Omlet blog

7 onmisbare dingen voor honden in de zomer

De zomer staat voor de deur, wat betekent dat we weer meer tijd met onze dieren in de buitenlucht kunnen doorbrengen. En hoewel de stijgende temperaturen en langere dagen plezierig zijn (voor de meesten), is het belangrijk om voorbereidingen te treffen om uw hond koel te houden en oververhitting te voorkomen. Dit zijn 7 dingen die tijdens de zomer onmisbaar zijn voor honden.

1. Een koelmat

Nummer 1 op de lijst van 7 dingen die uw hond tijdens de zomer nodig heeft, is een koelmat. Tijdens warme zomerdagen zal uw hond het waarderen om een plek te hebben waar hij kan ontspannen,  zeker een plek die hem zal helpen om af te koelen. Omlets traagschuim koelmat voor honden is hier perfect voor. De lichte mat kan worden opgevouwen, zodat u dit onmisbare zomeraccessoire overal mee naartoe kan nemen. De mat heeft geen koeling of elektriciteit nodig, absorbeert de lichaamswarmte van uw hond en geeft uw huisdier tot 3 uur een koele plek om te liggen. Dit verkleint het risico op oververhitting.

Hond liggend op Omlet traagschuim koelmat voor honden

2. Een reisdrinkbak

Zoals alle dieren moeten ook honden altijd voldoende vers drinkwater tot hun beschikking hebben. Een van de 7 onmisbare dingen voor uw hond tijdens de zomer is dan ook een drinkbak voor op reis. Zo heeft u tijdens het wandeling of als u op reis bent altijd de mogelijkheid om uw hond water te geven zodat huisdier goed gehydrateerd blijft.

3. Bevroren hondensnacks

Net zoals wij op een warme zomermiddag genieten van een ijsje, doen onze honden dit ook. Probeer bijvoorbeeld deze bevroren yoghurt-fruitsnacks voor honden die uw hond verkoeling zullen bieden op een warme zomerdag. De zijn snel en gemakkelijk te maken en bevatten als ingrediënten alleen Griekse yoghurt, water en fruit dat geschikt is voor honden.

4. Bevroren speeltjes

U kunt als het ‘s zomers erg warm is ook een aantal hondenspeeltjes in de vriezer leggen. Dit om uw hond mentaal uit te dagen en om zijn lichaamstemperatuur op peil te houden. Een hondenspeeltje dat zich goed leent om te worden ingevroren is een Kong. U kunt dit speeltje eerst vullen met wat hondenkoekjes voordat je het invriest, om uw hond nog langer bezig te houden.

Hond liggend in het gras met een speeltje in de zomer

5. Bescherming tegen de zon

Ook onze viervoeters kunnen baat hebben bij bescherming tegen de zon in de vorm van zonnebrandcrème. Net als mensen kunnen ook honden die te lang aan de zon worden blootgesteld, verbranden. Rassen zoals dalmatiërs, west highland white terriërs en greyhounds hebben meer kans om te verbranden door hun bleke of dunnere vacht. Een voorraadje zonnebrandcrème voor honden kan daarom van pas komen. Breng wat zonnebrandcrème voor honden aan op de huid van uw hond ongeveer 20 minuten voordat u naar buiten gaat. Breng de zonnebrandcrème gedurende de dag opnieuw aan.

6. Bescherming tegen vlooien en teken

Vlooien gedijen goed bij een warme, vochtige temperatuur. Behandel uw hond daarom bij voorkeur al tegen vlooien voordat de zomer aanbreekt. Als uw hond meer tijd in de buitenlucht doorbrengt en door hoog gras struint, is de kans op vlooien en teken groter. Omlet heeft een assortiment vlooien- en tekenproducten om deze vervelende parasieten op afstand te houden (alleen leverbaar in Nederland).

7. Veilig in de auto

In de zomer zullen veel mensen meer met hun hond reizen, voor een wandeling in het bos of een weekje weg. In Nederland zijn er geen specifieke regels voor honden in de auto. Maar het mag niet ‘leiden tot gevaarlijke situaties of verkeershinder’. In Frankrijk en België geldt hetzelfde. In België mag een hond niet voorin de auto zitten, zelfs niet gezekerd. Bekijk Omlets assortiment reisaccessoires voor honden om uw huisdier veilig te laten reizen.

Houd er rekening mee dat als u met uw hond reist, u uw huisdier nooit alleen in de auto achterlaat. Als het buiten 22°C is, kan de temperatuur in de auto al snel oplopen tot 47°C. Dit is erg gevaarlijk voor honden.

De zomer kan een hele fijne tijd van het jaar zijn. Wees altijd voorzichtig en stel de veiligheid van uw huisdier voorop, zodat iedereen volop van deze tijd van het jaar kan genieten.

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *