Omlet blog

5 redenen waarom honden goede workout maatjes zijn

Een trainingsschema blijven volgen is niet altijd makkelijk als je jezelf moet motiveren. Daarom kan het helpen om gemotiveerd te worden in dit proces. En wie is er een betere sportcoach dan uw hond?

Een vrouw loopt hard met haar hond
In een vorig artikel zagen we dat het mogelijk is om samen met uw hond te yogaën. Vandaag willen we bespreken waarom honden de beste sportmaatjes zijn. 

In de huidige omstandigheden, waarin thuiswerken voor sommige mensen de plaats heeft ingenomen van werken op kantoor, is het vinden van de tijd en motivatie om te gaan sporten en naar buiten te gaan misschien nog wel een grotere uitdaging geworden. En dit kan invloed hebben op zowel onze fysieke als mentale gezondheid.

Gebrek aan beweging is ook niet goed voor onze huisdieren. Onderzoek naar de gezondheid van huisdieren toont aan dat 25% – 50% van de honden overgewicht heeft.

Misschien is het wel belangrijker dan ooit op te sporten voor metaal en fysiek welzijn.

Goede voornemens zijn natuurlijk goed, maar actie is beter. Beslissen om de tv uit te zetten en sportschoenen aan te trekken is toch lastiger dan het klinkt. Gezelschap tijdens het sporten kan een uitstekende manier zijn om motivatie te vinden! En dit is waarom een hond het beste sportgezelschap is

5 reden om naar buiten te gaan en samen met uw hond te sporten 

Een hond samen met zijn eigenaar nemen deel aan een wedstrijd

1. Honden zijn heel energiek en vinden het altijd leuk om naar buiten te gaan

De meeste hondenrassen gaan graag wandelen en zullen met plezier rondrennen, waardoor ze altijd zin hebben om mee naar buiten te gaan. Het is anders dan een vriend bellen om te vragen of hij/zij zin heeft om te gaan sporten, met de mogelijkheid dat deze persoon ongemotiveerd is of toevallig geen goed humeur heeft, wat u uiteindelijk ook zal demotiveren.

Honden zijn gewoontedieren. Als u een handeling een aantal dagen op hetzelfde tijdstip herhaalt, wordt het een gewoonte voor uw hond. Dit is ideaal als u zelf geen zin heeft om te gaan sporten, maar uw hond niet teleur wilt stellen.

2. Ze hebben een regelmatige tred

Naast dat honden gewoontedieren zijn, houden ze ook tijdens het lopen een bepaald tempo. Bovendien zitten ze altijd boordevol energie.

Een goed tempo draagt bij aan het behalen van resultaten. En het is natuurlijk veel leuker om het tempo van uw hond te volgen, dan steeds op uw horloge te moeten letten! Als je te langzaam gaat, zal uw hond de neiging hebben om te stoppen. Probeer dus een tempo te vinden dat bij jullie beiden past.

3. U bent veilig in hun bijzijn

Alleen hardlopen of wandelen is niet altijd veilig. Misschien is het al laat op de dag en voelt u zich niet helemaal veilig, wat demotiverend kan werken. De aanwezigheid van uw hond kan hierbij helpen. Vertrouw op de zintuigen van uw hond, maar houd ook uw hond goed in de gaten om ervoor te zorgen dat hij veilig is in het verkeer. 

4. Ze hebben altijd tijd, u hoeft nooit op ze te wachten

Het lastige aan sporten is vaak om iemand te vinden om samen mee te gaan sporten. Het kan lastig zijn om agenda’s op elkaar af te stemmen en regelmatig samen te sporten. Bij honden is dit nooit een probleem. Uw hond heeft altijd tijd en zin om samen met u naar buiten te gaan om te sporten.

5. Ze vragen er niets voor terug, alleen liefde en aandacht 

Honden zullen zonder er iets voor terug te vragen altijd met u willen sporten. Sterker nog, ze zullen maar wat graag tijd met u doorbrengen! Het zijn de beste coaches die er maar zijn. Ze roepen niet (hooguit wat enthousiast blaffen) en ze kosten in tegenstelling tot een (andere) sportcoach geen geld.

Welke sport kan ik samen met mijn hond doen?

Er zijn veel manieren om te sporten met uw hond. En dat kan van alles zijn, van wandelen tot fitnesstraining!

Heeft u al gehoord van canicross? Dit is een atletische sport waarbij de eigenaar met een tuigje met zijn hond wordt verbonden. De tractie van de hond maakt lange passen mogelijk. Het is een hecht moment tussen hond en baasje door de intense fysieke inspanning. Deze activiteit kan worden beoefend door vele honden!

Ook samen met u hond fietsen behoort tot de mogelijkheden. Er zijn speciale hulpmiddelen waarmee u deze activiteit veilig met uw huisdier kunt uitoefenen.

Lewis Hamiltons beste trainingmaatje is zijn hond!

Veelvuldig F1 kampioen Lewis Hamilton heeft een video van zichzelf waarin hij samen traint met Roscoe, zijn hond:

 

 

Elke keer dat u met uw hond naar buiten gaat, is energie en een goed humeur verzekerd!

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *