Omlet blog

Hoe makkelijk is het om een Eglu Cube kippenhok te monteren?

Vrouw zet Omlet Eglu Cube kippenhok in elkaar

Een snelle zoektocht online levert een groot aanbod kippenhokken op. Maar niet alle kippenhokken zijn hetzelfde. Omlets productontwerpers weten dat kippen houden leuk en eenvoudig moet zijn. Daarom hebben ze het eenvoudig te monteren en snel te reinigen Eglu Cube kippenhok ontworpen.

Waarom kiezen voor een Eglu Cube

Voor de huisvesting van kippen werden traditioneel houten kippenhokken gebruikt, maar er zijn betere opties verkrijgbaar. Lees voordat u uw keuze maak de redenen waarom een kunststof Eglu Cube de beste optie is:

 • Het materiaal waar het kippenhok van is gemaakt, doet ertoe. Omlets Eglu Cube is gemaakt van hard, duurzaam kunststof dat bestand is tegen insecten. Een traditioneel houten kippenhok moet regelmatig worden behandeld, geverfd en worden voorzien van een nieuw dak. Een Eglu Cube heeft dit onderhoud niet nodig – en dat bespaart een hoop geld en tijd.
 • Het makkelijkst te reinigen kippenhok op de markt. Onze productontwerpers hebben het Eglu Cube kippenhok gemaakt met het oog op reinigen; alle oppervlakken kunnen binnen enkele minuten worden afgespoeld en schoongeveegd. Geen zorgen meer over een stinkend kippenhok! Alle onderdelen van de Eglu zijn eenvoudig te verwijderen en indien nodig zelfs met een hogedrukreiniger schoon te maken. Uw kippen zullen dankbaar zijn voor een sprankelend schoon en hygiënisch huis.
 • Een volledig weerbestendig kippenhok. Kippenhouders overal ter wereld kunnen getuigen van de uitstekende prestaties van de Eglu Cube, bij zowel koud als warm weer. Het unieke dubbelwandige isolatiesysteem van de Eglu zorgt ervoor dat uw kippen warm blijven in de winter en koel in de zomer. Toen we tijdens een koude winter in Duitsland de Cube vergeleken met een traditioneel houten hok, kwamen we tot de conclusie dat een winterklaar kippenhok zoals de Eglu Cube het verschil kan maken tussen een knusse nachtrust en rillen om warm te blijven.

Handige Cube = handige manier om kippen te houden

Soms maken mensen bezwaar tegen het houden van kippen om redenen zoals geur en de hoeveelheid tijd en ruimte die het zou kosten. Maar dit zijn kippenmythes als u beschikt over de juiste producten. De Eglu Cube van Omlet maakt het werk dat bij het houden van kippen komt kijken, nog makkelijker.

GEUR

Twijfelt u of u kippen in uw achtertuin wilt houden omdat u denkt dat ze een een onaangename geur zullen veroorzaken? Kippen zijn schone dieren. De geur waar velen bang voor zijn, wordt niet veroorzaakt door de kippen zelf, maar door hun mest. Maar met de eenvoudig te reinigen Eglu Cube kunt u uw kippenhok binnen enkele minuten schoonspoelen met de tuinslang en een onaangename geur voorkomen.

TIJD

Zoals voor alle dieren geldt, vereist ook het houden van kippen tijd. Net als katten en honden hebben kippen dagelijks voedsel en water nodig en moeten ze fysiek en mentaal voldoende uitdaging krijgen. Maar verder zijn het dieren die goed voor zichzelf kunnen zorgen. Met een Eglu Cube kunt u vanaf de eerste dag dat u aan uw avontuur als kippenhouder begint al tijd besparen dankzij de eenvoudige montage ervan. Bij het ontwerpen van het hok is rekening gehouden met de beginnende kippenhouder, dus creëerden we een product dat heel eenvoudig in elkaar te zetten is. U heeft eigenlijk maar één tool nodig om aan de slag te gaan!

RUIMTE

Waarschijnlijk een van de grootste misverstanden over het houden van kippen, is dat u hiervoor een enorme achtertuin nodig heeft. Voor de gemiddelde kippenhouder is een achtertuin van normale grootte, groot genoeg. Het handige van de Eglu Cube is dat u wielen aan het hok kunt toevoegen, zodat het hok door één persoon naar een andere locatie kan worden verplaatst. Welke kip wil er nou geen huis op wielen?

Stap-voor-stap gids

Het kiezen van het juiste kippenhok kan het moeilijkste onderdeel zijn van kippen houden. Nu u de keuze voor een Eglu Cube van Omlet heeft gemaakt, is het tijd om te kijken naar de 7 eenvoudige stappen die komen kijken bij de montage van dit hok.

 • STAP 1. Vind een schroevendraaier en een vriend. Jawel, dit is alles wat u nodig heeft om dit eenvoudig te monteren kippenhok in elkaar te zetten. Alle materialen zitten in de dozen die u ontvangt, dus om van start te gaan hoeft u alleen maar alles uit de dozen te halen. Als u wilt, kunt u ook deze instructievideo bekijken om de stappen te volgen.
 • STAP 2. Nu is het tijd om het frame te bouwen. Volg met een vriend de gedetailleerde instructiehandleiding om uw kippenhok te monteren. Dit frame is gemaakt van zwaar staal dat erg sterk is en uw kippen veilig houdt.
 • STAP 3. Alles zal op rolletjes verlopen. Als u voor de wielenset heeft gekozen, bestaat deze stap uit de installatie ervan. Het mechanisme van de Eglu Cube wielen is zo gemaakt dat één persoon het kippenhok moeiteloos kan verplaatsen.
 • STAP 4. Tijd om de ren te installeren – het favoriete onderdeel van een kip! De grootte van de ren die u koopt, hangt af van het aantal kippen dat u van plan bent te gaan houden. Het doel is natuurlijk om uw kippen zoveel mogelijk ruimte te geven – ofwel door vrije uitloop in de achtertuin of met een ruimere inloopren. Twijfelt u wat de beste optie is voor u en uw kippen, neem dan contact op met onze klantenservice en we helpen u graag verder.
 • STAP 5. U bent er bijna! Nu is het tijd om het hok in elkaar te zetten en op het frame te bevestigen. Het hok is gemaakt van 100% recyclebaar en UV-gestabiliseerd polyethyleen (aka supersterk plastic). Zo weet u dat uw kippen het beste kippenhok op de markt hebben.
 • STAP 6. Tijd voor de accessoires. Een van de grootste voordelen van Omlets Eglu Cube is alle optionele accessoires die u aan uw kippenhok kunt toevoegen. De essentiële voer– en waterbakken zijn gemaakt van hetzelfde sterke materiaal als het hok, dus net zo makkelijk schoon te maken. U kunt ook kiezen voor een automatische kippenhokdeur, zodat uw kippen (en u) ‘s nachts rustig kunnen slapen, wetende dat roofdieren niet naar binnen kunnen komen.
 • STAP 7. Het enige wat u nu nog hoeft te doen, is uw kippen introduceren. U heeft zojuist een bijzonder praktisch en duurzaam huis gebouwd voor uw kippen, waar ze jarenlang van kunnen genieten.

Onderhoud van uw kippenhok

Hoewel Omlet-producten bekend staan om hun duurzaamheid, raden we aan om alle producten regelmatig te onderhouden en controleren om ervoor te zorgen dat u er het maximale uit haalt. De Eglu Cube is praktisch onderhoudsvrij dankzij het makkelijk te reinigen ontwerp, dus zijn er maar een paar dingen die u in de gaten kunt houden om ervoor te zorgen dat de stabiliteit en veiligheid 100% in orde zijn.

 • Merkt u dat een renclip niet meer zo stevig vastzit, dan is het waarschijnlijk tijd deze te vervangen. 
 • Als u een doorgewinterde kippenhouder bent en u uw Eglu Cube voor de zomer van 2019 heeft gekocht, dan kan het zijn dat de anti-slip strips die destijds bij de ladders zijn geleverd, slijtage vertonen. U kunt de ladder van uw Eglu Cube upgraden met laddergrepen die het uw kippen niet alleen makkelijker maken om de trap te gebruiken, maar ook duurzamer zijn.
 • Hoewel het Cube-hok volledig overdekt is en uw kippen beschermt tegen weersinvloeden, kiezen veel kippenhouders ervoor om ook de ren te voorzien van een dekzeil, voor extra bescherming wanneer de kippen rondscharrelen in de ren.

Een van de grootste voordelen van kippen houden is natuurlijk de gezonde, verse eieren die ze leggen. Maar kippen zorgen ook voor veel vermaak. Op den duur zult u merken dat u net zoveel om uw kippen geeft als om uw viervoetige huisdieren. Als u uw vogels een zo goed mogelijk leven wilt geven, begin dan bij een zo goed mogelijk kippenhok.

Makkelijk te monteren Eglu Cube kippenhok

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *