Omlet blog

Hoe laat je een hond wennen aan een nieuwe mand?

Teckel op Omlet Topology hondenmand - wennen aan een nieuwe mand

We weten dat het lastig kan zijn om een hond afscheid te laten nemen van zijn versleten, niet zo fris ruikende maar geliefde mand. U koopt een heerlijk zachte, ultracomfortabele mand waar uw viervoeter vervolgens niet in wil slapen…  Klinkt dit bekend? Lees hier wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat de nieuwe mand de favoriete slaapplek wordt van uw hond.

Een droommand voor uw hond

Ga voordat u voor uw hond een nieuwe mand koopt na wat de behoeften zijn van uw huisdier en hoe een mand hieraan tegemoet kan komen.

We weten zelf dat een nieuw bed altijd even wennen is. Maar de juiste vinden – dat is nog lastiger! Als u eenmaal het juiste bed heeft gevonden, kunt u jarenlang genieten van een goede nachtrust. Hetzelfde geldt voor onze honden. Daarom hebben we het een en ander op een rijtje gezet om de zoektocht naar een nieuwe hondenmand te vergemakkelijken.

Een supercomfortabel traagschuimmatras dat gemakkelijk kan worden gereinigd. Wat als één hondenmand al deze eigenschappen zou hebben? Omlet heeft de ultieme hondenmanden ontworpen, waardoor uw hond sneller dan ooit aan zijn nieuwe mand zal wennen.

Omlets Topology hondenmand vormt zich dankzij de premium basis van traagschuim naar het lichaam van uw hond, zodat uw huisdier eindeloos heerlijk kan slapen in een mand die perfect voor hem is. De toppers kunnen in de wasmachine worden gewassen, zodat uw hond altijd een frisse slaapplek heeft om in weg te dommelen. En met keuze uit allerlei toppers, pootjes en maten, is Topology een mand voor het leven, die kan worden aangepast aan de wensen van uw hond – van puppy tot senior. Zo hoeft uw hond nooit meer afscheid te nemen van zijn geliefde mand.

Een hond laten wennen aan een nieuwe mand

Wij weten misschien hoe fijn de nieuwe Topology-mand is voor uw hond. Maar we willen natuurlijk ook dat uw hond hiervan overtuigd raakt. Toch is de kans groot dat uw hond dit gloednieuwe ding in hun huis zal beschouwen als indringer. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw hond zijn nieuwe mand zal accepteren zodat hij kan genieten van ultiem comfort?

Oude mand? Vaarwel geur

Het is u vast niet ontgaan dat uw hond graag overal zijn neus in steekt. Dat komt omdat honden een geweldig reukvermogen hebben. Hun reukvermogen is zo goed dat ze ½ theelepel suiker zouden kunnen detecteren in een zwembad met olympische afmetingen. Het is daarom onvermijdelijk dat het verruilen van de oude mand (hoe onfris het volgens ons ook ruiken mag) voor een gloednieuw exemplaar, uw hond in het begin een beetje van de wijs kan brengen.

Om ervoor te zorgen dat uw hond went aan zijn nieuwe mand, kunt u er een bekende geur aan geven door er bijvoorbeeld het favoriete deken van uw hond in te leggen, of een oud t-shirt dat uw geur heeft.

Zo blij als een hond in een nieuwe mand

Zorg ervoor dat uw hond positieve gevoelens krijgt bij zijn nieuwe mand door middel van hondensnoepjes, leuke hondenspeeltjes en door uw hond uitgebreid te prijzen wanneer hij in zijn nieuwe mand gaat liggen.

Locatie, locatie, locatie!

Honden kunnen praktisch overal slapen. Maar dit betekent niet dat ze geen voorkeuren hebben. Stond de mand van uw hond op een geschikte en veilige plek, zet dan ook de nieuwe mand op deze plaats. Heeft u de ideale plek voor de hondenmand nog niet gevonden, lees dan onze blog ‘Wat is de beste plek voor de hondenmand?‘.

Maak de mand nog aantrekkelijker

Misschien vraagt u zich af hoe u Omlets hondenmanden van traagschuim nog fijner kunnen maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een traagschuim hondenmand met een superzacht luxe hondendeken? Honden vinden het fijn om lagen te hebben om in weg te kruipen. Een deken geeft ook een bekende geur aan de mand, waardoor deze plek voor uw hond onweerstaanbaar zal zijn.

Geduld is altijd belangrijk als u uw hond wilt laten wennen aan een nieuwe mand. Honden zullen op hun eigen tempo gebruik gaan maken van hun nieuwe slaapplek. Maar dankzij Topology zal uw viervoeter binnen een mum van tijd genieten heerlijk wegdommelen in zijn nieuwe mand.

Spaniel liggend in een blauw Omlet Bolsterbed voor honden- comfortabel in een nieuwe mand

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *