Omlet blog

Op vakantie – wat te doen met de hond

De tijd van het jaar is aangebroken waarin veel mensen een aantal dagen of zelfs weken op reis gaan. Maar met zoveel mensen die huisdieren hebben, bent u misschien benieuwd wat u met uw hond kunt doen als u op vakantie gaat. In een eerdere blog hebben we gesproken over het meenemen van de hond op vakantie. Dit kan natuurlijk een oplossing zijn, maar in sommige gevallen is dit niet mogelijk of erg onpraktisch. Dus, wat zijn de andere opties?

Teckel relaxt in Omlet Fido Studio hondenbench

Vrienden of familie

De hond thuislaten terwijl u op vakantie gaat, is niet altijd een makkelijke beslissing. Maar het kan wel een geruststellende gedachte zijn dat u uw hond bij iemand heeft achtergelaten die u en uw hond allebei kennen.

Dit is doorgaans ook de goedkoopste optie (afhankelijk van de eventuele tarieven die u heeft afgesproken).

Een probleem die bij deze oplossing gepaard kan gaan, is dat het soms meer als een gunst wordt gezien. Het zou dus kunnen dat de rol niet zo serieus wordt genomen als u zou willen. Daarom is het belangrijk om dingen van tevoren goed te bespreken zodat u zeker weet dat degene die de verantwoordelijkheid op zich neemt, daadwerkelijk voor uw huisdier kan zorgen als u op reis bent.

Hondenpension

Een hondenpension is een andere optie als u iemand zoekt die voor uw hond kan zorgen als u er niet bent. Voordat u ervoor kiest om uw hond in pension onder te brengen, is het aan te raden na te gaan of het karakter van uw huisdier past bij een dergelijke omgeving. Sommige honden ervaren hun verblijf als een geweldige tijd en vinden het enorm leuk om nieuwe vriendjes te maken. Maar er zijn ook honden die zich helaas niet zo op hun gemak voelen in het gezelschap van andere honden, zeker niet op een onbekende plek weg van huis.

Als u de keuze maakt uw hond naar een pension te brengen, kunt u natuurlijk een bezoekje brengen aan het pension voordat u uw hond er achterlaat. Als het pension u van tevoren niet laat rondkijken, dan is het waarschijnlijk geen goed idee om uw hond naar deze plek te brengen. Controleer bij een bezoek bijvoorbeeld of de kennels schoon, warm en veilig zijn. Kijk ook of uw hond te allen tijde toegang heeft tot zijn slaapgedeelte, met een eigen unit die ruim genoeg is voor uw hond om in te staan, te liggen, zich uit te strekken en om te draaien. Vraag ook na of uw hond elke dag wordt uitgelaten en kijk of er voldoende hondenspeeltjes zijn.

Om uw pup klaar te maken voor zijn verblijf in een pension, kunt u een aantal dingen meenemen die bekend zijn voor uw huisdier. Denk bijvoorbeeld aan hun lievelingspeeltje of -deken zoals het Omlet superzachte luxe hondendeken. Dit kan uw hond helpen settelen, doordat hij iets heeft dat hem aan u en thuis doet denken.

Teckel slapend op Omlet Bolsterbed voor honden met Omlet superzacht luxe hondendeken

Luxe hondenhotel

Voelt u zich schuldig dat u van een vakantie kunt genieten en uw hond niet? Wat dacht u ervan om uw huisdier te laten verblijven in een luxe hondenhotel? Ja, inderdaad, een hotel voor uw hond.

Een hondenhotel is duurder dan een hondenpension. Maar als u uw hond wilt trakteren op echte luxe, dan kan een hondenhotel de beste optie zijn. Het belangrijkste verschil tussen een pension en een hondenhotel is het aantal faciliteiten. Een luxe hotel heeft, zoals te verwachten, vaak meer buitenruimte, grotere kennels of misschien zelfs een zwembad om in te pootjebaden.

Professionele hondenoppas

Tenslotte is er de optie om een professionele hondenoppas in te huren als u op vakantie gaat. Dit betekent dat uw hond gewoon thuis kan blijven, en wordt verzorgd door een professional.

Of u nu voor een pension of een hondenoppas kiest, onderzoek vooraf is belangrijk. We willen natuurlijk dat ons huisdier tijdens onze afwezigheid zo gelukkig mogelijk is en zoveel mogelijk zijn dagelijkse routine kan aanhouden. Hondenoppassers hebben geen vergunning nodig om op huisdieren te passen. Kwalificaties gerelateerd aan dierenverzorging kunnen iets zijn om op te letten bij het kiezen van een oppas. Dit kan een indruk geven van de bekwaamheid van de persoon.

Niemand vindt het leuk om tijdens de vakantie afscheid te nemen van zijn huisdier, zelfs als u weet dat uw hond in goede handen is. Maar met een beetje voorbereiding kunt u deze tijd makkelijker en aangenamer maken voor uw hond. Een fijne vakantie gewenst!

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *