Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

10 tips voor kamperen met honden

Samen met uw hond erop uittrekken voor een camping trip is een leuk idee… in theorie ten minste! Maar wat als uw hond iedereen ‘s nachts wakker houdt, eindeloos aan het blaffen is op een veld vol onbekenden of er vandoor gaat telkens als hij een barbecue ruikt?

Sommige honden zijn geboren kampeerders, andere honden ervaren het als stressvol. Met onze tips bereidt u uzelf en uw hond voor op het kamperen.

1. De persoonlijkheid van uw hond

Een hond die het uitrusten na een wandeling net zo fijn vindt als de wandeling zelf, zal waarschijnlijk dol zijn op kamperen. Dit geldt ook voor honden die het leuk vinden om nieuwe mensen en honden te ontmoeten. Een schichtige, nerveuze of agressieve hond daarentegen, zal het waarschijnlijk als stressvol ervaren. Maar dit betekent niet dat u niet kunt kamperen met een minder sociale hond. Als uw hond altijd agressief is tegen onbekenden, dan is het inderdaad beter om ervan af te zien. Maar in alle andere gevallen kunt u uw kampeer-huiswerk doen. Een kleinere, rustige camping is waarschijnlijk een beter idee dan een drukke camping tijdens het hoogseizoen.

Toch zullen de meeste, goed afgerichte honden de drukte tolereren, zolang ze maar de mogelijkheid hebben om zich te onttrekken van de drukte en regelmatig worden uitgelaten.

2. Verken de camping voordat u de tent opzet

Vaak worden honden niet toegelaten op een camping of is er een strikt ‘honden aan de lijn’ beleid. De plaatsen waar honden wel worden toegelaten zijn hier vaak trots op en promoten hun hond-vriendelijke faciliteiten. Toch worden honden vaker niet dan wel toegelaten, dus controleer dit van tevoren.

3. Neem alle hondenbenodigdheden mee

Neem een voer- en drinkbak mee – ook lichte, draagbare bakjes en waterflessen voor wandelingen en dagtripjes. Daarnaast zult u nodig hebben: riemen, hondenharnas, hondenpoepzakjes, een mand, speeltjes, een teken en vlooienband en een tekentang. Kortom, neem alles mee om ervoor te zorgen dat de trip probleemloos verloopt. Ook een reflecterende halsband kan van pas komen als u uw hond in het donker uitlaat.

4. Vergeet de huisdierenpenning niet

In geval van nood is het handig om de gegevens van uw hond in een huisdierenpenning te hebben. Noteer bijvoorbeeld notities van de dierenarts, vaccinaties en contactinformatie. Controleer ook of de informatie op de microchip up-to-date is.

5. Settle in

Laat uw hond na de reis, voordat u iets anders onderneemt, acclimatiseren. Uw hond zal een plasje willen doen en de omgeving willen verkennen. Zo raakt hij gewend aan de geluiden en geuren van de nieuwe omgeving.

6. Houd uw hond onder controle

Het is niet aangenaam om steeds op uw hond te moeten letten om er zeker van te zijn dat hij zich niet misdraagt en de sandwiches van de buren aan het opeten is. Tenzij uw hond zeer goed getraind is zult u hem aan de lijn moeten houden. Geef hem een lange lijn bevestigd aan een pin of boom zodat hij wat rond kan snuffelen zonder dat hij ervandoor gaat als u even niet oplet. Als uw hond benchtraining heeft gehad kunt u ook een reisbench meenemen. Er zijn ook speciale hondententen verkrijgbaar.

7. Ruim alles op

Houd altijd hondenpoepzakjes bij de hand. Ruim ook alle hondenspeeltjes en voerbakken op als ze niet worden gebruikt. Zo voorkomt u dat andere honden worden aangetrokken tot het territorium van uw hond wat kan leiden tot onenigheden.

8. Voorkom blaffen

Als uw hond veel blaft, probeer hem dan af te leiden of ergens anders naar toe te brengen zodat zijn aandacht van datgene wat hem doet blaffen wordt afgeleid. Een wandeling is hiervoor ideaal. Onthoud dat kinderen en veel andere kampeerders vroeg op bed gaan. Het kan helpen om uw hond rond deze tijd in zijn tent of bench te laten om hem aan te moedigen om te gaan slapen.

9. Geef niet teveel snacks

Het kan verleidelijk zijn om uw hond de leftovers van de picknick en barbecue te geven, of om veel snacks te geven om goed gedrag te belonen. Teveel voer kan echter voor maagproblemen zorgen wat tot onaangename verrassingen kan leiden. Geef uw hond voer waaraan hij gewend is met zo nu en dan een beloning. Houd ook in de gaten of andere mensen op de camping uw hond niet belonen met goed bedoelde snacks.

10. Geniet ervan!

Een eenvoudig maar essentieel punt. Zie het als een uitje en niet als een opgave. Hoe meer u ontspant, des te meer uw hond zal ontspannen.

Als uw hond eenmaal doorheeft hoe leuk kamperen is zal hij er evenveel van genieten als u. Deze familie-uitjes zullen herinneringen worden om te koesteren.

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *