Omlet blog

Creëer meer ruimte met een Eglu Cube kippenhok

Man staat voor Omlet Eglu Cube kippenhok met ren

Het Eglu Cube kippenhok van Omlet maakt kippen houden nog leuker en makkelijker. Dankzij de dubbele isolatie van de wanden van het hok, hebben uw kippen altijd een warme plek in de winter en een koele plek in de zomer. De makkelijk te reinigen oppervlakken maken het onderhoud van uw Eglu een eitje. Maar waarschijnlijk is de beste eigenschap van de Eglu Cube, zijn veelzijdigheid!

De Eglu Cube is geschikt voor een toom van maximaal tien kippen en is het perfecte hok voor de beginnende en ervaren kippenhouder. Heeft u een Eglu Cube en wilt u uw kippen meer ruimte geven, dan vindt u in dit overzicht alle informatie.

Hebben mijn kippen meer ruimte nodig?

Of u nu twee of tien kippen heeft, u wilt uw vogels natuurlijk zoveel mogelijk ruimte geven om in rond te scharrelen. Kippen vinden het net als mensen prettig om de ruimte te hebben. En hoe meer ruimte, hoe gelukkiger we zijn. Voor kippen geldt hetzelfde. En blije kippen = lekkere eieren.

De Eglu Cube is het perfecte kippenhok voor iedere hobbyist, omdat het geschikt is voor vrijwel elke toom:

  • Maximaal tien krielkippen, of
  • maximaal acht middelgrote kippen, of
  • zes grote kippen.

De Eglu Cube biedt op zich een perfecte ruimte. Maar meer ruimte om in rond te scharrelen is natuurlijk altijd welkom bij uw gevederde vrienden. Waarom? Omdat kippen, net als ieder ander dier, behoefte hebben aan ‘personal space’. Omlet wil deze behoefte van een kip uiteraard niet in de weg staan.

Veelzijdigheid van de Eglu Cube vs. traditionele houten kippenhokken

Omlets productontwerpers hebben de Cube met zorg samengesteld en voorzien van unieke eigenschappen om de huisvesting van uw kippen zo gebruiksvriendelijk en aangenaam mogelijk te maken. We weten wat kippen nodig hebben en ons doel bij het ontwerpen van een kippenhok is eenvoudig: een veilig en betrouwbaar product dat u en uw dieren nog dichter bij elkaar brengt.

Maar wat bedoelen we precies als we spreken over de veelzijdigheid van een Eglu Cube? Het kippenhok is voorzien van een deurpaneel om u volledige toegang tot het hok te geven, waar u alles vindt wat u en uw kippen nodig hebben. De aparte nestkast creëert een privéruimte voor uw kippen zodat ze zich op hun gemak voelen wanneer ze een ei leggen.

In tegenstelling tot traditionele houten kippenhokken die regelmatig geverfd en onderhouden moeten worden, is de Eglu Cube vrijwel onderhoudsvrij. Even afspoelen met de tuinslang om het hok schoon te maken, en u zult uzelf snel de vraag stellen waarom u zo lang heeft getwijfeld om kippen te gaan houden.

Inloopren en renuitbreidingen

Wilt u uw toom uitbreiden? Of uw kippen gewoon wat meer ruimte geven om rond te scharrelen? Wat de reden ook is, dankzij het modulaire en veelzijdige ontwerp van de Eglu Cube creëert u moeiteloos een leuke speeltuin voor uw kippen.

Inloopren voor kippen. De inloopren van Omlet is geschikt voor elke toom. De ren is gemaakt van sterk staaldraad. U kunt uw Eglu Cube in de inloopren plaatsen en uw kippen vrij laten rondscharrelen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat een roofdier kan binnendringen. De inloopren is ook ideaal om tijd met uw dieren door te brengen. Een persoon van 1,80 kan rechtop in de ren staan, want de ren is ontworpen voor kippen – en mensen – van elk formaat.

Uitbreiding voor de kippenren. Nog meer ruimte nodig? Geen probleem! Omlet heeft uitbreidingen voor de kippenren. Met keuze uit verschillende lengtes kunt u uw ren helemaal aanpassen aan de ruimte die u heeft. En als het regent? Geen zorgen, bij Omlet vindt u allerlei beschermhoezen en dekzeilen voor de kippenren. Weer of geen weer, uw kippen kunnen genieten van hun inloopren en renuitbreiding.

Autodoor

De vooruitgang van de technologie heeft ons leven en dat van onze dieren makkelijker gemaakt. Bent u op zoek naar de veiligste en handigste manier om uw kippen in en uit hun hok te laten, dan hoeft u niet verder te zoeken dan Omlets automatische kippenhokdeur – de beste handsfree kippenhokdeur op de markt!

Kippenhouders zijn weg van deze deur vanwege het gebruiksgemak en de extra veiligheid die het biedt. De Autodoor past zowel op de Eglu Cube als een traditioneel houten kippenhok en kan worden bediend met een lichtsensor of timer. U hoeft ‘s ochtends niet meer vroeg op te staan of u ‘s avonds naar huis te haasten om de deur van het hok handmatig te bedienen. Meer vrijheid en gemoedsrust met de Autodoor.

Wielen

Een kippenhok op wielen? Wat wil een kip nog meer? Door wielen aan de Cube toe te voegen, kunt u het kippenhok moeiteloos verplaatsen naar een nieuwe scharrelplek in de tuin.

En als het kouder wordt, kunt u de Cube gewoon wat dichter bij het huis zetten. Niet alleen genieten uw kippen zo van de extra bescherming die uw woning biedt, het maakt het ook makkelijker voor u om te controleren hoe het met uw kippen gaat.

Er is een groot aantal kippenhokken om uit te kiezen. Daarom is de Eglu Cube zo ontworpen dat het alles heeft wat een kippenhouder maar nodig heeft. En met alle extra accessoires en opties, vraagt uw achtertuin erom een ruime speeltuin te worden voor uw gevederde vrienden.

Meisje wandelt rond Omlet Eglu Cube kippenhok met kippen

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *