Omlet blog

Een voorjaarsschoonmaak voor de leefomgeving van uw hond of kat

Een hond buiten, omgeven door bloemen

De lente is het perfecte moment voor een frisse start! Of het nu flink opruimen is, aan een nieuw project beginnen of dingen organiseren, de lente is dé tijd van het jaar om dingen onder handen te nemen. En waarom zou u uw kat of hond niet bij uw voorjaarsplannen betrekken, zodat ook uw huisdier in topconditie aan het nieuwe seizoen kan beginnen. Dus, hoe betrekt u de leefomgeving van uw hond of kat bij de voorjaarsschoonmaak?

Maak uw huis vrij van katten- of hondenharen

Begin de voorjaarsschoonmaak van de leefomgeving van uw kat of hond door overal in huis haren en vuil te verwijderen. Wie huisdieren heeft zal het erover eens zijn dat het volledig verwijderen van dierenhaar uit huis een onmogelijke taak lijkt, zeker als uw kat of hond veel verhaart.

Er zijn echter geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig voor het schoonmaken van een huis waar huisdieren wonen. Op tapijten kunt u bijvoorbeeld wat zuiveringszout strooien voordat u begint met stofzuigen. Zuiveringszout helpt haren te verwijderen, maar minimaliseert ook geuren. Het handigste is om een stofzuiger te gebruiken die speciaal is ontworpen voor honden- en kattenhaar, om de klus wat makkelijker te maken.

Voor het schoonmaken en haarvrij maken van stoffen bekleding van meubels, kunt u een droge spons gebruiken. In een vorige blog vindt u meer schoonmaaktips voor huishoudens met huisdieren.

De beste manier om meubels te beschermen en uw huisdier een knusse plek te geven, is door gebruik te maken van een huisdierdeken.

Maak de mand van uw huisdier schoon

Nu de eerste stap van de voorjaarsschoonmaak van het huis is voltooid, is het tijd om u tot uw huisdier te wenden. En de plek om te beginnen is dan natuurlijk de mand. Wij zouden niet graag op een onfris matras slapen, en dat geldt ook voor onze huisdieren. Honden slapen tussen de 13 en 14 uur per dag, katten tussen de 12 en 16 uur. Het is daarom van belang dat ze een schone, veilige plek hebben om te rusten. Gelukkig zijn alle Omlet manden makkelijk schoon te maken, met afneembare hoezen en toppers die in de wasmachine kunnen worden gewassen.

Of misschien is het tijd om uw kat of hond dit voorjaar te verwennen met een nieuwe mand. Voor katten is er bijvoorbeeld de Maya Donut kattenmand, verkrijgbaar in allerlei kleuren om dit seizoen een frisse tint aan uw interieur toe te toevoegen. De Topology hondenmand is verkrijgbaar met pootjes, voor optimale hygiëne en een verbeterde luchtstroom onder de mand.

Borstel uw hond of kat

De voorjaarsschoonmaak zou niet compleet zijn zonder een kleine make-over van uw huisdier! Natuurlijk niet per se een volledige transformatie van top tot poot, maar wel een flinke kambeurt en eventueel een bad. Afhankelijk van het ras van uw hond of kat, kunt u uw huisdier een bezoek laten brengen aan de trimsalon. Thuis kunt u een basisbehandeling geven. Vachtverzorging is trouwens niet alleen gericht op het uiterlijk van uw hond of kat, maar ook op hun gezondheid omdat het helpt de huid gezond te houden en vlooien en teken helpt voorkomen. Bekijk Omlets uitgebreide assortiment verzorgingsproducten voor katten en honden.

Kat verkent Omlets Outdoor kattenpaal

Kies uit allerlei accessoires voor de Freestyle Outdoor kattenpaal

Verwen uw huisdier met wat nieuwe speeltjes en Outdoor Entertainment

De lente betekent dat er warmer weer op komst is, dus dieren en hun mensen zullen weer meer tijd buiten doorbrengen. Wat nieuwe speeltjes zullen zeker gewaardeerd worden door uw kat of hond, wanneer ze overschakelen naar het nieuwe seizoen nadat ze tijdens de winter meer tijd binnenshuis hebben doorgebracht. Heeft u al eens nagedacht over een buitenren, ideaal voor zowel binnen- als buitenkatten die van avontuur houden, maar veilig in de tuin moeten blijven.

Ook een krabpaal voor buiten zal voor veel uitdaging zorgen. Omlets Freestyle kattenpaal is nu ook verkrijgbaar voor buiten. De kattenpaal is gemaakt van weerbestendige, roestvrije materialen, ideaal voor onvoorspelbare regenbuien in april.

Wees voorbereid op de hitte

Voor we het weten is het alweer zomer, een tijd van het jaar om goed op voorbereid te zijn als u huisdieren heeft. Zo kunt u nu bijvoorbeeld als een koelmat aanschaffen voor uw hond. Omlets traagschuim koelmat is binnenin voorzien van een niet-giftige, zelfkoelende gel, waardoor de mat niet vooraf gekoeld hoeft te worden. U kunt de mat op een vlakke ondergrond of in de mand bed. De mat blijft tot drie uur lang lekker koel – het perfecte zomeraccessoire!

Hond rust uit op een koelmat bovenop een Bolster bed

Omlets koelmat is eenvoudig te reinigen, gewoon met een doek

De lente staat voor de deur, dus niets houdt u tegen om vanaf vandaag met opruimen te beginnen. Voordat u begint met het schoonmaken van uw huis, is het van belang te controleren of de schoonmaakproducten die gebruikt diervriendelijk zijn. Hoe betrekt u de omgeving van uw hond of kat bij de voorjaarsschoonmaak?

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *