Omlet blog

Afrastering voor kippen vs kippengaas

Afrastering voor kippen en kippengaas hebben unieke eigenschappen en geven uw kippen de kans vrij rond te scharrelen terwijl uw tuin beschermd blijft

Krijgt u voor het eerst kippen en wilt u ze extra ruimte geven om rond te scharrelen, dan kunt u kiezen voor kippengaas of een afrastering voor kippen. Met beide producten kunt uw kippen veilig binnen een bepaald deel van de tuin houden. In deze blog hebben we de  voornaamste kenmerken van kippengaas en afrastering voor kippen op een rijtje gezet, om u te helpen beslissen welke optie het beste is voor uw toom.

Wat is kippengaas?

Kippengaas is een soort gaas, meestal van staal, dat vaak wordt gebruikt voor de kippenren. Het draad is dun en flexibel, gevormd tot zeshoekige openingen die in grootte kunnen variëren. Naast het gebruik van kippengaas voor de kippenren, gebruiken veel mensen het ook voor andere doeleinden in de achtertuin. Van het maken van een ren voor kleine dieren tot het beschermen van uw planten, het kan op verschillende manieren worden toegepast.

Wat is een afrastering voor kippen

Een afrastering voor kippen doet hetzelfde als kippengaas, maar is duurzamer en makkelijker op te zetten. Met een afrastering kunt u uw tuin veilig maken en uw kippen de ruimte geven om rond te scharrelen. Een afrastering is gemaakt van sterkere materialen, zoals aluminium en polypropyleen. Ook is een afrastering vaak hoger dan traditioneel kippengaas.

Kippengaas en afrastering voor kippen hebben hun eigen voordelen om uw kippen een fijne plek te geven om in rond te scharrelen

Afrastering voor kippen vs kippengaas: de drie voornaamste verschillen

Dit zijn de drie voornaamste verschillen tussen kippengaas en afrastering voor kippen, die van invloed kunnen zijn op uw keuze:

  • Hoogte – Misschien niet erg hoog, maar kippen kunnen vliegen. Kies gaas of een afrastering waar uw kippen niet uit kunnen ontsnappen. Een afrastering voor kippen is vaak hoger dan kippengaas, wat voorkomt dat uw kippen weg kunnen vliegen.
  • Duurzaamheid – Het materiaal waarvan kippengaas is gemaakt is vaak anders dan dat van een afrastering. Kippengaas is meestal gemaakt van staaldraad, terwijl afrasteringen vaak van steviger plastic zijn gemaakt.
  • Gebruiksgemak – Een afrastering voor kippen is zo ontworpen dat het niet in de knoop raakt. Bij de afrastering ontvangt u eenvoudig op te zetten stokken, zodat uw kippen binnen de kortste keren vrij kunnen rondscharrelen. Kippengaas raakt sneller in de knoop en mogelijk zult u het zelf aan houten palen moeten bevestigen.

Zijn kippengaas & afrastering voor kippen roofdierbestendig?

Heeft u kippen, dan wilt u ze natuurlijk beschermen tegen roofdieren. Helaas, hoewel kippengaas uitstekend is om uw volwassen kippen binnen een bepaald gebied in de tuin te houden, is het niet geschikt om roofdieren buiten te houden. De zeshoekige openingen in het gaas zijn groot genoeg voor sommige roofdieren om door naar binnen te komen. Ook kuikens kunnen via de openingen in het gaas ontsnappen. Het dunne staaldraad kan bovendien worden kapotgebeten door grotere roofdieren zoals vossen.

Veel kippenhouders gebruiken kippengaas om de bovenkant van hun kippenren te bedekken om roofvogels buiten te houden.

Door kippengaas en afrastering voor kippen te vergelijken kunt u beslissen wat de beste optie is voor uw kippen

Net als kippengaas is ook een afrastering voor kippen niet ontworpen om roofdieren buiten te houden – het is bedoeld om kippen meer scharrelruimte te geven. Als uw kippen rondscharrelen binnen de afrastering, is het dus aanbevolen uw vogels in de gaten te houden omdat roofdieren het net stuk kunnen bijten. Een inloopren voor kippen biedt wel bescherming tegen roofdieren.

Wat gaat langer mee: kippengaas of afrastering voor kippen

Kippengaas is gemaakt van dun staal en is dus gevoelig voor roest en corrosie. Dit betekent dat het maar een jaar of vijf meegaat waarna het weer moet worden vervangen. Als het veel regent en de grond vochtig is, zal het kippengaas nog minder lang meegaan.

Een afrastering is gemaakt van duurzamere materialen en zal daarom waarschijnlijk langer meegaan dan traditioneel kippengaas. Een afrastering is ook stijver waardoor het minder snel in de knoop raakt dan kippengaas, wat bijdraagt aan de levensduur ervan.

Zijn er verschillende soorten kippengaas?

Kippengaas kan worden vervaardigd uit verschillende metalen, maar gegalvaniseerd staal is het sterkst en meest duurzaam. Net als bij het kiezen van een kippenhok, wilt u natuurlijk ook het beste gaas voor uw kippen. De dikte van het draad kan verschillen, door een dikker gaas te kiezen zal het voor roofdieren moeilijker zijn om naar binnen te komen. Bij uw keuze kunt u ook letten op de grootte van de mazen omdat roofdieren maar ook kuikens door te grote mazen kunnen kruipen.

Afrastering voor kippen van Omlet

Omlets afrastering voor kippen is de ideale keuze om uw kippen extra ruimte te geven in uw achtertuin. Dankzij de unieke voordelen van deze afrastering voor kippen, zullen u en uw kippen lang kunnen genieten van de nieuwe omheining.

Omlets afratering voor kippen gaat mooi op in de tuin en geeft uw kippen een welbepaalde ruimte om in rond te scharrelen

  • Hoger – Sommige kippenrassen kunnen (enigszins) vliegen. Omlets afrastering is hoog genoeg om te voorkopen dat kippen kunnen ontsnappen.
  • Aansluiten op een ren – Heeft u al een ren, of wilt u de afrastering met een tuinhek verbinden, dan kunt u hiervoor gebruikmaken van een muurverbindingsset.
  • Gaat op in de achtertuin – Onze verbeterde afrastering wordt geleverd in een donkere kleur die naadloos opgaat in uw tuin.
  • Makkelijk op te zetten – Omlets afrastering voor kippen is dankzij de bijgeleverde stokken en anti-knoop netten eenvoudig op te zetten. Elke stok heeft twee spikes die makkelijk in de grond kunnen worden gestoken, voor extra stabiliteit.
  • Reflecterend logo en scheerlijnen – Veiligheid is belangrijk. Omlets afrastering heeft goed zichtbare scheerlijnen en reflecterende logo’s, zodat u het ‘s nachts kunt zien.
  • Makkelijke toegang – De afrastering van Omlet is voorzien van een toegang zodat u makkelijk de ren kunt betreden om bij uw kippen te komen

Omlet verzorging voor huisdieren

Omlet heeft alles om uw kippen gezond en tevreden te houden. Richt het kippenhok in met zitstokken en kippenspeelgoed en bescherm uw kippen tegen weer en wind met rendekzeilen en thermohoezen.

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *