Omlet blog

10 dingen om altijd op voorraad te hebben wanneer u kippen houdt

Of u nu voor het eerst kippen gaat houden of hier al veel ervaring mee heeft, deze 10 producten zijn voor iedereen die van plan is kippen te gaan houden of kippen houdt, handig om op voorraad te hebben. 

Krielkippen scharrelen buiten hun Omlet Eglu Go kippenhok

Foto door Xuân Tuấn Anh Đặng op Pixabay

Een aantal accessoires en benodigdheden zijn essentieel voor het gezond en veilig houden van uw kippen.

Producten om op voorraad te hebben

Diatomeeënaarde: een must!

Diatomeeënaarde is een natuurlijk en volledig organisch product dat u in het kippenhok kunt strooien om een infiltratie van bloedluis te voorkomen. U kunt uw kippen hier ook mee behandelen door het met hun voer te vermengen, of door ze ermee in te poederen en het deel uit te laten maken van hun stofbad.

Kippenhok-reiningingsmiddel

Om het onderkomen van uw kippen gezond en hygiënisch te houden, moeten hun hok en accessoires regelmatig worden gereinigd. Gebruik hiervoor een diervriendelijk reinigingsmiddel, zoals Battles.

Appelazijn heeft veel voordelige eigenschappen

Een beetje ciderazijn in het drinkwater van uw kippen draagt bij aan gezonde luchtwegen en spijsvertering en verbetert het immuunsysteem. Let op: gebruik appelazijn niet in metalen drinkbakken. Dit tast het metaal aan en kan een voor kippen giftige chemische reactie veroorzaken. Wilt u uw eieren schoonmaken maar is alleen water niet voldoende? Dompel de eieren dan 10 seconden in appelazijn om ze er stralend uit te laten zien! Door de drinkbakken en apparatuur met appelazijn te reinigen kunt u makkelijk kalkaanslag verwijderen. Azijn is ook een goed ontsmettingsmiddel.

Grind

Grind is voor kippen essentieel. Kippen hebben geen tanden, en hebben daarom grind nodig om hun voedsel beter te kunnen verteren.

Voedingssupplementen

Kippen eten veel. Ze krabben en pikken voortduren in de grond, op zoek naar insecten. Wist u dat u gedroogde insecten kunt kopen? Deze zijn rijk aan vitamines en voedingsstoffen. Een kip eet gemiddeld 120 gram voer per dag.  U kunt uw kippen ook voedingssupplementen geven om hun gezondheid en eierproductie op peil te houden. Kippen hebben bijvoorbeeld calcium en fosfor nodig om kwalitatieve eieren te produceren. Ook knoflookpoeder staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Door dit toe te voegen aan hun dagelijkse voeding, ondersteunt u hun immuunsysteem en helpt u bloedluizen en mijten op afstand te houden. Wist u dat kruiden goed zijn voor het immuunsysteem van uw kippen en dat het ze beschermt tegen infecties en intestinale parasieten?

Vaseline

Vinden uw kippen het heerlijk om ‘s winters buiten rond te scharrelen? Dan is het aan te raden om hun kammen en lellen in te smeren met vaseline, om bevriezing ervan te voorkomen.

Kalkpotenspray

Om te voorkomen dat uw kippen last krijgen van kalkpoten, kunt u uw kippen behandelen met een spray tegen kalkpoten. Kalkpoten worden veroorzaakt door mijten, en kan de dood tot gevolg hebben. Zodra u symptomen vaststelt, zoals vergroeiingen en vervormingen van de poten, is het van belang om de aangetaste delen van de poten meteen te behandelen.

Gentian Violet Spray

Een eerste hulp kit is van belang om kleine verwondingen snel te kunnen behandelen. Gentian Viotel Spray is zeer effectief tegen kleine wondjes veroorzaakt door verenpikken.

Eierdozen

kippen houden is geweldig, eieren zijn nog beter! Bewaar ze na het verzamelen veilig in eierdozen, net als in de supermarkt, of in stijlvolle Skelters om ze trots te kunnen showen in uw keuken en ze op volgorde van datum te bewaren.

Bumpa bits

Verenpikken komt bij kippen vrij vaak voor. Hierbij pikken kippen met hun snavel op de kop van andere kippen, plukken veren uit of pikken net zo lang tot er bloed vloeit. Dit gedrag kan kan verband houden met de pikorde en allerlei andere redenen: hitte, voedsel… Als dit gedrag binnen uw toom een echt probleem wordt, is er een opmerkelijke oplossing: bumpa bits. Door deze clip op de snavel van uw vogel aan te brengen, voorkomt u dat het dier andere vogels kan pikken en verwonden. De clip sluit de snavel niet volledig zodat uw kip gewoon kan drinken en eten.

 

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *