Omlet blog

Perfecte pompoen-ravioli

Dit op de herfst geïnspireerde pastarecept is de perfecte maaltijd om lekker op de bank op de eten, terwijl u naar uw favoriete Netflix-serie kijkt en een knapperend haardvuur op de achtergrond hoort. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn pompoenen niet alleen om uit te hollen en te kerven. Zoete pompoen is een lekkere vulling voor ravioli, en een heerlijke maaltijd voor een gure herfstavond.

pompoen ravioli recept

Voor de pasta:

200 g 00 bloem voor pasta  / Tipo bloem
2 eieren
Zout

Voor de vulling:

Halve winterpompoen of een pompoen naar keuze
Ricotta
Verse salie
Grana Padano of Parmezaanse kaas
Zout
Peper

Extra toppings

Pompoenpitten
Boter
Olijfolie
Waterkers of een andere salade


Bereidingswijze

– Voor de vulling: snijd de pompoen doormidden en lepel het draderige vruchtvlees en de zaden eruit. Snijd vervolgens de pompoen in stukken van gelijke grootte en verwijder de schil. Verdeel de pompoenstukken op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, wat zout en peper en ongeveer zes salieblaadjes. Roer alles goed door elkaar. Zet in een voorverwarmde (200 graden) tot de pompoen aan de randen krokant en goudbruin is. De pompoen moet zacht genoeg zijn om te pureren, wat neerkomt op ongeveer 30 minuten in de oven, maar houd het in de gaten.

– Haal de bakplaat uit de oven en laat even afkoelen. Verwijder de zichtbare salieblaadjes. Doe de pompoen in een grote mengkom met een paar flinke lepels ricotta en wat geraspte harde Italiaanse kaas. Pureer het  en breng op smaak. Dek af en zet in de koelkast tot het afgekoeld is. Het is nu tijd om de pasta te maken.

– Voor de pasta vindt u hier ons pastarecept, volg het tot het punt waarop u een lang lasagneblad heeft gemaakt (we maken deze keer geen linguine).

– Leg de twee lange pastavellen op een schoon aanrecht of snijplank. Schep lepels van het afgekoelde mengsel in hoopjes op de pasta, met een tussenafstand van 5-10 cm.

– Borstel of dep vervolgens water op het pastavel rond het pompoenmengsel (zodat u het bovenste pastavel er op kunt plakken). Leg nu voorzichtig het bovenste pastavel erop en druk het langs de randen naar beneden tegen het onderste vel. Probeer te voorkomen dat er luchtbellen in de ravioli komen.

– Voor dit deel kunt u een ravioli-vorm gebruiken of de bovenkant van een klein wijnglas om de ravioli te snijden. Bestrooi elke ravioli met wat bloem en leg ze op een bord, klaar om te koken.

– Kook de ravioli in porties van drie tot vijf stuks gedurende ongeveer 3 minuten. Ondertussen kunt u in een koekenpan wat boter smelten met wat salieblaadjes om salieboter te maken. Voeg een scheutje olijfolie toe om te voorkomen dat de boter aanbrandt en schep de ravioli met een schuimspaan in de koekenpan in de boter.

– Als u er echt wat moois van wilt maken kunt u wat pompoenpitten roosteren om over de ravioli te strooien, samen met wat extra geraspte grana padano en een scheutje olijfolie. Serveer met een salade naar keuze. Eet smakelijk!

ravioli met pompoen en ricotta vulling

This entry was posted in Recepten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *