Omlet blog

Top 10 tips voor het kamperen met honden

Spaniel buiten op zijn Omlet hondenkussen in Prism Kaleidoscope

Mede-avonturiers opgelet! Als jij een kampeertrip aan het plannen bent en je hond graag wil meenemen, dan ben je hier aan het juiste adres. Kamperen met honden kan een ontzettend lonende ervaring zijn, maar het vergt wel wat extra planning en overwegingen. In deze gids delen we onze top 10 tips voor een geweldig kampeeravontuur met jouw hond. Dus pak er een kopje koffie bij, trek je laarzen aan en wandel met ons mee.

1. Doe je research

Voordat je op pad gaat, moet je eerst onderzoeken welke kampeerplekken geschikt zijn voor honden. Het laatste waar je op zit te wachten tijdens het avontuur zijn borden met: ‘’Geen huisdieren toegestaan’’. Kijk dus naar plekken die honden niet alleen toestaan, maar ook ruimtes bieden waar ze kunnen rondstruinen.

Campings die voorzien zijn van speciale gebieden voor huisdieren, zoals hondenparken of paden, moeten de hoogste posities op de lijst beklimmen. Tijdens het kamperen is het belangrijk om de regels en richtlijnen te volgen. Een hondvriendelijke camping zorgt niet alleen voor gemak, maar ook dat iedereen het naar zijn zin heeft.

2. Langs de dierenarts

Het bijhouden van de vaccinaties is een belangrijk onderdeel als je een huisdier hebt. Voordat je jouw maatje meeneemt naar de camping, is het een goed idee om een bezoekje aan de dierenarts te plannen om te kijken of de hond nog goed beschermd is tegen vlooien en teken. Er leven veel kleine insecten in het bos. Zorg er dus voor dat je zeker bent dat jouw hond hiertegen beschermd is.

De afspraak bij de dierenarts is ook een goed moment om zorgen en risico’s te bespreken, zoals ontmoetingen met wilde dieren of ziektes die via het water overgedragen worden. Better safe than sorry!

3. Pak de benodigdheden voor honden in

Jij hebt dingen nodig waarmee je kunt kamperen, maar jouw viervoeter ook. Hier zijn wat must-have items die je kunt inpakken om je hond ook een vrolijke kampeerder te maken.

  • Hondenmand: Omdat slaapzakken nou eenmaal niet voor honden gemaakt worden, moet je het mandje van de hond meenemen om hem ook tijdens het kamperen een comfortabele plek te bieden. Het hondenkussen van Omlet is de perfecte keuze omdat hij letterlijk overal mee naartoe kan. Dit duurzame kussen zal zijn lekkere zachte vorm behouden zodat de hond heerlijk kan slapen in de tent, het bos of de auto.
  • Voerbakken: Een van de beste dingen van kamperen is de maaltijd die op het vuur wordt bereid na een lange dag vol avontuur. Vergeet dus niet om duurzame voer- en drinkbakken mee te nemen voor jouw hond. En als de hond meegaat op avontuur dan heb je ook een draagbare bak nodig voor water om de hond gehydrateerd te houden.
  • Hondendeken: Het kan, afhankelijk van de locatie en jaargetijde, ‘s nachts best koud worden. Om te zorgen dat jouw hond lekker warm blijft, kun je een hondendeken kopen waar hij heerlijk in kan verdwijnen. De schapenvacht hondendeken van Omlet is gemakkelijk om mee te nemen op reis en hij houdt jouw hond lekker warm tijdens het hele kampeeravontuur.

4. Oefen wandel-etiquette

Het is niet alleen op veel campings de regel om de hond aangelijnd te houden, maar het is ook nog eens veilig voor jou en de hond. Het is namelijk nogal wat anders of de hond in de achtertuin rondsnuffelt of in een enorm buitengebied.

Dus voordat jullie samen gaan kamperen, moet de hond getraind worden in het wandelen met riem. Zelfs honden die het gewend zijn kunnen wel een kleine reminder gebruiken om weg te blijven bij wilde dieren. Om het nog leuker te maken, kun je een hondenriem van de Omlet Dog Walk Collectie aanschaffen met hetzelfde design als hun hondenkussen, die allebei passen bij de favoriete wandeling van jouw hond.

5. Denk aan de wilde dieren in het gebied

En nog even terug naar die wilde dieren: het is ontzettend belangrijk om vooraf te weten welke dieren je potentieel tegen het lijf kunt lopen. Je zult niet alleen maar andere kampeerders tegenkomen, dus onderzoek vooraf goed welke flora en fauna je in het gebied vindt.

Afhankelijk van het gebied waar je naartoe gaat, kun je verschillende wilde dieren tegenkomen. Daarom is het belangrijk om de hond altijd aangelijnd te houden, voor het geval je een plotselinge confrontatie hebt. Is jouw camping omringd door meertjes, rivieren of vijvers? Zorg er dan ook voor dat de hond geen stilstaand water drinkt.

Hond en eigenaar met op de achtergrond bergen

6. Koel blijven

Als je een hondvriendelijke trip plant deze zomermaanden, dan kan het best warm en oncomfortabel worden. Honden kunnen makkelijk oververhit raken, dus zorg voor een schaduwrijke plek en genoeg vers water om hem af te koelen.

Of jullie nou kamperen in een tent of onder de sterren, zoek naar een plek in de schaduw wanneer het kwik stijgt. Een goede optie zijn grote bomen of overdekte plekken op het kampeerterrein. En aangezien hydratatie de sleutel is tot een gelukkige én gezonde kampeertrip, moet je de voorraad van dedrinkbak voor honden blijven aanvullen met fris, koel water.

7. Een knusse plek voor de hond

Een van de beste dingen aan kamperen is lekker in de slaapzak kruipen na een lange dag in de buitenlucht. Hoe kun je de hond datzelfde, fijne gevoel geven? Door een eigen plekje in de knusse bench/span>.

Met de Fido reisbench van Omlet creëer je gemakkelijk een relaxte en veilige plek voor jouw hond. Omdat je hem zo makkelijk kunt op- en afbouwen, is dit perfect voor kamperende hondjes. Voeg ook een hondendekenvan thuis toe, zodat jouw hond binnen no time een vrolijke kampeerder is!

8. Houd ze bezig

Jouw kampeertrip zal waarschijnlijk bestaan uit veel wandelen en hiken met de viervoeter. Maar hoe blijft de hond de gehele trip actief en gestimuleerd? Om verveling op de camping tegen te gaan, neem je ook wat speelgoed voor honden mee, om hem een beetje bezig te houden. Vul hun favoriete Kong met hondvriendelijke snacks om jouw hond ook te vermaken als jullie bij het kampvuur zitten.

9. Respecteer andere kampeerders

Onthoud dat niet iedereen van honden houdt. Als je kampeert op een drukke camping, dan kun je mede-kampeerders tegenkomen met allergieën, of die simpelweg geen ‘hondenmensen’ zijn. Denk daar dus aan, en respecteer anderen door het blaffen van je hond onder controle te houden, de hond niet op hun kampeerplek te laten komen en altijd netjes op te ruimen als je hond zijn behoefte heeft gedaan. Een prettige plek om te kamperen maakt de trip leuk voor iedereen.

10. Geen spoor achterlaten

Last but not least: volg de principes om geen spoor achter te laten. Dit betekent niet alleen dat je jouw afval en andere rotzooi opruimt, maar ook de poep van de hond. Neem dus voldoende hondenpoepzakjes mee tijdens het wandelen en voor op de camping en gooi deze weg in de daarvoor bedoelde bakken. Een schone omgeving zorgt voor een prachtige ervaring voor onze toekomstige kampeerhonden!

Kamperen met de hond en Omlet

Kamperen met de hond is een geweldige manier om levenslange herinneringen te maken en jullie band te versterken. Bij Omlet geloven we dat er geen betere manier is om met elkaar in verbinding te komen, dan door tijd aan elkaar te besteden. Daarom maken wij innovatieve ontwerpen zoals onze hondenbenches, hondenkussens en hondendekens zodat jij minder tijd spendeert om de juiste producten te kiezen en daardoor meer tijd hebt om aan de hond te besteden.

Terriër reist in de auto terwijl hij rust op Omlet’s luxe hondendeken van kunstschapenvacht

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *