Omlet blog

Ideeën voor de catio

Kat gebruikt Omlet Outdoor Freestyle kattenpaal in Omlet Catio

Catio’s, of kattenrennen, worden steeds populairder onder kattenbezitters. Deze afgesloten buitenruimtes zijn de ideale manier om uw kat te laten genieten van de voordelen van frisse lucht, maar in een veilige omgeving en beschermd tegen gevaren van buitenaf.

Of u nu een klein appartement in de stad heeft of een grote achtertuin op het platteland, u kunt een catio van elke formaat creëren die helemaal is afgestemd op de behoeften van uw kat. We hebben in deze blog allerlei outdoor-catio-ideeën op een rijtje gezet.

Wat is een catio?

Het woord ‘catio’ komt van het idee van een patio voor katten (cat + patio = catio). Een catio is een veilige outdoor kattenren waar katten vrij in kunnen bewegen en genieten van de zon, zonder dat ze in de problemen kunnen raken of gevaar lopen. Maar waarom is dit zo belangrijk voor katten?

  • Bescherming van uw kat. Katten zijn van nature erg nieuwsgierig. De voornaamste reden dat katteneigenaren een catio hebben, is om hun huisdieren veilig naar buiten te kunnen laten.
  • Bescherming van dieren in de tuin. Een catio beschermt andere dieren in de tuin, zoals vogels en eekhoorns, tegen uw kat. Katten zijn van nature roofdieren, dus als ze de kans krijgen om buiten rond te dwalen, zal hun instinct in werking treden. Door uw kat een afgesloten ruimte in de buitenlucht te geven, kunt u dit voorkomen.
  • Gezondheid van uw kat. Het valt niet te ontkennen dat iedereen zich beter voelt in de buitenlucht, genietend van de zon. Dit geldt ook voor katten. Door regelmatig te kunnen genieten frisse lucht en beweging, leiden katten een langer en gezonder leven.
  • Beperken van geur in huis. Ruikt de kattenbak in huis wel erg sterk? Een groot voordeel van outdoor catio’s is dat ze een alternatieve plek bieden voor de kattenbak. Zo blijft de geur buiten.
  • Tevreden houden van de buren. Voorkom dat uw kat de tuin van de buren als kattenbak gebruikt. Een catio is de ideale oplossing om katten van de buitenlucht te laten genieten en te voorkomen dat ze bij de buren op bezoek gaan.

Catio-ideeën voor de achtertuin

U heeft geen enorme achtertuin nodig om een ​​prachtige catio-ruimte te creëren – een kleine tuin is al voldoende. Outdoor catio’s kunnen zo klein of zo groot zijn als u wenst, afhankelijk van de ruimte die u heeft. Laten we eens kijken naar een aantal catio-ideeën voor in de achtertuin:

Een vrijstaande catio. Omlet heeft de catio niet uitgevonden, we hebben hem alleen verbeterd. Onze kattenren kan in de lengte en breedte worden aangepast, om een veilige en afgesloten buitenruimte te maken waar zowel u als uw kat van kunnen genieten. Zet voor uw kat bijvoorbeeld een kattenpaal in de catio en voor uzelf een stoel zodat u buiten tijd met uw kat kunt doorbrengen. Deze stevige en ruime ren is uitvoerig getest en is de veiligste en meest gebruiksvriendelijke catio op de markt.

Catio verbonden met uw woning. Wat als u binnen zit te werken terwijl uw kat naar buiten wil om te spelen? Wilt u ook van de buitenlucht genieten? Dat kan! Er zijn verschillende doe-het-zelf-oplossingen om de catio van Omlet met uw huis te verbinden. Zo kunt u een deur open laten staan en kan uw kat vrij naar binnen en buiten gaan. Sommige opstellingen vereisen bijvoorbeeld een gaastunnel die een raamopening met de catio verbindt. Maar u kunt de Catio van Omlet ook gewoon tegen het huis zetten, zodat de deur van uw woning rechtstreeks toegang geeft tot de kattenren. De opties zijn eindeloos.

Catio-ideeën voor op een balkon

Laat de plek waar u woont geen beperking zijn voor uw kat. De balkon-kattenren, ontworpen door Omlet, biedt een eenvoudige maar stijlvolle oplossing om uw kat naar buiten te laten. Deze volledig veilige catio past op vrijwel elk balkon en kan worden aangepast aan uw wensen.

Bevestig een hangmat aan een krabpaal zodat uw kat kan luieren en voeg een zitzak toe, zodat u samen met uw kat van uw balkon kunt genieten. Bent u bang dat uw kat probeert te ontsnappen als u de deur van de ren opent, voeg dan een portaal toe als extra beveiliging.

De balkon-kattenren geeft uw kat de vrijheid om van de buitenlucht te genieten, zonder dat u hiervoor ruimte in hoeft te leveren.

Ideeën voor de inrichting van een catio

Het inrichten van een catio is een van de leuke dingen van er een hebben! Dit zijn een aantal feline-friendly ideeën voor het inrichten van een catio.

Outdoor kattenpaal

De outdoor Freestyle kattenpaal, ontworpen door Omlet, is een fantastische aanvulling voor een buitenren voor katten. Deze outdoor kattenpaal is volledig naar wens samen te stellen met alle accessoires waar katten dol op zijn. Met een kattenpaal laat u uw kat nieuwe hoogten en uitkijkpunten verkennen. Van platforms tot krabpalen, de opties zijn eindeloos.

Scheidingswanden

De scheidingswand voor de Catio van Omlet is gemaakt van hetzelfde sterke gaas als de Catio zelf. Deze veilige en afsluitbare deur geeft u de mogelijkheid om de ren te verdelen in meerdere secties. Of u nu een nieuwe kat wilt laten kennismaken met uw andere kat of gewoon aparte eetruimtes wilt creëren, met deze scheidingswand realiseert u dit in een handomdraai.

Dekzeilen

Katten zijn graag buiten, maar vinden het vreselijk om nat te worden. Door een zwaar dekzeil over de catio te spannen, geeft uw kat het beste van beide werelden. Omlets productontwerpers hebben deze eenvoudig aan te brengen en te onderhouden hoes speciaal gemaakt voor de catio. Een dekzeil houdt uw kat droog als het regent maar zorgt op zonnige dagen ook voor de nodige schaduw.

Een buitenren heeft voor katten vele voordelen, van frisse lucht tot uitdaging. En als eigenaar van een huisdier kunt u met deze catio-ideeën een op maat gemaakt kattenparadijs voor uw huisdier creëren.

Katten ontspannen in Omlet Catio op Omlet kattenplanken

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *