Omlet blog

Tips voor benchtraining

Hond relaxt in Fido Studio hondenbench met Omlet Bolsterbed

Overweegt u benchtraining voor uw puppy of hond? Hoewel sommige mensen een hondenbench zien als niets meer dan een kooi, is aangetoond dat honden het juist prettig vinden een rustige, veilige plek te hebben waar ze kunnen rusten en alleen kunnen zijn. Als het op de juiste manier wordt aangepakt, is benchtraining een uitstekende manier om uw hond een comfortabele, eigen ruimte te geven. We hebben alle voordelen en tips op een rijtje gezet over wanneer en hoe benchtraining als hulpmiddel kan worden gebruikt. Lees verder om meer te weten te komen over benchtraining.

Waarom een bench?

Benchtraining is een belangrijk moment in het leven van uw hond. Een bench is een heel handig hulpmiddel tijdens zijn zindelijkheidstraining en geeft uw hond tegelijk een plek waar hij zich veilig voelt en zich terug kan trekken. Heeft u een nieuwe hond of net een nieuwe pup, bekijk dan hier waarom benchtraining een handig hulpmiddel kan zijn bij de opvoeding van uw hond.

  • Veiligheid. In het wild maken honden gebruik van een hol, wat betekent dat ze instinctief op zoek gaan naar kleine ruimtes om bijvoorbeeld te slapen. Een bench komt voor honden van alle leeftijden dus eigenlijk tegemoet aan hun aangeboren gedrag en verlangen.
  • Zelfvertrouwen. Bedenk hoe trots een peuter is als hij leert hoe hij zijn ‘potje’ moet gebruiken. Hetzelfde geldt voor honden. Met benchtraining kunt u ongelukjes op dit vlak leren beperken.
  • Zelfstandigheid. Hoe graag we ook zouden willen dat we elk uur van de dag met onze hond zouden kunnen doorbrengen, feit blijft dat we ze soms alleen thuis moeten laten. Met benchtraining kunt u het zelfvertrouwen van uw hond vergroten als u uw huisdier een tijdje alleen moet laten.
  • Privacy. Een hondenbench kan dienen als – zeer nuttige – time-out-plek voor oververmoeide puppy’s die een pauze nodig hebben. Voor volwassen of oudere honden is het een fijne plek om naar toe te gaan als ze willen ontspannen of als ze alleen willen zijn.
  • Praktisch. Weten wat een bench is, is belangrijk voor honden, omdat ze er op een dag sowieso mee te maken zullen krijgen. Of het nu bij de dierenarts, de trimsalon of in de auto is, benches worden vaak gebruikt om een hond veilig te houden. Het is daarom het beste ze eerst thuis te laten wennen aan een bench.

Maak benchtraining een aangename ervaring

Een hondenbench is bedoeld als een positieve omgeving voor uw hond, waar hij graag wil zijn. De beste manier om ervoor te zorgen dat uw hond deze associatie heeft, is door vanaf het eerste moment uw hond een positief gevoel te geven bij zijn bench. Dit zijn enkele manieren waarop u benchtraining een plezierige ervaring voor iedereen kunt maken.

De juiste bench kiezen

Het kiezen van de meest geschikte hondenbench is essentieel om ervoor te zorgen dat uw hond van zijn bench zal gaan houden. Afhankelijk van het hondenras dat u heeft, is het belangrijk dat de bench past bij het formaat van uw hond zodat hij zich er goed in kan draaien. Daarnaast moet een hondenbench duurzaam, comfortabel en makkelijk te transporteren zijn. De Fido Nook hondenbench is een uitstekende optie omdat deze bench al deze functies heeft en ook nog eens dienst doet als stijlvol meubelstuk in uw huis.

Creëer een positieve associatie

Een van de snelste manieren om het hart van een hond te veroveren is via zijn maag. Om een positieve associatie met de hondenbench tot stand te brengen, kunt u voedsel en hondensnacks als hulpmiddelen gebruiken. U kunt zelfs de voerbakken van uw hond dichter bij de bench zetten, zodat uw hond de positieve link zal leggen tussen eten en dutjes in de bench.

Een fijne plek

Sommige honden geven er de voorkeur aan om op harde oppervlakken te liggen en zullen tevreden een dutje op de bodem van de bench doen. Maar de meeste honden geven de voorkeur aan een knussere plek om zich terug te trekken. U kunt uw hond bijvoorbeeld een comfortabel hondenkussen geven dat in de bench past, om uw hond een aangename plek te geven om te slapen. Of leg gewoon een paar gezellige hondendekens in de bench, zodat uw hond zijn eigen slaapholletje kan maken.

Spelletjes en een bench

Het is volkomen normaal dat honden en puppy’s in eerste instantie onzeker zijn over een hondenbench. Hoe zou u zich voelen als u iets zo vreemds en nieuws voor het eerst zou zien? Een van de beste manieren om benchraining minder spannend te maken voor uw hond, is door het leuk te maken – en wat is er leuker dan speeltijd? Ga op de grond zitten en gebruik hondenspeeltjes om in en uit de bench te gooien. Een leuk spelletje zal uw hond comfortabeler maken rond en in zijn nieuwe ruimte.

Wees geduldig

Elke hond kan nieuwe trucjes leren, en dat geldt ook voor leren wennen aan een hondenbench. Maar alleen als u geduld heeft en het langzaam aanpakt. Zoals geldt voor alles wat nieuw is, zal uw hond er niet aan wennen als u het proces overhaast, wat leidt tot frustratie voor jullie beiden. Dus neem de tijd en laat uw hond op zijn eigen tempo wennen aan de bench. Voor u het weet, zal uw hond er uit zichzelf gebruik van maken.

Omlet en benchtraining

Omlet weet dat het hebben van een hond meer is dan alleen het bezitten van een huisdier; het is een relatie die moet worden gekoesterd. Daarom is het ontwerp van onze producten gericht op deze band, zodat jullie meer tijd samen kunnen doorbrengen en jullie band verder kunnen versterken. Wij geloven dat benchtraining een onmisbaar instrument is en hoewel we de hondenbench niet hebben uitgevonden, hebben we deze wel geperfectioneerd. Omlets Fido Classic hondenbench is gemaakt van duurzaam gelast staal en heeft twee deurtjes. Gebruik de bench alleen of plaats het in de Fido Nook, voor een strakker en moderner ontwerp dat mooi staat in uw interieur. Welke optie u ook kiest, Omlet kan helpen de benchtraining met uw hond een makkelijke en plezierige ervaring te maken.

Bruine teckel met tong uit bek in Fido Nook hondenbench

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *