Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Tips voor benchtraining

Waarom benchtraining?

Veel mensen denken onterecht dat benchtraining dieronvriendelijk is en dat honden kleine ruimtes niet prettig vinden. Maar honden vinden een eigen rustige en veilige plaats juist heel aangenaam. Een hondenbench kan worden gebruikt tijdens de training van uw hond en het is een plaats waar uw huisdier ‘s nachts kan slapen. Het biedt uw hond een veilige plek waar hij kan schuilen voor lawaai zoals vuurwerk en onweer, en het is een plaats waar hij heerlijk kan uitrusten na een lange wandeling.

Benchtraining is een belangrijk moment in het leven van uw hond en een bench is een heel handig hulpmiddel tijdens zijn zindelijkheidstraining. Probeer daarom de ervaring voor zowel u en uw huisdier zo aangenaam mogelijk te maken. Het is essentieel dat uw hond zich blij en op zijn gemak voelt in zijn bench. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw hond zijn bench ervaart als een fijne en veilige plaats.

 

6 Redenen waarom benchtraining belangrijk is voor een puppy:

 

Veilig:
Het komt tegemoet aan de instinctieve wens van een hond een eigen hol te hebben.
Zelfstandigheid:
Het laat uw pup eraan wennen tijd alleen door te brengen en helpt bij zindelijkheidstraining.
Privacy:
Het geeft uw pup zijn eigen plaats wanneer u of uw huisdier een pauze nodig heeft.

 

Gedrag:
Het helpt dikwijls tegen verlatingsangst omdat het uw hond een plek geeft waar hij zich op zijn gemak voelt.
Practisch:
Het laat uw pup wennen aan een gesloten ruimte. Dit komt van pas als uw hond naar de dierenarts of trimmer moet of tijdens een autotocht.
Welzijn:
Het beperkt de bewegingsvrijheid van uw pup wanneer hij bijvoorbeeld gewond is of en door een dierenarts is behandeld.

Maak benchtraining een aangename ervaring

  • Door uw hond snacks en voer te geven in zijn bench zal hij deze plaats in verband brengen met iets positiefs. Begin door uw hond in de buurt van zijn bench zijn eten te geven.
  • Leg een kleed over de bench. Dit maakt de bench nog meer een geborgen plaats omdat het lijkt op een hol. Uw hond zal zich hierdoor nog meer op zijn gemak voelen in zijn bench.
  • Heb geduld. Probeer tijdens de benchtraining niet overhaast te werk te gaan, uw hond zal tijd nodig hebben om aan het idee te wennen. Als u te haastig bent kan dit voor zowel u als voor uw hond voor frustratie zorgen.

U kunt tijdens de puppytraining een traditionele hondenbench in deFido Nookplaatsen. Met de innovatieve Quick-Release vergrendeling kunt u wanneer u wenst de hondenbench uitnemen om de Fido Nook om te toveren tot een uiterst luxueus hondenhuis.


This entry was posted in Tips & advies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *