Omlet blog

Spelletjes die je kunt spelen met jouw konijnen en cavia’s

Op zoek naar wat inspiratie voor jouw kleine huisdieren? Er zijn verschillende spelletjes die je kunt spelen met jouw konijnen en cavia’s die iedereen enorm veel plezier geven. Van doolhoven tot verstoppertje: hier zijn wat ideeën die jij en je huisdieren de volgende keer kunnen uitproberen.

Cavia’s spelen in het Zippi Tunnelsysteem

Het belang van spelen

Door te spelen met je konijnen en cavia’s bouw je vertrouwen op en dit versterkt jullie band, waardoor hij nog meer betekenis krijgt voor jullie. Het is geweldig om te zien hoe verlegen, timide huisdieren uit hun schulp kunnen kruipen door te spelen met mensen. Het is ook goed voor het lichaam en de geest om actief te zijn, en het is een van de beste manieren om jouw huisdier aan te moedigen om wat extraverter en fitter te worden. Door samen toegewijd te spelen, smeed je een ijzersterke band met jouw konijnen en cavia’s.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat konijnen en cavia’s prooidieren zijn en dat ze snel schrikken van onverwachte bewegingen, of harde geluiden. Alle spelletjes die jullie samen spelen moeten daarom in een kalme omgeving plaatsvinden en met traktaties zodat je jouw dieren kunt belonen voor de moeite die ze nemen.

Soortspecifiek

Konijnen en cavia’s verschillen in grootte en gestalte, waardoor ze ook elk hun eigen vaardigheden hebben die ze inzetten tijdens het spelen. Konijnen hebben bijvoorbeeld lange, krachtige benen, dus zij springen zo over de muren van een doolhof om snel bij de traktatie uit te komen. Voor de volgende activiteiten bieden we suggesties om elk spel aan te passen op basis van de grootte en soort van uw huisdier.

Een speelplek voorbereiden

De beste plek om met jouw konijnen en cavia’s te spelen is in een veilige, omheinde ruimte. De buitenren voor konijnen en cavia’s is perfect om samen in te spelen. De omheinde ruimte houdt de dieren comfortabel en biedt genoeg ruimte zodat jij de spelletjes goed kunt klaarzetten. Andere speelplekken zijn bijvoorbeeld een veilige plek in je eigen huis, maar zorg er echt voor dat de kamer waarin jullie samen spelen veilig is voor konijnen en cavia’s.

Bowlen

Dit spel past wat beter bij konijnen, maar sommige cavia’s zullen het ook leuk vinden om objecten omver te gooien. Plaats wat kleine bowlingkegels, zoals binnensetjes die gebruikt worden voor peuters, en laat je konijn eraan snuffelen en ze omver stoten. Beloon de moeite van jouw dieren met een traktatie, voordat je de kegels weer overeind zet voor de volgende ronde.

Aanpassing voor cavia’s: in verhouding tot cavia’s, zijn zelfs speelgoedkegels groot en intimiderend. Probeer in plaats daarvan wat lege rolletjes wc-papier.

Magische bekers

Laat je konijnen of cavia’s zien dat je een snoepje onder een beker hebt gestopt. Voeg een of twee bekers toe waar niets onder verstopt zit en hussel ze voordat je huisdier het verstopte snoepje al snuffelend mag ontdekken. Verse kruiden of geurige snoepjes zijn perfect voor dit spelletje.

Apporteren

Dacht je dat apporteren alleen voor honden is? Denk daar nog maar eens over na! Sommige konijnen en cavia’s vinden het leuk om kleine dingen in hun mond te dragen. Probeer eens een klein balletje te gooien, appelhouten knaagsticks, of een stukje karton. Om te beginnen gooi je het object een paar centimeter voor het konijn of de cavia. Als het wordt opgepakt, beloon je je huisdier en bied je een snoepje aan. Als ze hun speeltje consequent oppakken, gooi het dan elke keer ietsje verder weg en moedig je huisdier aan om het terug te brengen.

Verstoppertje

Konijnen en cavia’s zijn nieuwsgierig van aard dus een beetje mysterie zal hun interesse zeker wekken. Ga op de grond liggen en plaats je gezicht in je handen. Je konijn of cavia zal hierdoor op onderzoek uitgaan. Zorg er wel voor dat je je huisdier niet laat schrikken als je tevoorschijn komt en geef je dier altijd een snoepje omdat hij/zij zo slim is!

Aanpassing voor konijnen: Verstop je onder een zachte deken en roep je konijn. Konijnen zijn dol op het graven van een hol, dus hij zal staan te trappelen om zich een weg door het dekentje te graven om jou te vinden.

Doolhoven

Creëer doolhoven van kartonnen dozen, bouwblokken of andere huishoudelijke artikelen en leg een traktatie aan het einde van het doolhof. Plaats doolhoven altijd op de grond en zorg dat er geen kleine kieren of gaten zijn waar de voetjes van je huisdier in verstrikt kunnen raken.

Aanpassing voor konijnen: Maak een doolhof met Zippi Konijnentunnels voor het ultieme, herbruikbare doolhof waar je konijn niet zomaar overheen kan springen.

Omlet en jouw konijnen en cavia’s

Van de konijnen- en caviahokken tot buitenrennen en speelrennen – we hebben hard gewerkt om de perfecte sfeer te creëren waarin eigenaren quality time door kunnen brengen met hun kleine huisdieren. Ontwerp je eigen speeltuin met het Zippi Tunnelsysteem voor konijnen en cavia’s, en voegvides voor konijnen en cavia’s toe om je konijnen op een heel nieuw niveau te zien. Met Omlet is spelen niet alleen mogelijk; het is het meest waardevolle moment tussen jou en je konijnen en cavia’s.

Konijn springt in de Eglu Go

 

 

This entry was posted in Cavia's


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *