Omlet blog

Beginnen met kippen houden

kippen in hun Omlet inloopren met Omlet zitstok

Bent u benieuwd hoe u kunt beginnen met kippen houden? Kippen houden is een spannend avontuur voor mensen van alle leeftijden en op elke locatie. Een kippenhok in de achtertuin wordt steeds populairder en kippen overal ter wereld winnen de harten van liefhebbers. Veel meeste zijn zich er niet van bewust dat kippen allemaal een eigen karakter hebben en dat ze een band kunnen vormen met hun eigenaren. Ze kunnen zelfs bepaalde basistrucjes leren, zijn zeer goed in ongediertebestrijding en zijn een prachtige toevoegingen aan uw tuin. En als bonus geven hennen uw gezin dagelijks verse eieren.

Bent u klaar om de stap te zetten en pluimvee als huisdieren te houden? Met de juiste producten van Omlet en wat voorbereiding is het houden van kippen een gemakkelijke en plezierige hobby zijn voor het hele gezin.

Basics voor kippenhouders

We staan natuurlijk voor u klaar om u te helpen als u heeft besloten kippen te gaan houden. En we begrijpen dat u misschien vragen heeft over kippen en hun verzorging. Leren is deel van het plezier, en delen graag de kennis om uw kippenhobby vanaf het begin succesvol te laten verlopen.

Een kippenras kiezen

Net als bij veel huisdieren, zijn er veel verschillende kippenrassen. Sommige zijn goede leggers, wat betekent dat ze veel eieren produceren. Andere kippen zijn ‘sierrassen’ die met name om hun unieke uiterlijk worden gehouden. Kippen zijn er in verschillende maten en kleuren. De meeste rassen kunnen goed opschieten met andere kippen, mocht u besluiten een toom samen te stellen met verschillende kippenrassen.

Beginnen met kuikens of kippen

Veel mensen kiezen ervoor om te beginnen met volwassen kippen in plaats van kuikens. Beide opties hebben voordelen, maar voor beginnende kippenhouders is het waarschijnlijk het makkelijkst om te beginnen met volwassen kippen. Als u begint met volwassen kippen:

  • Weet u het geslacht van uw vogels. De meeste kuikens kunnen pas worden gesekst als ze wat ouder zijn.
  • Volwassen hennen leggen al eieren.
  • Kuikens moeten minimaal 6-8 weken in een speciale ren worden gehouden en hebben gedurende deze periode een warmtelamp nodig.
  • Kunt volwassen kippen uit een toom kiezen op basis van persoonlijkheid en kleur, terwijl bij kuikens deze eigenschappen nog niet zichtbaar zijn.
  • Kuikens kunnen niet lang alleen zijn, er moet toezicht op ze worden gehouden als ze voor het eerst naar buiten gaan. Volwassen kippen kunnen zichzelf redden als ze een veilig kippenhok met ren hebben met voldoende voedsel en water.

Uiteindelijk is het aan u om te beslissen of u met kuikens of volwassen kippen begint. Bedenk dat kuikens sterk afhankelijk zijn van hun verzorgers – voor alles, van voedsel en schoon water tot een constante warmtebron. Volwassen kippen zijn veel weerbaarder en vragen minder tijd. Als u voor het eerst kippen gaat houden, is het het makkelijkst om met volwassen kippen te beginnen.

De ondergrond

Denk na over waar u uw kippen gaat huisvesten. Zoek een zo vlak mogelijke plek in de tuin voor het hok en kies een gebied dat vrij is van potentieel gevaarlijke vegetatie. Kippen zijn geweldige insecteneters en zullen u graag helpen bij het onderhouden van uw tuin als ze vrij kunnen rondscharrelen. Controleer welke planten giftig zijn voor kippen en zorg dat uw toom er geen toegang toe heeft.

Als uw kippen op een vaste plek blijven, bedek dan de bodem van hun ren. Houtsnippers, grof zand of zaagsel kunnen worden gebruikt om de bodem van de ren te bedekken om moddervorming te voorkomen.

Een kunststof kippenhok

Als u heeft besloten welk kippenras u wilt houden en waar in de tuin u ze wilt houden, is het tijd voor het belangrijkste: het kippenhok.

Een kwalitatief kippenhok kost geld, maar een kunststof kippenhok gaat veel langer mee dan een houten kippenhok. Daarnaast zijn kunststof kippenhokken makkelijker schoon te maken dan houten hokken en hoeven ze niet te worden onderhouden.

Omlets Eglu Cube zal nooit rotten, opnieuw moeten worden geverfd of van een nieuw dak moeten worden voorzien. Allemaal onderhoudswerkzaamheden die wel gelden voor traditionele houten kippenhokken. Houten kippenhokken worden steeds vaker vervangen door kunststof kippenhokken, nu kippenhouders weten dat niet alle kippenhokken rotten.

De meeste kippenhouders zijn niet dol op het schoonmaken van het kippenhok, maar de Eglu Cube heeft dit gevreesde klusje een nieuwe wending gegeven. In slechts enkele minuten kan een kippenhok van Omlet met minimale inspanning worden schoongemaakt. Verwijder gewoon de mestlade, gooi de inhoud op de composthoop en spuit de lade schoon met een hogedrukreiniger en een diervriendelijk ontsmettingsmiddel. Ververs de nestvulling, schuif de lade in het kippenhok en het hok is weer sprankelend schoon.

De Eglu Cube is Omlets grootste kippenhok, maar dit betekent niet dat het moeilijk te monteren is. Integendeel, de Eglu Cube is gemakkelijk in elkaar te zetten en is klaar voor uw kippen zodra het is gemonteerd. Met optionele wielen en handgrepen die tijdens de montage kunnen worden toegevoegd, is het kippenhok voortaan volledig mobiel.

Een stevige kippenren

Als u uw kippen extra scharrelruimte wilt geven, kunt u ervoor kiezen om een ​​ren aan de Eglu Cube te bevestigen. De ren kan worden uitgebreid met onze Eglu Cube renuitbreiding-sets. Heeft u voldoende ruimte, dan kunt u ook kiezen voor een inloopren voor kippen.

Al onze kippenrennen hebben een anti-tunnel-flensrand om te voorkomen dat roofdieren een weg naar binnen kunnen graven. De rennen zijn gemaakt van zwaar staaldraad in plaats van dun kippengaas. Omlets kippenrennen zijn bestand tegen weer en wind en roofdieren. Voeg optionele rendekzeilen toe om uw kippen beschutting te bieden tegen regen, sneeuw, zon en wind. Of bedek uw inloopren met rendekzeilen om uw kippen volledig tegen alle weersomstandigheden te beschermen.

Een automatische kippehokdeur is een essential voor kippenhouders

Een van de beste dingen die u aan de setup van uw kippen kunt toevoegen, zowel voor u als voor uw kippen, is een Autodoor. Deze kippenconciërge laat uw kippen ‘s ochtends naar buiten en sluit ‘s avonds de deur achter uw kippen als ze op stok zijn gegaan. Zo hoeft u nooit meer vroeg op te staan of u naar huis te haasten. Bovendien is het unieke horizontale openingsmechanisme van Omlets Autodoor een extra beveiliging voor uw kippenhok. Roofdieren zullen worden tegengehouden door de stevige, goed sluitende Autodoor.

De Autodoor kan een schema volgen dat wordt bepaald door de zon of de klok. Programmeer eenvoudig uw Autodoor via het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel om het gewenste schema te volgen. Er zijn verschillende opties als u kiest voor de lichtsensor – sluiten bij schemering of eerder en openen wanneer de zon opkomt of kort daarna. Ook de tijdsinstelling is eenvoudig te kiezen, u kunt specifieke uren kunt instellen waarop u wilt dat de Autodoor opent en sluit.

Voeg een optionele kippenhoklamp toe om uw kippen met een zachte gloed naar hun hok te leiden. De kippenhoklamp gaat 5 minuten voordat de Autodoor sluit, aan. Kippen worden van nature aangetrokken tot licht als de zon ondergaat, dus een nachtlampje helpt eigenwijze kippen hun weg naar hun stok te vinden als het bedtijd is.

Ook kippen hebben vermaak nodig

Kippen zijn huisdieren die weinig onderhoud vereisen, maar wel van vermaak genieten. Mentale en fysieke stimulatie houdt uw kippen gezond en gelukkig. Bovendien maken accessoires het nog leuker om naar uw kippen te kijken terwijl ze spelen en hun natuurlijke gedrag vertonen.

Laat kippen spelen met hun voer

Omlet heeft een verscheidenheid aan speelgoed en accessoires voor kippen. Accessoires zoals Peck Toys voor kippen zijn geweldig om snacktijd nog interessanter te maken en de bodem van de ren schoon te houden. Stop graan en andere kleine snacks in een Peck Toy om foerageren aan te moedigen en afval te verminderen.

De Caddi snackhouder is perfect voor het serveren van verse groenten, bladgroenten en zelfgemaakte snacks voor uw kippen. Hang de Caddi snackhouder in de ren en neem het mee naar binnen om het weer te vullen met de lievelingstraktaties van uw kippen.

Zitstokken geven vermaak op niveau

Zoals de meeste vogelsoorten vinden kippen het fijn om op stokken te zitten om beter zicht te hebben op hun omgeving. De vrijstaande zitstok voor kippen kan overal worden neergezet en is makkelijk te verplaatsen. Handige en stevige schroefpennen verankeren de vrijstaande zitstok voor kippen in de grond zodat uw kippen stabiel op stok kunnen zitten. De schroefharingen kunnen makkelijk worden losgeschroefd om de vrijstaande zitstok voor kippen te verplaatsen en uw kippen alert te houden.

Als u een inloopren heeft, is Omlets veelzijdige PoleTree zitstok ideaal om de ren van uw kippen van meerdere niveaus te voorzien. Voeg stokken van verschillende lengtes, snackhouders en Peck Toys toe en hang deze aan de voorgeboorde gaten in de uiteinden van de gladde eucalyptus houten zitstokken van PoleTree. PoleTree is ideaal om de hoogte van de inloopren optimaal te benutten. Bovendien ziet het er fraai uit en kunt u er een unieke omgeving voor uw kippen mee creëren.

Omlet en uw avontuur als kippenhouder

We willen dat u vanaf het moment dat u uw kippen mee naar huis neemt tot vele jaren daarna van ze geniet. Daarom ontwerpt Omlet producten die uw kippen gezond en tevreden houden en u dichter bij uw kippen brengt. De Eglu Cube, inloopren en Autodoor zijn allemaal ontworpen om uw kippen veilig en tevreden te houden en om ervoor te zorgen dat het houden van kippen makkelijk en plezierig is voor u. Laat Omlet u helpen aan uw kippenavontuur te beginnen en ten volle te genieten van uw hobby.

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *