Omlet blog

Hoe introduceer je een nieuwe puppy bij je hond?

U heeft besloten een nieuw lid aan uw familie toe te voegen – gefeliciteerd! Terwijl u zich voorbereidt op alle manieren waarop u het de nieuwe pup comfortabel kunt maken in uw huis, is het net zo belangrijk om u voor te bereiden op de introductie van uw nieuwe pup aan uw eigen hond. U weet wel, degene die altijd de titel van “enige hond in huis” heeft gehad?!

Honden zijn van nature sociale dieren, maar dat betekent niet dat ze het allemaal meteen met elkaar kunnen vinden. Als u de tijd neemt om u voor te bereiden op het thuiskomen van een puppy en de nieuwe aanpassingen, zal dat deze overgang gemakkelijker en plezieriger maken. Hier zijn enkele manieren om ervoor te zorgen dat elk huisdier zich op zijn gemak voelt wanneer u een nieuwe puppy in huis haalt.

Zwarte en bruine oudere hond die met hun puppy spelen

Voorbereiding

De laatste jaren hebben veel huisdiereigenaren hun werkschema’s aangepast zodat ze flexibeler zijn en meer vanuit huis kunnen werken. En nu er meer tijd thuis wordt doorgebracht, is dat de perfecte gelegenheid om een nieuwe puppy aan het gezin voor te stellen! Maar hoe zit het met de harige vrienden die al deel uitmaken van uw gezin? Hoe weet u of zij ook een nieuwe vriend willen? En wat moet je doen voordat je je nieuwe kleine vriend mee naar huis neemt?

De sleutel tot elk groot succes is voorbereiding! Dat is niet anders bij de introductie van een nieuwe puppy bij uw hond. Uw huidige hond is gewend geraakt aan bepaalde routines. Hij eet op bepaalde plekken, slaapt op bepaalde plekken en heeft minstens één (of zeven!) lievelingsplekken. Voordat u een nieuwe pup mee naar huis neemt, kunt u de “spullen” van uw huidige hond het beste op één plek opbergen, zodat ze veilig en beschermd zijn, weg van het gebied van de nieuwe hond. Zelfs als uw betrouwbare inwonende rover nog nooit agressie heeft vertoond, is dit een voorzichtige aanpak voor de eerste paar weken om te voorkomen dat uw huidige hond territoriaal wordt van hun speelgoed en ruimtes.

Naast alle andere puppybenodigdheden die u nodig hebt voor de nieuwe aanwinst, is dit ook een goed moment om hekken te plaatsen of ruimtes af te scheiden. Dit heeft twee voordelen: ervoor zorgen dat uw nieuwe puppy zich niet overweldigd voelt door de toegang tot het hele huis en het geruststellen van uw inwonende hond die al zijn favoriete plekjes heeft om te snoezelen, luieren en spelen. Plus, uw hond kan wel een pauze gebruiken van al die puppy-energie!

De eerste ontmoeting

De mensen in uw gezin hebben kennis gemaakt met de nieuwe puppy, maar nu is het tijd om uw hond te introduceren aan het nieuwe lid! Hier zijn wat tips voor een poot-itieve eerste ontmoeting

  1. Zoek een neutrale plek voor de eerste kennismaking. Geen van beide honden mag zich territoriaal voelen ten opzichte van de ontmoetingsplaats, dus kies een plek uit de buurt van uw huis voor de eerste snuffels. En aangezien de meeste puppy’s moeten wachten tot ze 12 weken oud zijn om al hun inentingen te krijgen voordat ze veilig in de buurt van andere honden kunnen zijn, moet u proberen gebieden te vermijden waar veel andere puppy’s rondrennen.
  2. Laat beide honden elkaar op een natuurlijke manier ontmoeten zoals honden dat doen! Snuffelen, snuffelen, en zelfs elkaar negeren kan verwacht worden – en toegestaan! – bij hun eerste ontmoeting.
  3. Probeer de eerste kennismaking kort te houden en ga dan met beide honden naar buiten voor een wandeling.
  4. Voordat u weer naar binnen gaat, kunt u de twee honden nog even laten spelen in de voor- of achtertuin van uw huis. Dit zal u toelaten om te zien hoe uw hond zich voelt over het hebben van een nieuwe speelkameraad op hun ‘grondgebied’.
  5. Zodra iedereen wat energie heeft verbruikt, is het tijd om de ze terug naar binnen te brengen om verder te gaan met elkaar te leren kennen!

De eerste paar weken

Nu iedereen elkaar kent en zich thuis voelt, wilt u beginnen met het instellen van nieuwe routines. De eerste paar weken nadat de nieuwe puppy thuis is gekomen, kunt u uw hond het beste in een aparte ruimte voeren. Puppy’s moeten specifiek voedsel eten dat hen helpt groot en sterk te worden! Zorg er dus voor dat uw grotere hond apart eet om te voorkomen dat hij zich te buiten gaat aan het puppyvoerbuffet!

Let ook op plotselinge veranderingen in het gedrag van uw oudere hond. Vergeet niet dat zij hier eerst hebben gewoond, dus het kan even duren voor ze gewend zijn aan het nieuwe lid van de familie. Geduld is de sleutel!

Het doel na de eerste paar weken is om alle viervoeters langzaam samen te laten leven. Verplaats kommen en bedden langzaam dichter naar elkaar toe en blijf groepsspelen en wandelingen organiseren om de onvermijdelijke banden aan te moedigen. Het duurt niet lang of u en uw hond zullen zich afvragen hoe u ooit zonder de puppy hebt kunnen leven!

Essentiële nieuwe puppy producten

Net als mensenbaby’s hebben nieuwe puppy’s een heleboel “spullen” nodig om van uw huis hun thuis te maken. Hier is een lijst van must-haves voor nieuwe puppy’s om de overgang naar huis probleemloos te laten verlopen

Hondenbench

Hoewel sommige huisdiereigenaren zich misschien zorgen maken over het plaatsen van hun kostbare nieuwe pups in een bench, zijn er eigenlijk veel voordelen van een afgesloten ruimte waar uw hond naar hunkert! Honden zijn dieren die holen bouwen, dus zoeken ze van nature kleine, afgezonderde ruimtes op om zich veilig en beschermd te voelen. De meeste dierenartsen raden aan uw puppy een bench te geven als een essentiële manier om uw nieuwe hond zindelijk te maken en veilig te houden. Het hebben van een bench voor uw puppy zal ook de overgang helpen met uw hond die al een gekozen veilige plek heeft! Dit is een geweldige optie omdat het een moderne uitstraling combineert met een gezellige plek voor uw puppy!

Hondenmand

U hebt waarschijnlijk al een hondenbed (of drie!) voor uw hond, maar vergeet niet om er ook een voor uw nieuwe puppy te hebben! Honden hebben graag een eigen plekje en omdat puppies zo graag slapen, is het belangrijk dat dat plekje comfortabel is! Omdat puppies nog klein van gestalte zijn, moet u een bed nemen dat niet verhoogd is, zodat het makkelijker is om erin en eruit te klimmen. En vergeet niet om een bed te vinden dat duurzaam en wasbaar is, want puppies zijn nog steeds de kneepjes van het vak aan het leren als het gaat om zindelijkheidstraining!

Hondenspeeltjes

Als u ooit een puppy hebt gehad, weet u maar al te goed hoe scherp die kleine puppytandjes kunnen zijn! Als u een nieuwe puppy in uw familie opneemt, is het belangrijk dat u nieuwe hondenspeeltjes hebt die geen deel uitmaken van de collectie van uw eigen hond. Als u ervoor zorgt dat elke pup zijn eigen setje piepertjes en knabbelspeeltjes heeft, helpt u eventuele problemen te verminderen!

Hondensnoepjes

Beloningen met voedsel zijn waar elke hond voor leeft! Puppy’s zullen veel training nodig hebben in de eerste paar maanden, dus het bij de hand hebben van mini hond-vriendelijke traktaties zal dat goed aangeleerde gedrag versterken. Nadat ze een commando hebben opgevolgd of buiten op het potje zijn geweest, geef je de nieuwe puppy een traktatie om te laten zien dat hij het goed heeft gedaan! Uw hond kan ook traktaties krijgen als hij zich goed gedraagt bij de nieuwe pup. Denk eraan dat goed gedrag alleen effectief is als het op het juiste moment wordt beloond!

Hondenbak

Alle honden moeten water drinken, dus het is belangrijk dat elk harig lid van uw gezin zijn eigen bak heeft. Na verloop van tijd zullen uw honden misschien water gaan delen, maar als u uw puppy voor het eerst mee naar huis neemt, zorg er dan voor dat hij zijn eigen, aparte drinkbak heeft. De Omlet Bowl is een perfecte keuze – gemaakt van melamine, gemakkelijk schoon te maken in de vaatwasser en vrijwel onmogelijk voor puppy’s om om te gooien en te morsen!

Tekenen van succes

Wanneer u een nieuw harig gezinslid in huis neemt, wees dan geduldig in de wetenschap dat het tijd zal kosten voor uw hond om de nieuwe pup met open armen (of poten!) te verwelkomen. Over het algemeen kan het 4-8 weken duren voordat uw hond zich heeft aangepast aan de veranderingen die een nieuwe pup met zich meebrengt. Het kan echter wel 6-9 maanden duren voordat beide honden zich echt op hun gemak voelen bij elkaar. U weet dat u erin geslaagd bent een nieuw lid aan uw bontfamilie toe te voegen wanneer zowel uw hond als uw puppy gelukkig naast elkaar kunnen leven!

Het introduceren van een nieuwe pup bij uw hond kan een lastige tijd zijn als het niet goed wordt aangepakt. Zal er rivaliteit zijn tussen de broers en zussen? Wat als mijn hond hem niet leuk vindt? Wees niet bang! Met de juiste voorbereiding, geduld en een aanhoudende positieve houding, zult u waarschijnlijk twee staartjes hebben die kwispelen van plezier!

Krulhaar bruine puppy en oudere honden samen met hun Fido Nook Hondenkratten

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *