Omlet blog

Essentials voor de kippenoppas

Man aan het oppassen op kippen, kijkend naar de Omlet Eglu Cube

Wat is er nu niet leuk aan een korte herfstvakantie, weg van alle drukte van het dagelijks leven? Lange wandelingen in het bos en het geluid van knisperende bladeren onder je voeten. Of eindeloos in een gezellig vakantiehuisje ontspannen, schuilend voor het slechte weer en genietend van het geluid van tjilpende vogeltjes. Nu we het over vogels hebben… wie zorgt er voor de kippen?

Als u dit jaar niet op zomervakantie bent geweest, bent u misschien nog nooit langer dan een paar uur weggeweest van uw gevederde vrienden. Wat moet er eigenlijk allemaal worden geregeld voor de kippen thuis, als u heeft besloten op reis te gaan?

Wat is een kippenoppas?

Een babysitter, hondenoppas en kattenoppas zijn termen die we allemaal kennen, maar wat is een kippenoppas? Net als wanneer u uw geliefde hond een paar dagen moet achterlaten, is ook een kippenoppas een persoon of instelling die voor uw kippen kan zorgen tijdens uw afwezigheid. Dit kan een vriend, buurman, familielid of een onbekende zijn die zijn diensten aanbiedt als kippenoppas.

Hoe lang kunnen kippen alleen zijn?

Uw kippen thuis achterlaten is iets anders dan een ander huisdier, zoals een hond of kat, thuislaten. Kippen zijn behoorlijk zelfstandig en kunnen tot drie dagen alleen worden gelaten voordat u een kippenoppas hoeft in te schakelen. Maar mocht u iemand kennen die graag een oogje in het zeil houdt, al gaat u maar een nachtje weg, dan kan dit natuurlijk geen kwaad. Het belangrijkste is dat kippen altijd voldoende voedsel en vers water hebben, en een ruime ren voor voldoende beweging.

Hoewel kippen relatief weinig verzorging nodig hebben, is het natuurlijk wel fijn om te weten dat iemand op uw kippen let en voor ze zorgt als u er niet bent. We hebben daarom een lijstje samengesteld met essentials die niet alleen de kippenoppas van pas zullen komen, maar die er ook voor zullen zorgen dat uw kippen veilig en tevreden zijn als u er niet bent. Klaar om de dames een paar dagen achter te laten? Dit zijn de essentials.

De essentials

Een veilig kippenhok

Ervoor zorgen dat uw kippen veilig zijn, begint met een roofdierbestendig hok zoals de Eglu Cube van Omlet. Dankzij de unieke anti-tunnelflensrand kunnen roofdieren geen tunnel graven en de ren binnendringen. Een geruststellende gedachte, zodat u kunt genieten van uw vakantie. Lees onze blog Hoe sterk zijn Eglu Cube kippenhokken? waarin te lezen is hoe ons Eglu Cube kippenhok echt op de proef werd gesteld (het heeft zelfs een aanval van een zwarte beer overleefd!).

Alle Eglu kippenhokken zijn niet alleen zeer veilig, ze zijn ook zo ontworpen dat ze heel eenvoudig kunnen worden gereinigd. Dus of u uw kippen tijdens uw afwezigheid nu laat verzorgen door een eggspert-kippenhouder of een kennis zonder ervaring, makkelijker dan met een Eglu kan het niet zijn. Dankzij de gladde, afneembare oppervlakken van de Eglu Cube en de uitneembare mestlade, kan de kippenoppas het hok in een handomdraai fris en schoon maken. Bekijk deze video en ontdek hoe makkelijk het is om de Cube te reinigen.

Hentertainment

Of u nu thuis bent of niet, kippen hebben altijd voldoende afleiding nodig om verveling tegen te gaan. Als kippen zich vervelen kan dit leiden tot ongewenst gedrag zoals het eten van eieren. Net zoals bij andere huisdieren, kunt u ervoor zorgen dat kippen voldoende mentaal worden uitgedaagd door middel van spelen. Richt uw tuin hier voor uw vertrek op in, met kippenspeeltjes zoals de Caddi snackhouder en Pendant Peck Toy, die eenvoudig door de kippenoppas kunnen worden gevuld. Naast hentertainment voorkomen deze speeltjes dat er voerresten op de grond blijven liggen, wat zorgt voor een betere hygiëne in de ren – en dat betekent minder opruimen.

Essentials voor de kippenspeeltuin

Nog een leuke toevoeging voor in de kippenren waarmee uw kippen zich uren zullen vermaken, is de naar wens samen te stellen PoleTree zitstok voor kippen. Kies een PoteTree-kit die bij uw toom past, zet het in een paar eenvoudige stappen op en uw kippen doen de rest! De uitgelezen kans voor uw kippen om de kippenoppas hun zitstokkunsten te laten zien.

Als u denkt dat het veilig is om uw kippen vrij te laten rondscharrelen als iemand anders op uw vogels past, dan kunt u uw kippenspeeltuin verrijken met een vrijstaande zitstok. Net als PoleTree, is ook de vrijstaande zitstok volledig aanpasbaar. De zitstokken kunnen in verschillende richtingen en op verschillende hoogtes worden aangebracht, afhankelijk van wat uw kippen kunnen en wat ze nodig hebben. Zet de zitstok nog voordat u vertrekt op, zodat uw kippen al een beetje hebben kunnen wennen aan hun nieuwe accessoire.

Een automatische kippenhokdeur

Het volgende kippenhokaccessoire op ons lijstje ‘essentials voor de kippenoppas’ is een automatische kippenhokdeur. Dit is een must-have als u wilt dat uw kippen tijdens uw afwezigheid hun routine kunnen aanhouden. Omlets Autodoor heeft drie instelling om uit te kiezen, afhankelijk van uw levensstijl. Met de light setting sluit de Autodoor automatisch bij zonsondergang en opent weer bij zonsopgang. Met de time setting kunt u een precieze tijd instellen waarop u wilt dat de deur sluit en opent. Met de manuele setting kunt u de deur op elke moment handmatig openen en sluiten.

De Autodoor is perfect voor wanneer u uw kippen aan een oppas overlaat, omdat u zelf de controle behoudt over wanneer het tijd is voor uw kippen om naar bed te gaan. De Autodoor is bovendien voorzien van veiligheidssensoren, zodat u zich er geen zorgen over hoeft te maken dat een nieuwsgierige kip vast komt te zitten bij het sluiten van de deur.

Heeft u geen Eglu kippenhok? De Autodoor is ook te bevestigen op elk houten kippenhok, om uw kippen zo veilig mogelijk te houden als u op vakantie bent.

Het ultieme bedankje!

U bent al een week weg van uw kippen! U heeft uw kippen vast en zeker gemist maar met de stappen uit deze gids weet u dat uw kippen in goede handen zijn geweest. De kans is groot dat de kippenoppas er inmiddels van overtuigd is zelf ook een aantal kippen te willen (als dit niet al het geval was natuurlijk). Om de kippenoppas te bedanken kunt u een gepast cadeautje geven, en wat is er leuker dan een accessoire om de eieren die uw kippen de afgelopen week hebben gelegd in te bewaren.

Omlets Egg Skelter is verkrijgbaar in drie kleuren, zodat dit accessoire mooi staat in elke keuken. De Egg Skelter zorgt ervoor dat de eieren op volgorde van versheid worden bewaard. Of doe een Egg Ramp cadeau als bedankje voor de kippenoppas. Dit leuke design kan twaalf eieren bewaren en houdt ze op kamertemperatuur, klaar voor gebruik.

Een huisdier thuis achterlaten is nooit makkelijk, of u nu voor lange tijd of slechts een paar dagen vertrekt. Het belangrijkste is dat u vertrouwen heeft in degene die voor uw kippen zal zorgen. Maar met deze essentials voor de kippenoppas, kunt u van uw vakantie genieten en zullen uw kippen zo min mogelijk stress ervaren.

Man in Omlet inloopren met Eglu Cube

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *