert het algemene geluksniveau.

Apporteerspelletjes

Apporteren is een klassieker die nooit verveelt en je hond komt er gegarandeerd door in beweging. En het kost niet veel moeite om dit spel samen te spelen. Zoek een open ruimte, zoals de achtertuin of een hondenpark en laat de hond achter een bal of frisbee aan rennen. Apporteren is niet alleen leuk, maar ook een goed spel om de behendigheid en coördinatie van de hond te verbeteren.

De opzet: Kies een veilige ruimte zonder gevaren of obstakels. Zorg dat het een ruimte is waar honden los mogen lopen en veilig vrij kunnen rennen. Begin met korte worpen van een bal, frisbee of het favoriete hondenspeeltje en vergroot de afstand naarmate de hond zich wat comfortabeler voelt. Vergeet ook niet om een drinkbak voor de hond mee te nemen, omdat de hond zijn vochtniveau zo op peil kan houden.

Waarom het goed is: Apporteren is een goede bewegingsvorm voor de hond, omdat het goed is voor hart-en bloedvaten en de spieren versterkt. Maar misschien ligt het beste deel van dit spel nog wel in de verbinding die tussen jullie ontstaat tijdens het spelen. En daar is geen prijskaartje aan te hangen.

Buitenparcours

Heb je ooit naar hondensportwedstrijden gekeken en je afgevraagd of jouw hond ook zo’n hindernis-pro zou kunnen zijn? De enige manier om erachter te komen is door het te proberen! Behendigheidscursussen zijn fantastisch om de hond zowel mentaal als fysiek uit te dagen. En het kan eenvoudig worden gedaan met tunnels en slalompalen in je eigen achtertuin. Het zal zowel jou als de hond veel plezier geven om het buitenparcours af te leggen en het is goed voor honden van alle leeftijden en rassen

De opzet: Als het gaat om behendigheidscursussen hoef je niet meteen duur materiaal te kopen. Je kunt items gebruiken die je in huis hebt en die geschikt zijn voor de grootte en het vaardigheidsniveau van de hond. Kartonnen dozen, wasmanden en zelfs oranje speelkegels van je kinderen zijn perfecte items voor een beginner. Start met eenvoudige obstakels en introduceer geleidelijk wat meer uitdagingen als de hond eraan gewend raakt.

Waarom het goed is: Behendigheidstraining is een uitstekende oefening voor honden om het hun balans, coördinatie en probleemoplossend vermogen verbetert. Het vergroot ook het zelfvertrouwen en het versterkt de band tussen jou en je hond.

Zwemsessies

Als jouw hond van water houdt, dan is zwemmen een geweldige full-body workout die je kunt toevoegen aan de bewegingsroutine. Maar hoe weet je of jouw hond van zwemmen houdt? Begin met een hondvriendelijk strand , meer of zwembad waar de hond veilig kan rondspetteren om te kijken of het wat voor hem is. Zelfs als de hond niet volledig onder water gaat, kan alleen het rennen door het water al voldoende beweging bieden. Zwemmen is vooral goed voor oudere honden of honden met gewrichtsproblemen.

De opzet: Als jouw hond nog nooit heeft gezwommen en je niet zeker bent hoe je daarmee moet beginnen, dan kun je beginnen bij kalm, ondiep water. Hierdoor kan de hond de mogelijkheden verkennen zonder zich er te veel in te storten. Zorg er altijd voor dat je de juiste producten bij je hebt wanneer jullie een duik nemen: overweeg een reddingsvest voor honden en een goede halsband, een oude handdoek om hem mee af te drogen en wat hondentraktaties voor na het zwemmen. Dit maakt de ervaring een beetje leuker.

Waarom het goed is: Zwemmen is een ‘’low-impact’’ oefening die zacht is voor de gewrichten van de hond. De hond krijgt een goede training zonder de botten te belasten. En het allerbeste? Tijdens de warme maanden is het een perfecte manier om de hitte te verslaan.

Indoor speurtocht naar traktaties

Als het buiten koud of regenachtig is, probeer dan binnen wat beweging te krijgen. Een indoor speurtocht naar traktaties is een leuke manier om de hond mentaal te stimuleren en het lichaam in beweging te krijgen. Het is zo eenvoudig als het verstoppen van traktaties door het huis en de hond zijn neus laten gebruiken om ze te vinden.

De opzet: De sleutel tot het maken van een indoor speurtocht is het kiezen van verschillende verstopplekken. Dit is je kans om creatief te zijn! Terwijl de hond in een andere kamer is, verstop jij stilletjes de hondentraktaties onder de meubels en achter de deuren of zelfs in hun luxe hondenhuis. Als de hond beter wordt in het opsporen van de traktaties op makkelijke plekken, kun je het wat moeilijker maken door meer uitdagende plekken te kiezen.

Waarom het goed is: Indoor speurtochten naar traktaties zijn geweldig om de reukzin te stimuleren en tegelijkertijd mentale stimulatie te bieden. Door het jagen en snuffelen zal de hond ook minder verveeld zijn en minder geneigd zijn om destructief gedrag te vertonen.

Interactief speelgoed

Als er één manier van bewegen is die de hond gegarandeerd moe maakt, ongeacht het weer, is het spelen met jou en de interactieve hondenspeeltjes. Speelgoed vermaakt en traint de hond niet alleen, maar het is ook een geweldige manier om de hond wat uitdaging te bieden. Zorg voor verschillende speeltjes zoals puzzelspelletjes, traktatie dispenser ballen, of interactieve speelmatten zodat de probleemoplossende vaardigheden op de proef worden gesteld en verbeteren.

De opzet: Teveel kan leiden tot een gevoel van overweldiging en dat geldt ook voor hondenspeeltjes. Maak elke dag tijd om één of twee speeltjes tevoorschijn te halen waar jullie mee kunnen spelen. Als het een nieuw speeltje is, introduceer deze dan alleen zodat de hond het nieuwe object volledig kan ontdekken. Probeer de speeltjes om de week af te wisselen zodat de hond geïnteresseerd blijft en het leuk blijft vinden.

Waarom het goed is: Interactief hondenspeelgoed en spelletjes zijn de perfecte trainingsmiddelen voor honden, omdat ze mentale stimulatie bieden en verveling voorkomen. Als je ergens woont waar de weersomstandigheden het buitenspelen verhinderen, zijn hondenspeeltjes essentieel om de fysieke gezondheid en het mentale welzijn van de hond op peil te houden.

Binnenparcours

Wie zegt dat hindernisbanen alleen buiten kunnen zijn? Als het weer niet meewerkt, kun je de pret naar binnen brengen met een doe-het-zelf hindernisbaan. Je hebt geen dure apparatuur nodig; gebruik items die je in huis hebt zoals stoelen, kussens en kartonnen dozen om het ultieme binnenavontuur te creëren. Neem één ruimte in huis waar de hond zich door tunnels kan manoeuvreren, over hindernissen kan springen of tussen obstakels door kan bewegen zonder zichzelf of de meubels te beschadigen.

De opzet: Begin met het vrijmaken van een ruimte waar de hindernisbaan veilig kan worden opgezet. Kies een kamer die groot genoeg is om de hond te laten rondwandelen, op basis van de grootte en verplaats eventuele meubels of items die schade kunnen toebrengen of beschadigd kunnen raken tijdens het spel. Bij het kiezen van items voor de hindernisbaan, kijk je naar stabiele voorwerpen die niet makkelijk omvallen. Het gaat om plezier dus gebruik nooit iets wat letsel kan veroorzaken of kapot kan gaan.

Waarom het goed is: Een binnenparcours biedt een goede fysieke oefening en verhoogt de mentale stimulatie voor de hond. Het herhaaldelijk doorlopen van het parcours draagt bij aan de ontwikkeling van gehoorzaamheid en behendigheid en dit is goed voor zowel het lichamelijk als geestelijk welzijn van de hond.

Omlet en jouw hond

Ongeacht het weer, is het belangrijk voor het algeheel welzijn om de hond actief en betrokken te houden. Of jullie nu de grote buitenwereld verkennen of creatieve binnenactiviteiten doen: er zijn veel manieren om de hond te laten bewegen en hem te vermaken. Bij Omlet begrijpen we het belang van beweging voor alle huisdieren en daarom hebben we een breed assortiment aan producten die zijn ontworpen om de band met jouw huisdier te verbeteren. Van interactief hondenspeelgoed tot halsbanden en riemen voor honden. Wij maken producten die de hond nodig heeft, ongeacht de activiteiten die jullie ondernemen. Dus ga erop uit, heb plezier en begin met de oefeningen voor jouw hond.

Terriër zit op het Omlet Hondennest

 

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *