Omlet blog

De routine van kippen aanhouden met ingang van de wintertijd

Collage van Omlet Autodoor automatische kippenhokdeur - van dag tot nacht

Een routine vinden die past bij uw kippen

Bedtijd. Iets om naar uit te kijken, of iets om tegenop te zien. Dat is een beetje afhankelijk van in welke fase van je leven je je bevindt. Maar voor kippen is bedtijd gelukkig iets dat 100% vanzelf gaat.

En hoe zit het met de ochtenden? Sommige mensen staan ​​graag vroeg op, meteen klaar om aan de dag te beginnen. Anderen hebben er misschien wat meer moeite mee om op gang te komen. Kippen behoren tot de eerste categorie, en wel in zo’n mate dat als ze ‘s ochtends niet vroeg aan hun dag kunnen beginnen, ze van zich zullen laten horen.

Wat betekent dat voor u, de verzorger van de kippen? Of u uw vogels nu overdag vrij laat rondscharrelen of ze veilig in een hok-rencombinatie houdt, uw kippen zullen zich ‘s nachts altijd het veiligst voelen in een gesloten hok. Maar wat als u een weekendje weg bent? Of ziek bent? Thuiskomt na zonsondergang? Of het gewoon een keertje vergeet (het overkomt iedereen wel eens)?

Maak kennis met de automatische kippenhokdeur.

Stel je een ochtend voor waarop de kippen bij het krieken van de dag uit het hok kunnen gaan, ook als u wilt uitslapen. Of een nacht waarop ze zelf naar hun hok gaan en de deur automatisch sluit, zonder dat u zich hiervoor naar huis hoeft te haasten.

Maar hoe bepaal je wat de beste tijd is voor kippen om op stok te gaan? En wat is de beste tijd om ze weer uit hun hok te laten gaan? Handhaaft u strikte bed- en wektijden, of laat u uw kippen hun eigen routine bepalen?

Kippen hebben een eigen routine

De biologische klok van kippen spoort ze aan om een veilige plek te zoeken als de avond valt. U zult merken dat uw kippen naar hun hok gaan als het begint te schemeren, zich op hun zitrekken nestelen, met hun gevederde achterste richting de uitgang van het hok. Kippen voelen zich het meest op hun gemak als ze, het liefst in een groep, hoog van de grond zitten, met hun rug richting de ondergaande zon en tegen de windrichting in.

De automatische kippenhokdeur heeft een daglichtinstelling die synchroon loopt met het biologische klok van uw kippen. De geïntegreerde sensoren sluiten de deur van het hok als het begint te schemeren, om weer te openen bij het ochtendgloren. Dit geeft uw kippen de kans hun natuurlijke ritme te volgen, zonder dat u hiervoor uw eigen schema hoeft aan te passen. De lichtsensoren van het kippenhok kunnen worden afgesteld op een specifiek verlichtingsniveau. De deur van het kippenhok kan sluiten zodra het begint te schemeren, of een beetje later. Ongeacht het seizoen of uw geografische locatie zal de deur van het hok veilig achter uw kippen sluit, op een door u ingesteld lichtniveau.

Hoewel het aardig klinkt om kippen zelf te laten kiezen wanneer ze het tijd vinden om te gaan slapen, is het nadeel hiervan dat roofdieren dezelfde biologische hebben als kippen. Als het vroeger donker wordt zullen ook roofdieren eerder aan de zoektocht naar hun avondmaal beginnen. Uw kippen een schema laten volgen en een stevige ren waar roofdieren niet door naar binnen kunnen komen, is essentieel voor hun veiligheid.

Laat uw kippen terugkeren naar de veiligheid van hun hok

Kippen zijn niet de enige dieren die zich laten leiden door daglicht. De meeste roofdieren ontwaken als het begint te schemeren en blijven actief tot de zon weer opkomt. Afhankelijk van waar u woont, kan het zijn dat u uw kippen al voor zonsondergang in veiligheid moet brengen en ze een uur of twee na zonsopgang in hun hok moet houden om ‘roofdierspitsuur’ te vermijden.

Ook hier heeft Omlet rekening mee gehouden. De automatische kippenhokdeur heeft ook een manuele tijdsinstelling, zodat u een tijd kunt kiezen wanneer de deur opent en sluit. Stel gewoon de openings- en sluitingstijden in voor de ochtenden en avonden – zo hebben uw kippen een vaste bedtijd.

Dit gaat misschien een beetje in tegen de routine van uw gevederde vrienden. Maar het is mogelijk uw kippen te trainen door ze te belonen als ze zich houden aan de door u gestelde bedtijd. Dit is waarschijnlijk makkelijker dan het klinkt – het enige wat u hoeft te doen is één kip overtuigen, en de rest zal volgen. Bewaar hun favoriete kippensnacks voor wanneer u uw kippen roept om naar hun hok te gaan, en geef de snack elke dag op dezelfde plek en hetzelfde tijdstip. Snackschaaltjes en voerdispensers kunnen van pas komen bij deze training.

Als uw kippen een aantal dagen na elkaar naar u toe zijn gekomen als u ze roept en u ze heeft beloond met wat lekkers, zullen uw kippen zich hoogstwaarschijnlijk in het vervolg vanzelf aan hun nieuwe bedtijd houden. Is dit niet het geval, blijf ze dan op de gewenste bedtijd voeren totdat uw kippen er helemaal aan gewend zijn. Sommige kippenhouders geven er de voorkeur aan om hun kippen elke avond te voeren, om de band met hun vogels te versterken. Dit kan ook een goed moment zijn om te controleren of alle kippen gezond en tevreden zijn.

Voor de freebirds

Niet iedereen houdt van een schema – ook sommige kippen niet. Als uw kippen vrij kunnen rondscharrelen en kunnen doen en laten wat ze willen, zullen ze waarschijnlijk aanvankelijk niet echt blij zijn met een door u vastgesteld tijdstip om op stok te gaan. De Autodoor kan ook handmatig worden bediend, zodat u de deur achter uw kippen kunt sluiten als ze zelf hebben besloten dat het bedtijd is.

Druk hiervoor gewoon op de open- of sluitknop om de deur van het kippenhok te activeren. Hoewel het indrukken van een knop de automatische kippenhokdeur misschien niet volledig ‘automatisch’ maakt, zal de deur nog steeds soepel en veilig openen en sluiten.

Geef uw kippen een nachtlampje

Kippen zijn op hun hoede in het donker. En dit is best begrijpelijk, gezien de dingen die een kleine kip ‘s nachts tegen het lijf kan lopen. Daarom heeft Omlet een nachtlampje gemaakt voor als uw kippen na een lange dag terugkeren naar hun hok.

Het hoklicht kan worden gesynchroniseerd met de automatische kippenhokdeur. Als de daglicht- of tijdinstellingen zijn geactiveerd, gaat de kippenhoklamp 5 minuten voordat de deur sluit aan. Dit moedigt kippen aan om naar hun veilige kippenhok te gaan, waarna de Autodoor het hok achter ze zal sluiten. Het licht van het hok gaat vervolgens automatisch uit.

De kippenhoklamp kan ook handmatig aan worden gezet. Met een schakelaar buiten het hok zet u de lamp aan, het zachte licht zal uw rustende kippen niet storen. Mocht u vergeten de lamp uit te schakelen – het licht gaat na 2 minuten automatisch uit om ervoor te zorgen dat geen kip te laat opblijft.

Accessoires voor de koudste dagen

Rond de tijd dat de klok een uur terug wordt gezet, verandert vaak ook het weer. Hoe het weer rond deze tijd van het jaar ook is, het is nooit te vroeg om uw kippen voor te bereiden op het nieuw seizoen. Uw kippen de hele winter een veilige en warme plek bieden, zal de gezondheid en het welzijn van uw kippen ten goede komen.

Heeft u een check-list voor koud weer? Zo niet, dan is hier een voorbeeld:

  • Laat uw kippen ‘s nachts in hun hok. Dit is bij voorkeur een volledig gesloten ruimte waar kippen tegen elkaar aan kunnen zitten om elkaar lichaamswarmte te delen.
  • Als het echt koud wordt, kunt u uw kippenhok voorzien van een extra laag isolatie.
  • Geef uw kippen een gebalanceerd dieet en geef extra vitaminen en mineralen, om de stress van temperatuurschommelingen te compenseren.
  • Door de kortere dagen met minder daglicht zal de eierproductie van uw kippen waarschijnlijk afnemen – u kunt hier meer lezen over dit onderwerp: ‘Veelgestelde vragen over kippen houden in de winter’.

Warme wensen en veilig slapen

Als er vragen rijzen, antwoordt Omlet met een tastbare, functionele oplossing. We creëren, innoveren en verleggen de grenzen om hoogwaardige producten te produceren om bij te dragen aan een zo goed mogelijk leven voor uw dieren. Onze horizontaal openende, volledig geautomatiseerde, eenvoudig te installeren, duurzame, all-weather automatische kippenhokdeur met optionele kippenhoklamp, is slechts een van de vele producten die op deze manier zijn ontstaan. Lees hier wat mensen die het product hebben gekocht zeggen over de automatische kippenhokdeur.

Het maakt niet uit waar u woont, hoe groot uw toom is of hoeveel ruimte u heeft. Het is ons doel om u en uw dieren een zo prettig mogelijke ervaring te bieden. Of u nu op zoek bent naar een volledig geautomatiseerde manier om uw kippen ‘s nachts veilig in hun hok te sluiten of geniet van de dagelijkse interactie van het instoppen van uw vogels als het donkerder wordt, de automatische kippenhokdeur geeft u gemoedsrust nadat uw kippen op stok zijn gegaan. Dus zo houdt u uw kippen warm en veilig in de winter – op een leuke, innovatieve manier.

Een bruine kip kijkt in door de Autodoor beveiligd kippenhok

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *