Omlet blog

Hoe lang gaat een hondenmand mee?

Puppy trekt aan Omlet Topology hondenmand met quilted topper

Ah, de eeuwige vraag: hoelang moet een hondenmand meegaan? Het is een onderwerp dat hondenbezitters al lang bezighoudt. Mensen vervangen doorgaans hun matras om de zes tot acht jaar, afhankelijk van het merk en het gebruik. Maar bij hondenmanden zijn er meer factoren om rekening mee te houden. Moet een hondenmand een jaar meegaan? Vijf jaar? Tien jaar? Of moet het een hondenleven lang meegaan? Bij Omlet vinden we dat hondenmanden voor altijd moeten meegaan! Laten we eens kijken naar de mand van uw hond en wat u kunt doen om het comfort van uw huisdier een leven lang te garanderen en te voorkomen dat de mand op de vuilnisbelt belandt.

Waarom standard hondenmanden niet duurzaam zijn

Laten we eerlijk zijn – honden staan ​​bekend om veel dingen, maar voorzichtig omgaan met hun bezittingen hoort hier meestal niet bij. Ze houden ervan om te bijten, graven en kwijlen op alles waar ze hun poten op kunnen leggen, ook hun hondenmand. Bovendien slapen de meeste honden tijdens al hun dutjes in hun mand en ook ‘s nachts. De mand wordt dus intensief gebruikt, en dat ruik je. Honden gebruiken hun mand vaker dan mensen hun matras.

Standaard hondenmanden zijn niet bestand tegen dit intensieve gebruik, van welk hondenras dan ook. De meeste hondenmanden zijn gemaakt van niet-duurzame en niet-wasbare materialen, waardoor het comfort dat ze uw hond bieden van beperkte duur is. Als u denkt dat een standaard hondenmand voor altijd mee zal gaan, zit u helaas op het verkeerde spoor. Maar wees gerust – er zijn andere opties. Hondenmanden van Omlet bieden uw trouwe viervoeter een leven lang comfort.

Hoelang moet een hondenmand meegaan?

Een standaard hondenmand gaat gemiddeld genomen zo’n zes tot twaalf maanden mee. Als het niet de scheuren en gaten zijn, veroorzaakt door het natuurlijke gedrag van uw hond, dan is het wel de ophoping van geur en haar. Bij Omlet zijn we van mening dat hondeneigenaren in staat zouden moeten zijn om één hondenmand te kopen die bij hun viervoeter blijft, van de puppytijd tot senior.

Onze productontwerpers zijn de uitdaging aangegaan om de norm van standaard hondenmanden te doorbreken en een hondenmand te creëren die uw hond niet alleen het meeste comfort biedt, maar ook zijn hele leven meegaat. De oplossing – de Topology hondenmand.

3 aanwijzingen dat het tijd is voor een nieuwe hondenmand

Hoe weet je wanneer het tijd is om een nieuwe matras voor jezelf te kopen? Waarschijnlijk is het wanneer u meerdere nachten achter elkaar oncomfortabel slaapt of duidelijke bobbels en kuilen ziet. Maar hoe weet je wanneer het tijd is de hond een nieuw bed te geven? Dit zijn drie manieren om te bepalen of uw hond een nieuw slaapplekje nodig heeft:

  • Doe een ‘plof’-test

De twee meest gebruikte opvullingen voor hondenmanden zijn traagschuim en vulsels. Om ervoor te zorgen dat een standaard hondenmand de gewrichten van uw hond ondersteunt en voldoende comfort biedt, moet de vulling gelijkmatig verdeeld zijn. Maar hoe kun je dit nagaan? Door een ‘plof’-test uit te voeren. Plaats uw vlakke hand boven de hondenmand. Laat uw hand met een snelle beweging op de hondenmand vallen om de beweging na te bootsen wanneer uw hond in zijn mand neerploft. Als je een ‘plof’ hoort wanneer uw hand landt, betekent dit dat de ondersteunende vulling plat is geworden en dat het tijd is voor een nieuwe hondenmand.

  • Gebruik uw neus

Echt waar, ruik aan de mand van uw hond. En we bedoelen niet vanuit de andere kamer. We bedoelen werkelijk aan de hondenmand ruiken. Eventuele bacteriën of andere micro-organismen die zich in de hondenmand hebben opgebouwd, zijn alleen van dichtbij goed te ruiken. Dit betekent wel dat deze geur telkens wordt overgedragen op uw hond wanneer hij zich in zijn mand nestelt. Dus als u een onaangename geur ruikt, is het tijd voor een nieuwe hondenmand.

  • Een grondige inspectie

Op het eerste gezicht lijkt een standaard hondenmand er misschien nog goed uit te zien. Maar na nauwkeurige inspectie ziet u misschien iets anders. Om te achterhalen of uw hond een nieuwe mand nodig heeft, moet u de mand grondig inspecteren. Als de hoes verwijderd kan worden, haal deze er dan af om naar de vulling te kijken. Schimmel kan zich ophopen in naden, waardoor duidelijk te zien is dat de hondenmand zijn beste tijd heeft gehad. En als het binnenste van de hondenmand er zo uitziet, is goed voor te stellen hoe oncomfortabel het zal zijn.

Omlets Topology hondenmand

Als huisdierenbedrijf dat dingen anders doet, is het onze missie om een comfortoplossing te creëren die het hele leven het slaapmaatje van uw hond kan zijn. We zijn zelf ook huisdiereigenaren en, net als u, hebben we er genoeg van om versleten, oncomfortabele hondenmanden op de vuilnisbelt te zien belanden. Dus besloten we er iets aan te doen. We hebben een mand ontworpen die de laatste zal zijn die u voor uw hond zal hoeven kopen.

De Topology hondenmand van Omlet is een volledig naar wens samen te stellen hondenmand die de slaap van uw hond zal transformeren. Het luxe traagschuimmatras is volledig omhuld met een waterbestendige hoes om uw hond optimale slaap te bieden, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de opbouw van bacteriën. En met Topology kunt u kiezen uit allerlei toppers, zodat u uw hond de slaapervaring kunt geven waarnaar hij verlangt.

En het beste? Elke topper is eenvoudig te verwijderen en kan in de wasmachine worden gewassen. Plaats eenvoudigweg een nieuwe topper op de mand terwijl de andere in de was zit. Of als een topper versleten raakt, vervang deze dan door een nieuwe zonder dat u een hele nieuwe mand hoeft te kopen.

We zijn zelfs zo overtuigd van de duurzaamheid en kwaliteit van Topology dat we garanderen dat het bestand is tegen de grootste uitdaging – puppy’s. Inderdaad, met Omlets 180 dagen garantie garanderen we dat de Topology hondenmand met quilted topper, ook wel bekend als het Omlet Topology puppymand, bestand is tegen puppynagels en -tandjes. Als uw puppy binnen 180 dagen door de quilted topper van Topology bijt, vervangen we deze gratis. Dat klinkt toch niet verkeerd?

Omlet en uw hond

Bij Omlet denken we echt na over wat uw hond van zijn hondenmand verwacht. We gebruiken onze persoonlijke ervaring, kennis en de beste producten om een hondenmand van topkwaliteit te ontwerpen. Een mand die comfort en gemak biedt, zodat uw hond krijgt wat hij nodig heeft en wat hij wil. Onze honden verdienen toch ook het het allerbeste? Met Omlets Topology hondenmand geeft u uw hond een luxemand, van puppy tot senior. Laat ons het werk doen, waar u en uw hond van kunnen genieten.

Teckel op Omlet Topology hondenmand Beanbag Topper

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *