Omlet blog

Verbeter de ren van uw konijnen voor de herfst

Twee kinderen spelen buiten met hun twee konijnen in td Zippi tunnel verbonden met een Eglu Go konijnenhok

De herfst is een goed moment om na te gaan of de setup van uw konijnen in de tuin in orde is. Na een hete zomer worden de aangenamere temperaturen van de herfst door veel van ons en onze konijnen hartelijk welkom geheten. De verandering van het seizoen brengt voor een koele bries, mooie frisse bladeren en nog veel meer spannende dingen en geuren met zich mee die konijnen kunnen verkennen. Voordat de echte winterkou toeslaat, is dit het ideale moment om de konijnenren in orde te maken. Maar hoe tover je het zomerverblijf van konijnen om tot een knus toevluchtsoord, klaar voor de herfst?

Uitbreidingen

Bekijk de ren eerst goed en kijk of deze misschien kan worden verbeterd. Misschien heeft u een Eglu ren, inloopren voor konijnen of Zippi ren, deze kunnen allemaal worden vergroot met makkelijk toe te voegen paneeluitbreidingen. Zo geeft u uw dieren meer ruimte om rond te rennen en het geeft u de kans meer leuke accessoires toe te voegen waar uw dieren zich mee kunnen vermaken tijdens de koudere maanden.

Caddi

Voedselresten en snacks voor uw dieren die los in de ren liggen zorgen er al snel voor dat de ren er wat slordig uitziet. Daarnaast trekt het knaagdieren en andere plaagdieren aan. En als u tijdens het schoonmaken van de ren iets over het hoofd ziet, kunnen uw konijnen per ongeluk iets binnenkrijgen dat beschimmeld is.

Een snelle manier om uw ren te verbeteren en uw huisdieren lekkere en voedzame snacks te geven, is door een Caddi snackhouder op te hangen. Vul Caddi met vers gras, groente of wat fruit en hang het in de ren. Uw konijnen zullen dol zijn op de zwaaiende beweging die de houder maakt terwijl ze wat lekkers proberen te pakken. Bovendien kunt u goed bijhouden wanneer u uw konijnen wat lekkers heeft gegeven, zodat u tussen verschillende snacks kunt wisselen. En er blijft op deze manier niets in de ren liggen dat niet meer goed is.

Vides

Iedereen weet dat konijnen dol zijn op rondspringen! Door vides aan de ren van uw konijnen toe te voegen geeft u ze de mogelijkheid naar hartenlust rond te hoppen, terwijl in de ruimte in hun Zippi ren optimaal benut. Vides geven uw konijnen meer ruimte om te verkennen, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van hun spieren wanneer ze gebruik maken van hun nieuwe avonturenspeeltuin. De Omlet vides zijn geschikt om het hele jaar door gebruikt te worden. Dus in de herfst kouder wordt kunnen uw konijnen volop genieten van dit accessoire.

herftige collage van konijnen in Zippi schuilhuisje voor konijnen en vrouw met Zippi tunnelsysteem

Schuilhuisjes

De Zippi schuilhuisjes zijn de perfecte aanvulling op uw konijnenren, zeker tijdens de herfst. De schuilhuisjes bieden beschutting en dagen uit tot spelen. Konijnen zoeken van nature een plek om te schuilen en maken ‘kamers’ waar ze kunnen uitrusten en slapen. Dit is precies wat de Zippi schuilhuisjes uw konijnen bieden. Ook vinden konijnen het leuk om in en uit de schuilhuisjes te rennen, of er bovenop te springen om hun omgeving in de gaten te houden.

Hoewel konijnen altijd toegang tot hun hok moeten hebben om zich terug te kunnen trekken als het waait of regent, is een extra plek om te schuilen tegen de herfstbuien natuurlijk altijd welkom. De schuilhuisjes zijn stevig en waterdicht, en uw konijnen zullen er graag gebruik van maken om uit te rusten.

Snacks

Als het kouder wordt zullen uw konijnen meer energie nodig hebben om warm te blijven. De herfst is dan ook een uitgelezen moment om voldoende snacks voor uw konijnen in te slaan. Zorg altijd voor een goede balans tussen vers fruit en groenten en in de dierenwinkel gekochte snacks, zoals deze paardenbloem- en brandnetel wortels die boordevol vitaminen en mineralen zitten, of de Beaphar Crunch Sticks die bijdragen aan het gezond houden van tanden.

Voor meer inspiratie en ideeën over hoe u de leefomgeving van uw konijnen voor de herfst kunt verbeteren, lees onze 8 tips om de buitenren van uw dieren nog leuker te maken tijdens te herfst. U vindt alles wat uw konijnen nodig hebben om dit speciale seizoen geweldig te maken in de Omlet konijnenshop.

This entry was posted in Konijnen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *