Omlet blog

Wereldrecordhoudende honden

Bruine hond springt om een frisbee te vangen, wereldrecords van honden

Heeft u ‘s werelds liefste hond? Vast en zeker! Maar staat er een wereldrecord op naam van uw viervoeter? We hebben het over buitengewone honden die dankzij hun opmerkelijke eigenschappen of talenten een Guinness World Record hebben gevestigd. Tijd om enkele fascinerende feiten over deze geweldige honden op een rijtje te zetten en de wereldrecords te bekijken die ze hiermee hebben behaald.

Grootste hond ter wereld

Ten eerste de grootste hond ter wereld. Dit wereldrecord staat momenteel op naam van Zeus – een Duitse dog uit Bedford, Texas. Met een schofthoogte van 104 cm heeft deze hond veel voedsel nodig om zijn enorme lichaam van brandstof te voorzien, namelijk 12 maatbekers van 250 ml per dag.

Voor meer informatie over ‘s werelds grootste hondenrassen, zoals de Duitse Dog, kunt u Omlets hondenrassengids lezen. En wie weet, als u besluit dat een grote hond perfect bij u past, maakt u misschien wel kans ooit dit wereldrecord voor honden te breken. Of lees onze blog Vijf manieren om te weten te komen welk hondenras bij u past

 

Kleinste hond ter wereld

De kleinste hond ter wereld is Miracle Milly uit Dorado, Puerto Rico. Dit hondje is slechts 9,65 cm groot en weegt maar een halve kilo.

Miracle Milly is een chihuahua. Maar wat deze schoothonden aan lengte missen, compenseren ze met hun grootse karakter. Milly’s eigenaar Vanesa Semler kan dit beamen en laat weten dat haar piepkleine hond “knows how to pose“.

Snelste 30 m afgelegd op een scooter door een hond

Als u dacht dat scooters alleen voor mensen waren, dan heeft u het misschien wel mis. Norman the Scooter Dog won deze titel op grappige wijze in 2013 toen hij in 20,77 seconden 30 meter op een scooter aflegde. Sindsdien is wereldrecordhouder Norman de briard een internationale superster, met reality-tv-shows, documentaires en vele volgers op sociale media. Als uw hond niet zo’n avonturier is als deze hond, maar graag speelt, bekijk dan Omlets uitgebreide assortiment hondenspeelgoed dat past bij de capaciteiten van elke trouwe viervoeter.

Grootste nest

In 2004 bracht Tia de Napolitaanse mastiff uit het Verenigd Koninkrijk 24 pups ter wereld via een keizersnede. Ter vergelijking, de gemiddelde grootte van een nest voor dit hondenras is tussen de 6-12 puppy’s. Dit wereldrecord is sinds 2004 nog niet verbroken. Wel werd in 2019 een soortgelijk nieuw wereldrecord gevestigd voor het grootste nest dat op natuurlijk wijze ter wereld is gekomen. Dit record staat op naam van Mary Jane, een kruising van een Duitse dog en een Amerikaanse bulldog, eveneens uit het Verenigd Koninkrijk.

Langste staart

Dan de langste hondenstaart. Keon uit Westerlo, België, heeft een staart van maar liefst 76,8 cm lang. Vriendelijke reus Keon, een Ierse wolfshond met een schofthoogte van 95 centimeter en een gewicht van 92 kilo, zette dit wereldrecord in 2017 op zijn naam. Hiermee verbrak hij het voorgaande wereldrecord met 10,4 cm.

Hoogste sprong

Het wereldrecord voor de hoogste sprong gemaakt door een hond is gevestigd door de zeer getalenteerde hond Feather, een windhond uit Maryland, VS. Feather sprong een hoogte van 191,7 cm. Greyhounds staan bekend om hun wendbaarheid, maar zelfs volgens de rasstandaard is een sprong van deze hoogte zeer indrukwekkend. U kunt meer over dit ras lezen in de Omlets hondenrassengids.

Oudste hond

Honden zijn bejaard als ze de leeftijd bestaande uit twee getallen hebben bereikt (soms al eerder), maar heeft u ooit gehoord van een hond die eind twintig is geworden? Bluey, een Australian cattle dog, is 29 jaar oud geworden. Bluey, geboren in 1910, werkte gedurende zijn lange leven met koeien en schapen tot hij vredig stierf in 1939.

Meeste tennisballen 

Houdt uw hond van apporteren? Ook met zes ballen tegelijk? Dit geweldige wereldrecord staat momenteel op naam van Finley, die zes tennisballen tegelijk in zijn bek kan houden. Golden retriever Finley uit New York toonde zijn liefde voor tennisballen al als puppy en was sindsdien niet meer te stoppen.

 

We hopen dat deze blog met Guinness World Records gevestigd door honden u versteld heeft laten staan. Bezoek voor meer informatie over alles wat met honden te maken heeft Omlets hondengids.

Zwarte hond met tennisbal in zijn bek

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *