Omlet blog

Voor het eerst een kat – Checklist

U heeft uitgebreid onderzoek gedaan en gezocht en eindelijk heeft u een kat gevonden waarvan u denkt dat jullie helemaal bij elkaar passen – gefeliciteerd! Maar wacht – heeft u alles in huis om ervoor te zorgen dat uw kat zich zo snel mogelijk thuis zal voelen? Is uw woning uitgerust met alles wat uw nieuwe kat nodig heeft?

Geen zorgen, we beantwoorden alle vragen. Bekijk voordat u een jaarvoorraad kattenbakgrit inslaat deze checklist voor nieuwe katteneigenaren, zodat u zeker weet dat u alles voor uw kat in huis heeft, nog voordat uw kattenvriend bij u komt wonen.

Voer

Voer en water behoren natuurlijk tot de basisbehoeften van een kat. Maar hoe weet u wat het beste voer is om uw kat te geven? Katten en kittens hebben verschillend voer nodig omdat het spijsverteringsstelsel van een kitten zich nog ontwikkelt waardoor ze een speciaal dieet nodig hebben.

Er zijn allerlei merken en opties kattenvoer om uit te kiezen. Bij uw keuze is het belangrijk om te zien of het voer het ingrediënt taurine bevat. Taurine is een aminozuur; een essentieel ingrediënt voor de werking van het hart, retina en spijsvertering. Een kat een vegetarisch dieet geven is geen optie. Katten zijn echte carnivoren en hebben proteïne nodig om gezond te blijven. Het is daarom aanbevolen om te kijken welke ingrediënten het voer bevat voordat u het aan uw kat geeft.

Katten zijn van nature nieuwsgierige dieren die graag met hun pootje tegen iets aantikken om het omver te gooien… zoals hun voerbakje. Koop daarom een stevig voerbakje dat niet zomaar om kan vallen en makkelijk schoon te maken is.

Kattenbak

Ah, de kattenbak! Als u ooit eerder een kat heeft gehad, dan weet u waarschijnlijk hoe belangrijk dit item is. Voor een kat is de kattenbak net zo belangrijk als voor ons een badkamer. Kies altijd een kattenbak die groot genoeg is voor uw kat.

Over het algemeen moet een kattenbak ongeveer 1 ½ groter zijn dan de lengte van uw kat. Ook katten vinden het niet plezierig om een toilet te hebben dat te klein voor ze is. Omdat dit de plek is waar katten hun ‘ding doen’, is een gesloten kattenbak die de nodige privacy biedt geen overbodige luxe!

Omlets Maya kattenbak is verkrijgbaar met verschillende toegangspunten zodat er een optie is voor elke kat. Het strakke, gesloten ontwerp van Maya beperkt geur en rommel tot een minimum en ziet eruit al seen meubelstuk dat opgaat bij de rest van uw meubilair. En over geur gesproken, bekijk deze geparfumeerde kattenbakvulling eens als u op zoek bent naar een vulling die aangenaam ruikt en milieuvriendelijk is.

Verzorging en hygiëne

Een van de beste manieren om een band met een nieuwe kat op te bouwen is door de vacht van uw huisdier te kammen. Echt waar! Hoewel katten hun vacht zelf gedurende de dag goed verzorgen, vinden ze het meestal ook heerlijk om te worden gekamd. En bepaalde kattenrassen, zoals de Pers en Maine Coon hebben dagelijks verzorging nodig om hun vacht mooi en gezond te houden. Schaf een goede kam en borstel aan om hun vacht klittenvrij te houden.

Soms kan het nodig zijn om de vacht en nagels van een kat te laten verzorgen door een professional zoals een dierenarts of trimmer. Het is belangrijk dat de noodzakelijke verzorging een positieve ervaring is voor een kat. Als u denkt dat u uw kat in de buurt van water niet zelf kan verzorgen, vraag dan hulp aan een professional.

Kattenspeeltjes

De beste manier om een sterke band met een kat te krijgen is door met uw huisdier te spelen. Katten zijn van nature jagers en hebben de behoefte om hun energie kwijt te kunnen. Spelen helpt ook verveling tegen te gaan dat kan leiden tot een misschien net iets te nieuwsgierige kat. En wat is een betere manier om uw kat voldoende te laten bewegen dan door een intensieve speelsessie?

Koop dus allerlei leuke kattenspeeltjes voordat uw nieuwe kat bij u komt wonen. En als uw kat er eenmaal is, probeer dan elke dag tijd te maken om met uw kat te spelen. De mentale en fysieke uitdaging die 10 minuten spelen per dag een kat geeft, is niet te onderschatten.

Kattenmand

Katten slapen graag en veel. Een van de essentials voor een kat is dan ook een aangename kattenmand. Maar niet elke mand is geschikt. In het wild slapen katten vaak boven de grond om buiten het bereik te blijven van roofdieren of op een besloten plek waar ze zich veilig en op hun gemak voelen. Probeer dus een mand te kiezen die aan deze wensen tegemoet komt.

Omlets verhoogde Maya Donut kattenmand komt tegemoet aan de specifieke behoeften van uw kat wat betreft ondersteuning en comfort. Deze knusse, ultrazachte kattenmand biedt uw kat een eersteklas slaapervaring. Het slaapgedeelte van de mand is enigszins verheven boven de vloer waardoor uw kat deze mand ongetwijfeld de beste slaapplek in huis zal vinden. En nog een pluspunt – de hoes kan in de wasmachine worden gewassen, zodat u de slaapplek van uw kat lekker fris kunt houden.

Klimboom voor katten

Als u uw meubels wilt sparen, dan is een goede krabpaal vaak een noodzakelijke aankoop. Krabben kan stress en angst bij katten verminderen, maar het heeft nog een aantal andere voordelen. Net als in de natuur houden katten graag vanuit de hoogte hun omgeving in de gaten. Een klimboom geeft katten de kans zich op een hoge en afgelegen plek terug te trekken wanneer ze daar behoefte aan hebben.

Omlets Freestyle Indoor klimboom komt tegemoet aan deze behoefte van een kat. Deze volledig naar wens samen te stellen kattentoren is de fantasie van elke kat! Vaak zijn krabpalen groot en nemen ze veel ruimte in. Freestyle komt op efficiënte wijze tegemoet aan alle klim- en springwensen van uw kat. Het unieke strakke design, compleet met plantenpotten, maakt deze krabpaal een prachtige toevoeging aan uw interieur – waar zowel u als uw kat blij mee zullen zijn.

Deze kattenklimboom kan bovendien naar wens worden samengesteld met bijna elk denkbaar accessoire. Van hangmatten tot platforms met kussens – uw kat zal er geen genoeg van kunnen krijgen.

Kat klimt op Omlet Freestyle Indoor klimboom met hangmat

Essentials voor buiten

Hoe fijn is het om naar buiten te stappen, te genieten van de zon en frisse lucht in te ademen. Voor katten is dit natuurlijk hetzelfde. Frisse lucht heeft voor katten niet te onderschatten voordelen en kan bijdragen aan een gezonder en langer leven. Maar is het mogelijk om een kat op een veilige manier van de buitenlucht te laten genieten? Zeker, namelijk met een kattenren voor buiten.

Gedomesticeerde katten het commando ‘zit’ en ‘blijf’ aanleren is niet zo makkelijk als bij een hond. Een veilige manier om uw kat naar buiten te laten is door middel van een kattenren. Omlets kattenren is ideale buitenrenoplossing. Dankzij het ruime en modulaire ontwerp van deze ren kan uw kat buiten zijn zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat uw kat wegloopt of in gevecht raakt met de hond van de buren.

Heeft u geen achtertuin? Met de balkon-kattenren van Omlet geeft u uw kat ook de vrijheid om de buitenwereld veilig te verkennen. Bevestig de ren aan de muren van uw appartement om uw kat nieuwe hoogtes en interessante dingen in de omgeving te laten verkennen.

 

Een nieuwe kat thuisbrengen is een bijzonder moment – zowel voor u als voor uw kat. Met de juiste planning en benodigdheden kunt u uw nieuwe kat een leven vol vreugde geven, waarvoor u wordt bedankt in de vorm van comfort en gezelschap. Maar het belangrijke om altijd in overvloed op voorraad te hebben voor uw kat, is natuurlijk liefde.

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *