Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Hentertain uw kippen!

Niemand vindt het leuk om zich te vervelen, en dat geldt natuurlijk net zo goed voor kippen! Kippen die zich vervelen zullen elkaar sneller gaan pikken, elkaars eieren opeten en proberen om uit de tuin te ontsnappen. Er wordt wel gezegd dat kippen die zich vervelen meer geneigd zijn om broeds te worden. Want als je niets te doen hebt, waarom zou je dan niet gewoon de hele dag in bed blijven liggen?

Waarschijnlijk biedt u uw kippen al afleiding en vermaak zonder dat u zich er echt van bewust bent. Alles wat natuurlijk kippengedrag uitlokt daagt uw kippen uit, zelfs als u ze alleen maar de mogelijkheid geeft om op stok te gaan of wanneer ze hun voer van de grond moeten opscharrelen. Maar als u uw kippen nog wat meer hentertainment wilt geven, lees dan onze tips:

Geef uw kippen zitstokken. Al lijkt het zitten op een stok voor ons misschien niet erg vermakelijk, kippen vinden het heel fijn! Geef uw kippen meerdere zitstokken en plaats deze op verschillende hoogtes. Zet bijvoorbeeld een ladder in de inloopren, verzamel wat takken uit het bos of gebruik Omlets slimme zitstokken.

Maak een hoop van bladeren, sto of hooi.Zodra kippen een hoop bladeren, stro of hooi zien zullen ze er meteen op af gaan en het met de grond gelijk maken, op zoek naar smakelijke insecten. Dit zorgt niet alleen voor de nodige afleiding maar geeft uw kippen ook de nodige beweging.

Hang een spiegel op. Kippen zijn ijdele dieren en genieten ervan zichzelf te bewonderen. Een spiegel zullen de dames dus zeker waarderen. Zorg er wel voor dat de spiegel goed vastzit zodat hij niet kan vallen en uw kippen kan bezeren. Wanneer u een haan heeft is een spiegel waarschijnlijk geen goed idee – zij kunnen problemen hebben met een ‘andere’ haan in hun toom!

Peck toys. In plaats van uw kippen hun voer te geven uit een dispenser of een voerbak, kunt u ze iets geven zodat ze hun best moeten doen voor hun voer! Pikken en foerageren is natuurlijk kippengedrag, en ze zullen dan ook dol zijn op Omlets Elvis en Rocky Peck toys. De Peck toys geven het voer geleidelijk vrij wanneer uw kippen er tegenaan pikken. Dit geeft ze niet alleen een interessante uitdaging, het heeft ook bewezen het gedrag van de toom te verbeteren.

Speelgoed voor kippen. Er zijn verschillende producten op de markt die speciaal zijn ontworpen om uw kippen bezig te houden en te vermaken. De Chicken Swing is een must-have voor elke kippenren, en uw kippen zullen enthousiast achter de Manna Pro kippenvoetbal aanrennen!

Wees niet bang voor verandering. Wanneer u uw kippenhok en ren op orde heeft gebracht kan het verleidelijk zijn om hem zo te laten staan. Maar verandering is goed voor kippen. U kunt misschien uw Eglu naar een ander deel van de tuin verplaatsen, wat snacks in de ren hangen of ze een nieuw stofbad geven.

Breng tijd door met uw kippen. Iedereen die kippen houdt weet dat tijd doorbrengen met uw kippen leuk is en therapeutisch werkt. En kippen denken daar net zo over. En zelfs als ze u alleen zien als een vrij grote voerdispenser, ze zullen uw gezelschap waarderen.

This entry was posted in Tips & advies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *