Omlet blog

Hoe geef je je konijnen meer ruimte?

Konijn gebruikt een Omlet buitenren voor konijnen

Konijnen zijn gebouwd om te rennen en kunnen in hun natuurlijke omgeving een snelheid van wel 70 km/u halen. Hoewel uw gedomesticeerde konijnen niet zo snel zijn als hun wilde soortgenoten, hebben ze wel behoefte aan voldoende beweging. We hebben het niet over konijnenaerobics of een konijnenbootcamp, maar over het uitbreiden van hun leefruimte om ervoor te zorgen dat uw konijnen fysiek en mentaal voldoende uitdaging krijgen. Vraagt u zich af hoe u uw konijnen meer ruimte kunt geven om hun pootjes te strekken? Laten we erin springen!

Konijnenren

Konijnen hebben ruimte nodig om voldoende beweging te krijgen. Een goed konijnenhok zoals de Eglu Go beschermt uw konijnen tegen roofdieren in de achtertuin en buitentemperaturen. Met een buitenren geeft u uw konijnen de extra ruimte die ze nodig hebben om voldoende te bewegen.

Het is mogelijk uw Omlet buitenren voor konijnen wanneer u maar wenst uit te breiden om nog meer ruimte te creëren voor uw actieve konijnen. De ren heeft een hoge deur in staldeur-stijl zodat u de ren makkelijk kunt betreden om tijd door te brengen met uw dieren en jullie band te versterken.

U kunt ook een lage ren verbinden met uw Eglu Go konijnenhok, om kinderen de gelegenheid te geven om dicht bij hun huisdieren te zijn. Er zijn aanwijzingen die erop duiden dat konijnen die een band met hun baasjes hebben, langer en gelukkiger leven. Dus quality time met uw konijnen is nog belangrijker dan al werd gedacht.

Wat als u aan het instinct van uw konijnen om te tunnelen tegemoet zou kunnen komen zonder dat ze in de achtertuin graven? Onze productontwerpers dachten hier net zo over en hebben het Zippi tunnelsysteem voor konijnen ontworpen. Bevestig de tunnel aan het konijnenhok en geef uw konijnen een veilige route naar hun buitenren, wanneer ze maar willen!

Een ren voor binnen

Als uw konijnen het hele jaar door binnen leven, of wanneer u uw konijnen ‘s winters naar binnen haalt, dan is een speelren ideaal. Houdt u uw konijnen in huis en wilt u uw konijnen laten bewegen, dan zult u uw huis veilig moeten maken voor konijnen. Toch is het niet altijd mogelijk om konijnen vrij rond te laten lopen in het huis. De oplossing? Een indoor konijnenren. Een afgesloten speelren geeft uw konijnen de kans om veilig te bewegen op momenten dat ze niet los in huis kunnen rondlopen. U kunt de binnenren van accessoires voorzien zoals Omlets speeltunnels – ontworpen door onze productontwerpers om hun natuurlijke tunnelinstinct na te bootsen.

Wit konijn gebruikt Omlet Zippi tunnelsysteem voor konijnen

Twee verdiepingen

Wat als konijnen de wereld vanuit ons perspectief zouden kunnen zien? Konijnen profiteren aanzienlijk van een extra verdieping in hun verblijf. Door een extra verticale ruimte aan hun ren toe te voegen, geeft u ze een nieuwe kijk op de wereld. En omdat het er ook voor zorgt dat u bijna oog in oog staat met uw konijnen, brengen vides u nog dichter bij uw dieren. Gebruik de Zippi vides van Omlet in de konijnenren om uw dieren een ware avonturenspeeltuin te geven – ideaal voor huisdieren die in een kleinere ruimte leven. Vides dragen bovendien bij aan de ontwikkeling van de spieren van konijnen. Een fit konijn is een gelukkig konijn. En net als dit voor mensen geldt, is beweging ook voor konijnen gunstig voor hun mentale welzijn. Konijnen zijn van nature vrij nerveus zijn, en voldoende beweging helpt de scherpe kantjes eraf te halen. Daarnaast gaat voldoende beweging verveling bij konijnen tegen.

Uw konijnen meer ruimte geven, zorgt ervoor dat uw dieren een gelukkig leven kunnen leiden. Wilt u meer advies over het verrijken van de leefomgeving van uw konijnen? Lees hier onze blog ‘Hoe maak je je konijnen gelukkig’.

 

Konijn in groen Zippi schuilhuisje op Omlet vide voor konijnen

This entry was posted in Konijnen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *