Omlet blog

Doga: yoga samen met je hond

Vrouw zittend op mat en doen samen met haar hond doga

Lange wandelingen maken met uw hond kan erg ontspannend zijn en veel energie geven. Maar soms is het niet mogelijk om naar buiten te gaan. Dan is het tijd om je hond binnenshuis de nodige uitdaging te bieden. Maak kennis met doga…

Wat is Doga en wat heb je ervoor nodig?

Iedereen heeft wel gehoord van yoga, maar heeft u al eens gehoord van doga? De activiteit is aan het begin van de jaren 2000′ ontstaan in de Verenigde Staten als dog yoga – aka doga – waarna het zich snel heeft verspreid. Doga is meer dan gewoon een activiteit die u samen met uw hond kunt uitvoeren. De activiteit zorgt voor quality-time met uw hond, wat bijdraagt aan de onderlinge band tussen mens en dier.

Om aan uw doga-jouney te beginnen heeft u alleen maar een yogamat en een comfortabele outfit nodig. De sport kan buiten worden beoefend maar als het weer het niet toelaat, gaat binnen net zo goed. Als u het binnenshuis probeert, kies dan steeds dezelfde ruimte voor de doga-sessies. Routine geeft uw huisdier vertrouwen. Snel zal uw hond de yogamat en ruimte gaan associëren met een moment van ontspanning, samen met u.

De voordelen van doga

Doga omvat dezelfde voordelen als yoga: ontspanning, concentratie, meditatie, herfocussen op uzelf. Maar Doga heeft hiernaast nog een aantal andere voordelen.

Doga vermindert stress

Uw hond zal aanvoelen wanneer u gestrest bent, wat op zijn beurt het humeur van uw hond beïnvloedt. Doga is een speciaal moment waarop u de tijd neemt om te ademen, te ontspannen, en ook dit zal uw hond aanvoelen.

Er zijn geen precieze regels voor Doga, u kunt de sessie dus helemaal aanpassen aan uw hond. Als uw hond aan de sessie wil deelnemen dan is dit mooi meegenomen, maar als hij liever bij u in de buurt is zonder te bewegen, dwing uw hond dan zeker niet – het moet voor jullie beiden een fijne ervaring zijn.

Leer de taal van uw hond begrijpen

Uw hond begeleiden tijdens de doga-sessie betekent de leiding nemen en uw hond laten weten wat u wilt dat hij doet, net zoals u doet wanneer u uw huisdier een nieuw trucje leert. Herhaling is de sleutel tot succes en het toevoegen van deze nieuwe activiteit aan uw routine is een kans zijn om te genieten van het gezelschap van uw hond, terwijl u de onderlinge interactie versterkt.

Betere slaap

Honden houden van slapen en het is dan ook belangrijk voor ze om voldoende te slapen. Als uw hond moeite heeft met het vinden van een slaappatroon, is een fysieke en mentaal uitdagende activiteit zoals doga een manier om uw huisdier te helpen. Een hond kan na een trainingssessie niet meer verwend worden dan met een hondenmand van Omlet, om zijn slaap naar een nog hoger niveau te brengen.

Is doga geschikt voor alle honden?

Doga is geschikt voor alle honden: jong, oud, groot, klein, druk, kalm. Doga kan vooral voordelig zijn voor iets oudere honden die last hebben van artitis. Maar als u zich zorgen maakt over de conditie van uw hond voordat u begint met doga, raadpleeg dan uw dierenarts. Strekken, mits correct uitgevoerd, en massages kunnen een positieve effect hebben op het lichaam van uw hond.

Hoe wordt doga uitgevoerd

Neem om te beginnen eens een kijkje in onze boek-aanbevelingen en videos, om meer te weten te komen over hoe doga wordt uitgevoerd.

Tijd met uw hond doorbrengen is belangrijk, zo kan uw huisdier zich volledig ontwikkelen. Slechts één dogasessie zal waarschijnlijk niet meteen bijdragen aan de band die u met uw huisdier heeft. Als u van deze activiteit samen met uw huisdier een routine weet te maken, dan zult u misschien versteld staan van de voordelen die eraan verbonden zijn.

Naast leuke activiteit zoals Dogs wordt het welzijn van uw hond ook bepaald door een uitgebalanceerd dieet, dagelijkse wandelingen en voldoende aandacht.

Screenshot van video van een vrouw die haar hond doga leert

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *