Omlet blog

Welk formaat bench is geschikt voor mijn hond?

Het kopen van een hondenbench is in zeker opzicht vergelijkbaar met het kopen van een nieuwe auto. Hoewel je er niet de hele dag gebruik van maakt, wil je natuurlijk wel dat het comfortabel is. Is het ruim genoeg? Is het sterk en betrouwbaar voor dagelijks gebruik? En moet het er flitsend uitzien of gewoon standaard en strak?

Hondenbenches zijn er in alle soorten, maten en stijlen. Het uitzoeken van de juiste bench voor uw hond kan dus best lastig zijn als u niet weet waar u moet beginnen. Daarom hebben we een overzicht gemaakt, om u te helpen bij het kiezen van de juiste bench voor uw hond.

Hondenbenches van Omlet

Omlet weet maar al te goed dat honden dieren zijn die een eigen plek nodig hebben. Ze hebben er behoefte aan en zullen zelfs op zoek gaan naar een kleine, gesloten ruimte, omdat ze zich veilig voelen. Bij het ontwikkelen van al onze hondenbenches heeft ons productteam rekening gehouden met deze essentiële behoefte. We hebben een aantal verschillende opties ontworpen, voor vrijwel elke hond.

Bij het uitzoeken van het juiste formaat bench, zijn er twee dingen om rekening mee te houden:

  1. Wat is de afmeting van uw hond, gemeten van zijn neus tot de aanzet van zijn staart?
  2. Is de bench groot genoeg voor uw hond zodat hij er comfortabel in kan staan en in kan draaien?

Doorgaans is voor de meeste honden een bench geschikt die ongeveer 15 cm hoger is dan de hond en 15 cm langer. Laten we Omlets hondenbenches eens bekijken om te zien welke bench het beste past bij uw hond:

De Fido Classic hondenbench

Ontworpen als een draagbare bench, Omlets Fido Classic is perfect voor een gezin dat graag op stap gaat met een kleine tot middelgrote hond. Deze eenvoudig opvouwbare bench van staaldraad is superveilig en kan zowel in huis als in de auto worden gebruikt. Een van de grootste voordelen van de Classic bench, is dat het twee deurtjes heeft. Deze unieke eigenschap stelt u in staat om de bench tegen elke muur te zetten, met de mogelijkheid de deuropeningen aan de voor- en zijkant te plaatsen.

Bij de Fido Classic ontvangt u een plastic bakbodem die makkelijk kan worden gereinigd. Voor extra luxe kunt u een Fido Classic hondenkussen toevoegen die verkrijgbaar is in dezelfde maten als de bench, voor een gegarandeerd perfecte pasvorm.

De Fido Classic is verkrijgbaar in drie maten:

  • 24 inch: geschikt voor honden tot 10 kg. Bijvoorbeeld lhasa apso of mopshond.
  • 30 inch: geschikt voor honden tot 20 kg. Bijvoorbeeld cocker spaniël of basset hound.
  • 36 inch: geschikt voor honden tot 30 kg: Bijvoorbeeld: border collie of dalmatiër.

Zwarte hond in Fido Classic hondenbench - eigenaar lacht naar hond

De Fido Studio hondenbench

Wist u dat er hondenbenches zijn die opgaan in uw interieur? Maak kennis met de Fido Studio hondenbench – een klassieke bench ingebouwd in een modern meubelstuk. Deze slim ontworpen hondenbench voor in huis is een mooie aanvulling voor elk interieur, omdat het ook dienst kan doen als nachtkastje of bijzettafel. De bench biedt uw hond alle veiligheid en geborgenheid die uw huisdier zoekt. De bench is verkrijgbaar met een optioneel opbergvak, voor alle hondenspeeltjes, koekjes en dekens.

Heeft u een modebewuste hond? Met de Fido Studio heeft u de mogelijkheid het opbergvak om te vormen tot kledingkastje – compleet met kleerhangers en een spiegel! Uw hond zal weg zijn van deze nieuwe eigen plek. En u kunt de bench in elke ruimte in huis zetten, als een modern en praktisch meubelstuk.

De Fido Studio is verkrijgbaar in twee maten:

  • 24 inch: geschikt voor honden tot 10 kg. Bijvoorbeeld: pomeranian en Yorkshire terriër
  • 36 inch: geschikt voor honden tot 30 kg: Bijvoorbeeld: whippet en pointers

Vrouw aait puppy in Omlet Fido Studio hondenbench

Fido Nook hondenhuis

Bent u op zoek naar een thuis in uw huis voor uw hond, dan heeft u het gevonden met het Fido Nook hondenhuis! Dit unieke hondenhuis is ‘the best of both worlds’. Door de draagbare, klassieke hondenbench te combineren met de luxe van een eigentijds meubelstuk, is dit hondenhuis de laatste bench die u ooit zal hoeven kopen.

Net als de Fido Studio hondenbench biedt de Nook Dog een stijlvol ontwerp dat past bij zowel een modern als traditioneel interieur. Het grootste voordeel van de Nook is dat de klassieke bench kan worden verwijderd, zodat een perfect ‘hoekje’ voor uw hond wordt onthuld. Inderdaad! Als uw puppy eenmaal zindelijk is mede dankzij het gebruik van de bench, kunt u de bench verwijderen en er een standaard hondenmand voor in de plaats zetten.

De Fido Studio is verkrijgbaar in twee maten:

  • 24 inch: geschikt voor honden tot 10 kg. Bijvoorbeeld: teckel of chihuahua
  • 36 inch: geschikt voor honden tot 30 kg: Bijvoorbeeld: labradoodle of goldendoodle

Bruine teckel met tong uit zijn bek in Fido Nook hondenbench

Wanneer kan ik een bench voor mijn hond gebruiken?

Wanneer puppy’s op jonge leeftijd kennismaken met een bench, zullen veel honden een bench vele jaren waarderen. De meeste dierenartsen en hondentrainers zijn het erover eens dat benchtraining essentieel is voor puppy’s, omdat het helpt bij zindelijkheidstraining, het gebruik van kauwspeeltjes en een comfortabele plek biedt om te ontspannen.

Als uw pup eenmaal volledig zindelijk is en het verschil heeft geleerd tussen kauwspeeltjes en schoenen, is het gebruik van een bench waarschijnlijk niet langer nodig. Veel honden zullen echter nog steeds verlangen naar een besloten en veilige ruimte die helemaal van hen alleen is, dus verwijder de bench zeker niet zomaar. Door uw hond een eigen plek te geven in de vorm van bijvoorbeeld een Fido Nook, heeft u een bench die met uw hond kan meegroeien, van puppy tot senior.

De voordelen van een bench gaan veel verder dan trainingshulpmiddel voor zindelijkheid en gehoorzaamheid. Een hondenbench geeft onze viervoeters het comfort en de ruimte waar ze van nature behoefte aan hebben. Honden kunnen hun bench gebruiken als toevluchtsoord om tot rust te komen, om te gaan met eventuele angsten of gewoon om ongestoord een powernap te doen. Het vinden van de juiste bench voor uw hond is zo eenvoudig als www.omlet.nl!

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *