Omlet blog

Wil je kippen en konijnen samen houden?

Denk je erover na om kippen en konijnen samen te gaan houden? Deze twee soorten zijn dol op de buitenlucht, hebben wat overeenkomsten, en kunnen in harmonie met elkaar leven zolang de individuele behoeften ook vervuld worden. Kippen en konijnen delen het erf wereldwijd al generaties lang met elkaar, dus met een klein beetje voorbereiding en planning kun jij beide dieren in je achtertuin houden. Ontdek hoe deze twee soorten samen kunnen leven en wat je allemaal kunt verwachten.

Kippen lopen buiten de Eglu Cube

Kippen en konijnen samen

Zowel kippen als konijnen zijn sociale dieren die het leuk vinden om met soortgenoten, hun eigenaar en zelfs elkaar te leven. Kippen en konijnen hebben dezelfde hoeveelheid ruimte nodig en de ideale temperatuur om in te leven komt ook overeen. Een groot gebied met plekken die zijn ingericht op de eet- en slaapbehoeften van ieder soort is een perfecte manier om de twee bij elkaar te houden.

Maar er zijn wel een aantal dingen waar je aan moet denken als je kippen en konijnen samen wilt houden. Het is niet handig om ze allebei in een kippenren of konijnenren te plaatsen zonder een plek te creëren voor iedere soort. Wij delen onze tips zodat jouw konijnen en kippen harmonieus samen kunnen leven.

Stel ze vroeg aan elkaar voor

Je hebt een hogere kans op succes wanneer je de dieren op jonge leeftijd aan elkaar voorstelt, zodat ze samen opgroeien. Maar hoe oud ze ook zijn, je moet ze aan verschillende kanten van de ren laten, zodat ze aan elkaar kunnen wennen. Met de scheidingswand voor de buitenren voor huisdieren van Omlet, kun je deze afscheiding perfect maken. Als ze klaar zijn om samen wat tijd face-to-face door te brengen, houd ze dan in een groot verblijf zodat niemand zich bedreigd voelt door de andere soort. Maak het verblijf langzaam wat kleiner, tot ze allemaal in de ren zitten die je permanent wilt gaan gebruiken.

Let op probleemsignalen

Jouw kippen kunnen de konijnen mogelijk pikken omdat ze niet gewend zijn aan de snelle bewegingen die konijnen maken. Dit doet een volwassen konijn geen pijn en zou binnen enkele dagen over moeten gaan. Stop nooit een jong konijntje bij een toom met volwassen hennen, omdat jonge konijnen veel kwetsbaarder zijn. Als jouw konijn niet is opgegroeid met de kippen sinds het kuikens waren, moet je wachten tot het konijn ten minste 4 of 5 maanden oud is voordat je ze aan elkaar voorstelt. Als je plukken haar ziet liggen, of het konijn gestreste geluiden hoort maken, haal het dan direct bij de kippen weg.

Verschillend onderkomen

Kippen en konijnen hebben heel verschillende slaapgewoonten. Kippen zullen ‘s nachts op stok slapen, terwijl konijnen een schuilplek op de grond zoeken. Door een eigen slaapplek voor de dieren te creëren, voorkom je dat kippen hun ontlasting ‘s nachts op de nietsvermoedende konijnen laten vallen. De kippen hebben hun eigen kippenhuis, and bunnies should have a konijnenhok nodig, en konijnen hebben een < konijnenhok > nodig waar ze zich aan het eind van dag, of als ze zich overprikkeld voelen, kunnen terugtrekken.

Voedingsbehoeften

Hoewel kippen en konijnen bepaalde verse producten en traktaties kunnen delen, verschilt het grootste gedeelte van hun dieet. Kippen hebben legvoer nodig, terwijl konijnen pellets van Timothy Hooi nodig hebben met een lager eiwitgehalte. Ze zullen elkaars voer met liefde delen, maar dit kan zorgen voor spijsverteringsproblemen. Om dat te voorkomen, zorg je ervoor dat de konijnen niet bij de voederbak voor kippen kunnen komen en dat ze in hun eten krijgen in het eigen hok, of in een afgescheiden gebied dat ze kunnen bereiken via Zippi Tunnels voor konijnen, want deze zijn niet toegankelijk voor de meeste kippen.

Konijnen zijn netjes

Konijnen staan bekend om hun reinheid. Ze streven ernaar hun behoefte elke keer op dezelfde plek te doen en maken zichzelf zorgvuldig schoon met hun tong en pootjes. Kippen hebben niet bepaald dezelfde reputatie. Ze doen hun behoefte op de plek waar ze op dat moment zijn – iets waar de konijnen zeker geen voorbeeld aan gaan nemen. Gelukkig zijn de kippenhokken, kippenrennen en konijnenhokken van Omlet allemaal makkelijk te reinigen, zodat jij hun gedeelde ruimte netjes kunt houden zonder er al te veel moeite in te steken.

Zorg dat er ruimte is

Twee soorten op één plek kan dan over het algemeen heel efficiënt zijn, maar zorg wel dat de ren groot genoeg is en speeltjes en verstopplekken bevat die je dieren wat entertainment bieden of geruststellen. De Caddi Snackhouder is een perfect speeltje waarin de konijnen en kippen hun verse producten kunnen delen, en Zippi Schuilhuisjes creëren een perfecte, kleine verstopplek voor een vermoeid konijntje.

Veiligheid in nummers

Omdat kippen in een toom leven, en konijnen in een groep, hebben ze gezelschap van soortgenoten nodig. Houd altijd minimaal twee konijnen samen – zelfs als ze bij de kippen worden gehouden. Konijnen wassen elkaar, slapen samen en spreken dezelfde taal. Daarom is het belangrijk om altijd een paartje te hebben. Mannetjes en vrouwtjes die geholpen zijn, creëren meestal een succesvol koppel. Mannetjes die samen gehouden worden moeten altijd geholpen zijn om territoriale driften tegen te gaan, want deze kunnen ook op de kippen gericht zijn. Andersom geldt dat een haantje zijn kippen zal beschermen, en dat kan leiden tot agressie naar de konijnen. Als je kippen en konijnen samen houdt, laat de haan dan achterwege.

Omlet en jouw gevarieerde toom

Wij hebben kippenhokken en konijnenhokken ontworpen die niet alleen praktisch en functioneel zijn, maar ook leuk. Door kippen en konijnen samen te houden in een gedeelde ruimte, kun je genieten van het gezelschap van ieder soort, zonder tijd op te offeren voor het andere soort. In een grote buitenren voor huisdieren kun je de ultieme plek creëren om tijd door te brengen met jouw kippen en konijnen en profiteren van de interactie met verschillende soorten – inclusief mensen.

Konijn en de ren van de Eglu Go

 

 

 

 

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *