Omlet blog

Comfortabele hondenmanden

Spaniel rust uit op groene Omlet traagschuim Bolsterbed voor honden

Als u zelf net een nieuw matras heeft gekocht, weet u vast hoe lastig het kan zijn om een nieuw bed uit te kiezen. Hoe zit dat met het uitzoeken van een mand voor uw trouwe viervoeter? Winkelen voor iemand anders, in dit geval uw hond, kan nog ingewikkelder zijn. Gaat u voor een ronde of vierkante mand? Zacht of stevig? En maakt de prijs van een hondenmand echt een verschil, zoals bij ons eigen matras?

Als onze honden konden praten, zouden ze ons vast zeggen dat ze graag een comfortabele mand willen. Gelukkig weet Omlet alles over honden (we spreken hun taal vloeiend) en ook over hondenmanden. Hieronder bespreken we wat een hondenmand tot een comfortabele slaapplek maakt.

Belang van comfort

Iedereen heeft een comfortabele slaapplaats nodig en voor honden is dit niet anders. Of uw viervoeter nu houdt van een stevige ondergrond of een donzig kussen om op te slapen, comfort en ondersteuning zijn essentieel voor hun gezondheid. Een comfortabele hondenmand zorgt voor steun en warmte voor een ​​betere nachtrust, maar biedt ook steun voor pijnlijke gewrichten of andere gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie en artritis. Kwalitatieve slaap = een kwalitatief leven. Als u de specifieke behoeften van uw hond kent, kunt u beter bepalen welke mand het meeste comfort biedt voor uw huisdier.

We weten dat honden graag slapen. Net als mensen vinden ze het natuurlijk fijn om op hun gemak te zijn als ze slapen. Onze honden slapen zowel overdag als ‘s nachts, dus hun welzijn is in grote mate afhankelijk van het comfort van hun mand. Wanneer hun slaap wordt verstoord, vooral door gebrek aan comfort, kunnen honden uit hun humeur raken, zoals dat ook geldt voor mensen met slaapgebrek. En geen mens of hond functioneert goed na een slechte nachtrust. Daarom is een comfortabele hondenmand een mand die de nodige ondersteuning biedt een knusse eigen plek is waar uw huisdier helemaal kan ontspannen.

De juiste mand kiezen

Honden leven van nature in holen, wat betekent dat ze instinctief veilige, warme plekken zoeken om zich terug te trekken. In het wild zou een harde, koude grond niet hun eerste keuze zijn om te slapen. In plaats daarvan zoeken ze een zacht stukje gras of verzamelen ze bladeren om een ​​knusse slaapplek te creëren. Natuurlijk willen onze viervoeters, die deel uitmaken van onze familie, hetzelfde comfort.

Maar hoe weet u welk mand het meest geschikt is voor uw hond? De slaappositie van uw hond geeft je tal van aanwijzingen. Een chihuahua die zich oprolt zal de voorkeur geven aan een heel andere mand dan een spaniël, die zich graag uitstrekt. Als u eenmaal weet hoe uw hond het liefst slaapt, kunt u gaan nadenken over waar hij het liefst op zou slapen.

Zacht vs. stevig?

Zachte, gevoerde hondenmanden kunnen een soort dekbed-comfort bieden voor honden die graag wegzinken in hun mand. Voor oudere honden (en ook puppy’s) kan het echter lastig zijn om in en uit een zachte mand te komen. Traagschuimmatrassen bieden uitstekende ondersteuning zodat uw hond een comfortabele nachtrust krijgt. Zorg er wel voor dat u een mand vindt die zich naar het lichaam van uw hond vormt en ondersteuning geeft, omdat dit het meeste comfort biedt.

Verhoogd vs. op de vloer?

Een hondenmand van de vloer halen door middel van pootjes kan een goede optie zijn voor uw hond, omdat het zorgt voor een betere luchtstroom onder de mand. Voor honden die het in de zomermaanden snel te warm krijgen, kunt u een koelmat toevoegen om het slaapcomfort te vergroten. Voor honden die het in de wintermaanden vaak koud hebben, zal een extra hondendeken de verhoogde hondenmand veel comfortabeler maken. Ook wordt de ophoping van haren verminderd door het van de vloer halen van de mand. Bovendien ziet een mand met pootjes eruit als een meubelstuk, zodat de hondenmand een ware toevoeging is aan uw interieur.

Quilted vs. schapenvacht?

Het materiaal waarvan de mand is gemaakt, is bijna net zo belangrijk als de hondenmand zelf. Voor een pinscher die in elke modderpoel duikt, is een wasbare microvezel topper een goede keuze. Een bulldog zal waarschijnlijk de voorkeur geven aan bolstertopper met steunrand. Van welk materiaal de hoes ook is gemaakt, het handigste is om een afritsbare en wasbare topper te kiezen. Als u niet zeker weet welk materiaal uw hond het prettigst vindt, doe dan deze korte quiz om erachter te komen welk materiaal perfect past bij de persoonlijkheid van uw hond. 

Comfort voor grote honden

Grote honden, zoals Duitse doggen, sint bernards en Duitse herders hebben natuurlijk ook een grote mand nodig. Hoewel elk ras anders is, heeft een grote hond die op zijn zij of opgerold slaapt meer ruimte nodig om comfortabel te kunnen liggen. Omdat grote honden meer wegen, is het van belang een ​​hondenmand te kiezen die stevig genoeg is om hun gewrichten te ontlasten, maar ook stevig genoeg is om hun krachtige graafwerk te overleven! Voor grote honden raadt Omlet hondenmanden met een traagschuimmatras aan.

Comfort voor kleine honden

Heeft u een kleine hond, dan is de kans groot dat uw huisdier dol is op knuffelen. Veel kleinere honden, zoals pomeranians, papillons en terriers, snoozen het liefst in een besloten omgeving waar ze zich comfortabel kunnen nestelen en waar ze zich veilig voelen. Zowel donutvormige hondenmanden als kleinere bolstermanden zijn daarom een goede keuze voor de kleinere gezinsleden. Bovendien is een hondenmand die op de vloer staat voor zeer kleine rassen makkelijker te betreden.

Comfort voor puppy vs. senior 

Hoewel de leeftijd van puppy’s en oudere honden verschilt, hebben ze dezelfde opvatting over wat comfortabel slapen is. Oudere honden hebben veel ondersteuning nodig om hun gewrichten en mogelijke artritis te ontzien. Daarom zijn stevigere traagschuimmatrassen de beste keuze om deze honden een aangename nachtrust te geven. Puppy’s hebben ook een stevig, ondersteunend matras nodig ter bescherming van hun snelgroeiende lichaam. Een hondenmand voor puppy’s met een afritsbare, wasbare hoes komt goed van pas voor onvermijdelijke ‘ongelukjes’. Oudere honden en puppy’s kunnen wat angstiger zijn. Een mand met een bolsterrand kan zorgen voor een gevoel van geborgenheid, waardoor dit de ideale optie is voor zowel jonge als oude honden.

Luxemanden

Als het op comfort aankomt, zijn onze honden niet zo heel anders dan wij mensen – ze waarderen een luxe slaapplek net zo zeer. Maar moet een nieuwe hondenmand een fortuin kosten, om ervoor te zorgen dat uw hond zich zo comfortabel mogelijk voelt? Niet noodzakelijk. Omlet raadt aan om drie factoren in overweging te nemen bij het kiezen van de perfecte hondenmand: Goed voor uw hond. Goed voor uw portemonnee. Goed voor het milieu.

Neem de tijd om de specifieke behoeften en slaapstijl van uw hond te begrijpen en zoek vervolgens naar een hondenmand die niet alleen comfort biedt, maar een mand die uw hond ook lang kan gebruiken. De missie van Omlet is eenvoudig: een uiterst comfortabele hondenmand aanbieden om een ​​trouwe metgezel te zijn voor uw trouwe metgezel! Natuurlijk kunt u om de paar maanden een nieuw, matige hondenbed kopen die daarna in de prullenbak belandt. Maar u kunt ook kiezen voor een  slaapoplossing die meegroeit met uw hond en zijn veranderende behoeften.

Toen de productontwerpers van Omlet de luxe Topology hondenmanden ontwierpen, stelden ze zichzelf één simpele vraag: kan een hondenmand eeuwig meegaan? En zo was de ‘laatste hondenmand die u ooit zult moeten kopen’ geboren!

De optimale slaapomgeving voor uw hond creëren 

U heeft de perfecte, knusse mand voor uw hond gevonden. Maar hoe maakt u de omgeving rond de mand zo aangenaam mogelijk? Dit zijn enkele tips om een ​​rustgevende en comfortabele omgeving te creëren:

  • Zorg voor de nodige beweging. Door voldoende beweging kan een hond zijn overtollige energie kwijt, wat een relaxte siesta mogelijk in de weg kan staan.
  • Zorg voor een gezonde voeding. Voeding is een belangrijke factor om ervoor te zorgen dat uw hond goed slaapt. Geef hem daarom hoogwaardige en licht verteerbare voeding.
  • Uw energie is hun energie. Veel honden (zoals de meeste dieren) zijn gevoelige wezens. Ze voelen onze energie aan, zowel positief als negatief. Hoe rustiger u bent, des te rustiger zal uw hond zijn.
  • Creëer een veilige plek. Het is niet verkeerd om in huis meerdere hondenmanden te hebben staan indien uw hond graag in verschillende ruimtes in huis slaapt. Probeer echter voor het grootste comfort de manden niet vrijstaand middenin de kamer te zetten, maar op een rustige plek tegen de muur.

Waarschijnlijk is iedereen het er over eens dat er niets beters is dan een rustgevend en comfortabel bed om lekker in weg te dromen. En ongeacht ras, leeftijd of grootte, zijn ook alle honden het hierover eens!

Hond ligt opgerold te slapen op Omlet Topology luxe hondenmand

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *