Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Omlet blog

Verbeter de ren van uw konijnen voor de herfst

De herfst is een goed moment om na te gaan of de setup van uw konijnen in de tuin in orde is. Of u nu besluit om uw konijnen ’s winters buiten te houden, of ze naar binnen te verplaatsen als het echt koud wordt, er zijn altijd een paar maanden dat uw konijnen misschien een beetje extra verzorging nodig hebben. In deze blog geven we een aantal makkelijke manieren om de ren van uw konijnen te verbeteren!

Uitbreidingen

Bekijk de ren eerst goed en kijk of deze misschien kan worden verbeterd. Misschien heeft u een Eglu ren, inloopren voor konijnen of Zippi ren, deze kunnen allemaal worden vergroot met makkelijk toe te voegen paneeluitbreidingen. Zo geeft u uw dieren meer ruimte om rond te rennen en het geeft u de kans meer leuke accessoires toe te voegen waar uw dieren zich mee kunnen vermaken tijdens de koudere maanden.

Caddi

Voedselresten en snacks voor uw dieren die los in de ren liggen zorgen er al snel voor dat de ren er wat slordig uitziet. Daarnaast trekt het knaagdieren en andere plaagdieren aan. En als u tijdens het schoonmaken van de ren iets over het hoofd ziet, kunnen uw konijnen per ongeluk iets binnenkrijgen dat beschimmeld is.

Een snelle manier om uw ren te verbeteren en uw huisdieren lekkere en voedzame snacks te geven, is door een Caddi snackhouder op te hangen. Vul Caddi met vers gras, groente of wat fruit en hang het in de ren. Uw konijnen zullen dol zijn op de zwaaiende beweging die de houder maakt terwijl ze wat lekkers proberen te pakken. Bovendien kunt u goed bijhouden wanneer u uw konijnen wat lekkers heeft gegeven, zodat u tussen verschillende snacks kunt wisselen. En er blijft op deze manier niets in de ren liggen dat niet meer goed is.

Vides

Iedereen weet dat konijnen dol zijn op rondspringen! Door vides aan de ren van uw konijnen toe te voegen geeft u ze de mogelijkheid naar hartenlust rond te hoppen, terwijl in de ruimte in hun Zippi ren optimaal benut. Vides geven uw konijnen meer ruimte om te verkennen, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van hun spieren wanneer ze gebruik maken van hun nieuwe avonturenspeeltuin. De Omlet vides zijn geschikt om het hele jaar door gebruikt te worden. Dus in de herfst kouder wordt kunnen uw konijnen volop genieten van dit accessoire.

Schuilhuisjes

De Zippi schuilhuisjes zijn de perfecte aanvulling op uw konijnenren, zeker tijdens de herfst. De schuilhuisjes bieden beschutting en dagen uit tot spelen. Konijnen zoeken van nature een plek om te schuilen en maken ‘kamers’ waar ze kunnen uitrusten en slapen. Dit is precies wat de Zippi schuilhuisjes uw konijnen bieden. Ook vinden konijnen het leuk om in en uit de schuilhuisjes te rennen, of er bovenop te springen om hun omgeving in de gaten te houden.

Hoewel konijnen altijd toegang tot hun hok moeten hebben om zich terug te kunnen trekken als het waait of regent, is een extra plek om te schuilen tegen de herfstbuien natuurlijk altijd welkom. De schuilhuisjes zijn stevig en waterdicht, en uw konijnen zullen er graag gebruik van maken om uit te rusten.

Snacks

Als het kouder wordt zullen uw konijnen meer energie nodig hebben om warm te blijven. De herfst is dan ook een uitgelezen moment om voldoende snacks voor uw konijnen in te slaan. Zorg altijd voor een goede balans tussen vers fruit en groenten en in de dierenwinkel gekochte snacks, zoals deze paardenbloem- en brandnetel wortels die boordevol vitaminen en mineralen zitten, of de Beaphar Crunch Sticks die bijdragen aan het gezond houden van tanden.

This entry was posted in Konijnen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *