Omlet blog

Hebben kippen een rendekzeil nodig?

Omlet Eglu Cube kippenhok in Omlet inloopren voor kippen met rendekzeil

Een dekzeil voor de ren van uw kippen draagt in belangrijke mate bij aan het welzijn van uw vogels. Dekzeilen bieden schaduw in de zomer, fungeren als een paraplu tijdens een regenbui en voorkomen dat vuil van bovenaf in de ren kan vallen. Weer of geen weer, rendekzeilen van Omlet beschermen uw kippen op verschillende manieren.

Wat zijn rendekzeilen?

Dekzeilen voor de kippenren zijn op maat gemaakte zeilen die worden aangebracht over de bovenkant van een kippenren. Ze bieden schaduw, beschermen uw kippen tegen regen en voorkomen dat er iets van bovenaf in de ren terecht kan komen. Dit laatste is vooral belangrijk om de kans op vogelgriep bij kippen te beperken, aangezien het virus wordt verspreid via de uitwerpselen van tuinvogels.

Een dekzeil van Omlets is meer dan traditioneel zeil. Onze dekzeilen zijn weerbestendig, duurzaam en verkrijgbaar in de juiste maat voor elke ren. Het dak van Omlets inloopren voor kippen is een zadeldak, zo ontworpen om de dekzeilen optimaal te ondersteunen en te voorkomen dat water op het zeil blijft liggen.

Omlet rendekzeilen zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: zwaar en transparant. Beide zijn gemaakt van UV-bestendige, waterdichte materialen, maar onze zware dekzeilen houden zonlicht buiten en bieden schaduw. De doorzichtige dekzeilen zijn ideaal voor de winter, om wel bescherming te bieden maar de schaarse zonnestralen door te laten.

Welk soort rendekzeil is geschikt?

De keuze voor een rendekzeil hangt af van waar u woont en de plaats van het kippenhok. Als het kippenhok en de ren op een schaduwrijke plek staan, biedt een transparant dekzeil tijdens de wintermaanden bescherming als de bomen hun bladeren verliezen. Als uw kippenhok en de ren in de volle zon staan, biedt een zwaar dekzeil schaduw en beschutting tijdens een regenbui.

Is het waar u woont erg warm en zonnig, dan is een zwaar dekzeil dat zo min mogelijk zonlicht doorlaat gewenst. Door schaduw te creëren, vermindert u de hoeveelheid UV-stralen waar uw kippen aan worden blootgesteld. Houdt u kippen in een kouder klimaat, dan zullen ze alle beetjes zonlicht waarderen. Een transparant dekzeil laat zonlicht door, maar houdt sneeuw en ijs buiten.

We verkopen ook combi-dekzeilen die bescherming bieden tijdens zowel koud als warm weer. Deze kunnen bovenop of aan de zijkant van de ren worden geplaatst om de hoeveelheid licht die binnenkomt te reguleren. Het plaatsen van een afdekking langs de zijkant van de ren fungeert tegelijk als windscherm – een aantrekkelijke optie als u aan de kust woont en kippen houdt.

Rendekzeilen van Omlet zijn verkrijgbaar voor elke maat ren die wij aanbieden. Van een met het Eglu kippenhok verbonden ren tot een grote inloopren, we hebben een afdekzeil voor elke scharrelruimte. Mix en match de dekzeilen als de ren van uw Eglu is verbonden met een inloopren, om uw kippen te laten genieten van het beste van beide dekzeilen.

Welke andere accessoires zijn er voor de inloopren?

Is uw ren bedekt met een rendekzeil, dan kunt u accessoires toevoegen waar uw kippen bij alle weersomstandigheden van kinnen genieten. Een naar wens samen te stellen PoleTree zitstok voor kippen is een verrijking voor de inloopren, voorzien van verschillende zitniveaus. PoleTree kan volledig naar wens worden ingericht, afhankelijk van uw kippen en de ruimte die ze hebben. Het systeem kan worden uitgerust met zitstokken en voerschaaltjes. Pendant Peck Toys zorgen voor eindeloos plezier en zorgen er tevens voor dat de ren netjes blijft, wat van belang is om ongewenst bezoek van knaagdieren te voorkomen. Een andere populair accessoire, bij kippen en kippenhouders, is de Chicken Swing kippenschommel.

Is bodembedekking noodzakelijk?

Zelfs met een rendekzeil heeft de ren van uw kippen een soort bodembedekking nodig. Tenzij u een kippenhok heeft dat makkelijk naar een nieuw stuk gras kan worden verplaatst, zullen uw kippen in no time het gras in hun ren hebben omgewoeld. Zonder gras zal de ren van uw kippen veranderen in een modderpoel. Een overdekte ren vermindert de hoeveelheid regen die in de ren terechtkomt aanzienlijk, maar tijdens een zware storm kan regen vanuit verschillende richtingen naar binnen worden geblazen.

Als bodembedekking voor de kippenren wordt het meest gebruikt:

  • Houtsnippers
  • Zand
  • Hennepvezel
  • Stro
  • Grind

U kunt een combinatie van verschillende soorten bodembedekking gebruiken, afhankelijk van hoe waterdoorlatend de grond is. Een overdekte ren zal ervoor zorgen dat het materiaal langer meegaat, zeker natuurlijke materialen zoals houtsnippers en stro.

Andere weerbestendige producten van Omlet

Omlet weet dat het weer kan omslaan. We maken producten en accessoires die uw kippen een zo hoog mogelijke mate van comfort en veiligheid bieden. Het Eglu Cube kippenhok is uitgerust met een superieure isolatie om uw kippen warm te houden in de winter en koel in de zomer. Mocht het ‘s winters extreem koud worden, dat kunt u uw kippenhok extra beschermen met een thermohoes, om het uw kippen nog comfortabeler te maken.

Iedereen die kippen houdt wil er natuurlijk voor zorgen dat zijn vogels een zo fijne en veilig mogelijke huisvesting hebben. Omlet maakt producten die kippen en hun verzorgers nog dichter bij elkaar brengen, wat uiteindelijk iedereen gelukkiger maakt.

Vogelvluchtperspectief van Omlet inloopren voor kippen met rendekzeil

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *