Omlet blog

Verbeter de slaap van je hond

Als er iets is waar honden dol op zijn, dan is het slapen. Of het nu in hun mand is, op uw bed, op de bank of op de vloer, het is jaloersmakend om te zien waar honden allemaal kunnen snoozen.

Maar is deze slaap daadwerkelijk kwalitatieve slaap? Wat als uw hond overdag het meeste slaapt en ‘s nachts onrustig is? We weten dat slaap belangrijk is voor honden, dus wij hebben in deze blog tips en producten op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat uw hond ‘s nachts beter zal slapen.

Waarom kwalitatieve slaap belangrijk is voor honden

Net als mensen hebben honden slaap nodig om fysiek en mentaal gezond te blijven. Door goed uit te rusten kan hun lichaam bijtanken om een ​​sterk immuunsysteem te behouden. Tijdens een goede nachtrust kunnen de hersenen van uw hond alle gebeurtenissen van de dag verwerken, wat bijdraagt aan een beter geheugen.

Als uw hond ligt te dromen herstelt hij zich fysiek, wat noodzakelijk is voor gezonde gewrichten en spieren. Een goede nachtrust verhoogt ook de productie van antilichamen, wat bijdraagt aan de gezondheid van uw huisdier.

Hoe voelt u zich na een goede nachtrust? Aangesterkt? Energiek? Gelukkiger? Niet alleen mensen maar ook honden profiteren van een goede nachtrust.

Het belang van een goede hondenmand

Hoe vaak vervangt u uw eigen matras? Waarschijnlijk elke 7-10 jaar. Maar hoe zit het met de mand van uw hond? Een snelle zoektocht leert dat de gemiddelde levensduur van een hondenmand tussen de 1 en 12 maanden ligt. Bij Omlet konden we ons hier niet bij neerleggen en vonden we dat er iets aan moest worden gedaan.

Een goede nachtrust is natuurlijk niet alleen belangrijk voor mensen, maar ook voor honden. Ook de plek waar honden slapen is dus belangrijk. De reden dat veel standaard hondenmanden niet lang meegaan, is omdat ze niet gemaakt zijn om lang mee te gaan. Ze zijn ontworpen met vulling die gewrichten niet de optimale ondersteuning biedt. Hoezen kunnen vaak niet in de wasmachine worden gewassen waardoor ze gaan stinken. Ook zijn ze vaak niet bestand tegen natuurlijk gedrag van honden.

We vroegen ons af, hoe voelt u zich na een goede nachtrust? Fris? Energiek? Gelukkiger? Dat komt omdat u op kwaliteitsmatras slaap. Die kennis hebben we meegenomen in de ontwerpen van onze hondenmanden, want ook uw hond verdient natuurlijk deze voordelen. Bij Omlet ontwerpen we onze hondenmanden om de tand des tijds te doorstaan als het gaat om het comfort voor uw hond en onderhoud voor u.

Een Topology hondenmand van Omlet is de laatste hondenmand die u ooit zal hoeven kopen. Dankzij het steungevende traagschuimmatras en verwijderbare topper die in de machine wasbaar kan worden gewassen, zal de eerste nacht slapen op dit luxe hondenbed net zo goed aanvoelen als de honderdste keer.

Hoeveel uur slaap heeft een hond nodig?

Van de 12 tot 18 uur per dag dat een volwassen hond slaapt, moet ongeveer 8-9 uur ‘s nachts plaatsvinden. Leeftijd en ras kunnen hier echter op van invloed zijn.

Puppy’s. Iedereen die ooit een puppy heeft gehad, weet dat de slaap snel en vaak komt. Met een gemiddelde van 20 uur per dag, zou ongeveer 6-10 ‘s nachts moeten plaatsvinden. Natuurlijk kunnen plaspauzes zorgen voor een meer gespreide slaap, maar rond de leeftijd van 8-12 maanden zouden de meeste puppy’s ongeveer 30% -40% van hun totale slaap ‘s nachts moeten krijgen.

Senioren. Naarmate we ouder worden, wordt onze slaap belangrijker en hebben we het regelmatiger nodig. Hetzelfde geldt voor oudere honden. Afhankelijk van het ras, zullen de meeste honden vanaf de leeftijd van 7-8 jaar meer dutjes gaan doen en eerder gaan slapen. Oudere honden hebben meer slaap nodig, omdat ze meer tijd nodig hebben om weer op te laden. Verandering in het slaappatroon is volkomen normaal en natuurlijk.

Hondenrassen. Bepaalde hondenrassen hebben meer slaap nodig dan andere. Kleine rassen zoals chihuahua’s en teckels hebben meestal 14-16 uur slaap per dag nodig. Grotere rassen, zoals Deense doggen en mastiffs, hebben bijna 18 uur per dag nodig om volledig uit te rusten. Het formaat van een hond speelt dus duidelijk een rol bij de slaapbehoefte van het dier.

Drie redenen waarom uw hond ‘s nachts niet slaapt

Hoewel verschillende factoren van invloed kunnen zijn op de nachtrust van een hond, zijn er drie veelvoorkomende redenen waarom uw hond ‘s nachts rusteloos kan zijn. Dit zijn enkele manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat uw hond beter zal slapen.

  • Veel energie. Training en beweging is vermoeiend. Een van de voornaamste redenen waarom honden nachts niet goed slapen, is omdat ze nog steeds teveel energie hebben. Hoewel het altijd belangrijk is om uw hond voldoende fysiek en mentaal te stimuleren, kunnen avondwandelingen of speelsessies bijdragen tot een betere nachtrust. Probeer voor het slapen gaan samen met uw hond te genieten van een laatste wandeling of speel met wat hondenspeeltjes om uw hond moe te maken.
  • Verlatingsangst. Honden zijn als familie en uw hond voelt hetzelfde voor u. Verlatingsangst kan bij elke hond voorkomen en zorgt ervoor dat ze zich gestrest of angstig voelen als ze alleen worden gelaten. Maar er zijn manieren waarop u deze angst kunt verlichten, wat ervoor zal zorgen dat uw hond overdag en ‘s nachts beter slaapt. Leg bijvoorbeeld een zacht deken in de mand of op de favoriete slaapplek van uw hond, zodat hij een comfortabele plek heeft als u er niet bent. U kunt er ook een ongewassen kledingstuk bij leggen – een vertrouwde geur zal helpen angst te verminderen.
  • Oncomfortabel. Slaapt u goed op een hobbelige matras of kussen? Ook honden houden niet van ongemakkelijke slaapomstandigheden. Dit kan de reden kunnen zijn dat uw hond ‘s nacht wakker is. Omlet heeft verschillende slaapoplossingen ontworpen die uw hond optimaal slaapcomfort bieden, en ook nog eens mooi staan in elk interieur.

Misschien heeft uw hond behoefte aan een meer gesloten ruimte om te slapen. Een Fido Nook luxe hondenbench van Omlet, beantwoordt deze behoefte. Of misschien heeft uw hond gewoon een nieuwe mand nodig, zoals ook wij zo nu en dan een nieuw matras nodig hebben. Met de Topology hondenmand van Omlet kunt u een mand samenstellen die past bij uw hond, maar ook bij uw smaak.

Kan mijn hond bij mij in bed slapen?

Uw hond in bed laten slapen kan heel gezellig zijn. Hoewel veel hondenbezitters dit geen probleem vinden, kunnen er ook nadelen zitten aan het delen van uw bed met uw huisdier.

Als uw hond gevoelig is voor verlatingsangst of snel stress ervaart, dan kan het een gevoel van veiligheid geven waardoor uw hond rustig kan slapen. Bovendien draag knuffelen met uw hond natuurlijk bij aan een goede band.

Maar het kan ook nadelen hebben, en wel voor uw gezondheid. Als u allergisch bent voor hondenhaar of huidschilfers, dan is ‘s nachts samen slapen met uw hond geen goed idee. De nacht doorbrengen tussen hondenhaar leidt eerder tot nachtmerries dan een goede nachtrust. Wilt u dat uw hond bij u slaapt, zorg er dan voor dat uw hond een comfortabel mand heeft.

Een slaaproutine aanhouden

Honden zijn gewoontedieren. Het aanhouden van een routine rond bedtijd, komt tegemoet aan hun behoefte aan consistentie en zal zorgen voor een betere nachtrust. We hebben verschillende tips op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat u en uw hond ‘s nachts rustig kunnen slapen. Volg deze – of een aantal – op voor een goede nachtrust.

  • Omdat lichaamsbeweging belangrijk is voor een goede nachtrust van uw hond, kunt u vlak voor het slapengaan uw hond nog een laatste keer naar buiten laten. Of het nu een lange wandeling is of een spelletje apporteren, probeer tegemoet te komen aan de bewegingsbehoeften van uw hond om uw huisdier te vermoeien voor het slapen gaan.
  • Houd een voerroutine aan. Uw hond elke avond op hetzelfde tijdstip voor het slapengaan voeren, activeert een associatiesignaal in de hersenen. Als het avondeten wordt geserveerd, weet uw hond dat het bijna tijd is om te gaan slapen. En dit zal het doorslapen een stuk makkelijker maken.
  • Een laatste plasje voor het slapengaan is essentieel. Laat uw hond voor het slapengaan nog een laatste keer naar buiten. Zowel u als uw hond zullen hier voordeel bij hebben.
  • Als u uw hond gewend is aan een bench, zet de bench ‘s nachts dan op een rustige plek. Of dat nu bij u in slaapkamer is of een andere knusse plek, uw hond zal makkelijker in slaap vallen in zijn hondenbench als deze in een rustige omgeving staat.
  • Tenslotte zal een comfortabele mand die de juiste ondersteuning geeft, bijdragen aan een goede nachtrust voor uw hond. De Topology hondenmand van Omlet geeft uw hond een knusse slaapplek waar hij de nacht comfortabel kan slapen. Voeg een zachte hondendeken toe, en hun bedtijd wordt gegarandeerd een succes.

Hoe Omlet uw hond beter kan laten slapen

Het verbeteren van de kwaliteit van de nachtrust van uw hond is meestal net zo eenvoudig als het verbeteren van hun slaaproutine en slaapplek. Daarom hebben we producten ontworpen zoals de Topology hondenmand, de Fido Nook hondenbench en allerlei superzachte en knusse hondendekens. Bij Omlet vinden we de producten waarop honden slapen, net zo belangrijk als ons eigen bed.

Terrier slapend op Omlet superzacht hondendeken in Omlet Fido hondenbench

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *