Omlet blog

Dagelijkse verzorging van kippen

Kippenhouder maakt Omlet kippenhok schoon bij zonsondergang

De dagelijkse verzorging van kippen kan een heel aangename bezigheid zijn. De zorg voor uw kippen zou iets moeten zijn waar u elke dag naar uitkijkt, meer een hobby dan een klusje. Kippen hebben relatief weinig verzorging nodig, maar zoals voor alle huisdieren geldt, is het wel iets dat ze dagelijkse nodig hebben om een zo goed mogelijk leven te leiden.

Benieuwd hoe een dag uit het leven van een kippenhouder eruitziet? We hebben een voorbeeldroutine gemaakt om te laten zien hoe Omlet kippen houden makkelijk en leuk maakt.

Ochtendverzorging van kippen 

Stelt u zich eens voor dat het schoonmaken van het kippenhok evenveel tijd zou kosten als het zetten van uw kopje koffie of thee. Met het Eglu Cube kippenhok van Omlet is dat mogelijk. De ochtendverzorging van uw kippen kan niet makkelijker en efficiënter dan met een Eglu Cube. Dit kippenhok is eenvoudig schoon te maken en de inbegrepen voer- en drinkbakken zijn groot genoeg om uw kippen de hele dag van voer en water te voorzien.

Ter illustratie de typische ochtendroutine voor het verzorgen van kippen voor iemand met een Eglu Cube…

 • U begint uw dag rond 8:00 uur. U laat uw kippen naar buiten en opent de scheidingsdeur van hun nestgedeelte zodra ze het hok hebben verlaten.
 • Dan is het tijd om het kippenhok schoon te maken. Omdat u een geavanceerd en makkelijk schoon te maken kippenhok heeft, is dit een eitje. U verwijdert de mestlade en leegt deze op uw composthoop of in de vuilnisbak.
 • Indien nodig maakt u ook de mestlade en verwijderbare zitrekken schoon met een tuinslang of doek.
 • Vervolgens vernieuwt u het nestmateriaal in de mestlade en plaatst u de onderdelen terug in de Cube.
 • Tenslotte hoeft u alleen nog de voer- en drinkbakken bij te vullen voor de dag.

Deze taken kosten slechts enkele minuten. U bent waarschijnlijk eerder klaar dan uw koffiezetapparaat of waterkoker.

Middagverzorging van kippen 

Ook de middagverzorging van uw kippen kost maar weinig tijd. Kippen leggen meestal eieren in de late ochtend en vroege middag, dus het einde van de middag is een goed moment om eieren te rapen. De Eglu Cube heeft een handig eierpootje aan de zijkant van het hok, zodat u makkelijk de eieren kunt verzamelen.

De middag is ook het moment om uw kippen in actie te zien. Als u ze verschillende kippenspeeltjes en -accessoires geeft, kunt u ze de hele dag zien spelen, pikken en op stok zien zitten. Onze aanpasbare PoleTree zitstok is ideaal voor kippen om vanaf een hoge plek de wereld te bekijken of een dutje te doen in het middagzonnetje.

Wanneer u naar het kippenhok gaat om eieren te rapen, kunt u uw kippen ook een snack aanbieden in een Caddi snackhouder voor kippen. Deze unieke snackdispenser maakt snacktijd extra leuk en houdt bovendien de bodem van de kippenren schoon en opgeruimd. Serveer verse groenten of ander groen in Caddi, een verrijkende manier om kippen te voeren.

Kip naast Omlet kippenhokdeur

Avondverzorging van kippen 

Wanneer de zon ondergaat, breekt ook het einde van de dag aan voor uw kippen. Sluit voor maximale veiligheid ‘s nachts de deur van het kippenhok. Als u er niet bent om de deur van het kippenhok te sluiten, dan kunt u overwegen om een automatische kippenhokdeur te kopen.

De Autodoor in actie:

 • De Autodoor kan worden geprogrammeerd met behulp van de timer of daglicht, zodat uw kippen hun routine kunnen aanhouden, ook als u niet thuis bent.
 • Geavanceerde veiligheidssensoren voorkomen dat de Autodoor sluit wanneer een kip in de deuropening van de Eglu Cube zit.
 • Het verticale sluitingsmechanisme vergroot de veiligheid van uw kippen, doordat het voor roofdieren lastig is om de deur open te wrikken.

Stelt u zich eens voor hoe eenvoudig uw avondroutine kan zijn met een Eglu Cube:

 • U sluit uw kippen in hun hok bij schemering of vlak na zonsondergang. Als u een Autodoor gebruikt, kunt u gewoon een avondwandelingetje maken en controleren of al uw kippen op tijd naar binnen zijn gegaan.
 •  U kunt de scheidingsdeur van het nestgedeelte sluiten om te voorkomen dat kippen er ‘s nachts gaan zitten.
 •  Ten slotte kunt u restjes voer opruimen en opbergen om te voorkomen dat knaagdieren erop afkomen.

En zo zitten uw kippen comfortabel en veilig in hun hok, klaar voor een rustige nacht.

Kippen houden in een Eglu Cube zorgt ervoor dat ze niet alleen ‘s nachts veilig zijn, maar ook tijdens slecht weer of bij een aanval van een roofdier. Maar hoe stevig zijn Eglu Cubes eigenlijk? Ze zijn sterk genoeg om orkanen, tornado’s, beren en vallende bomen te weerstaan. Slaap ‘s nachts met een gerust gevoel, wetende dat uw kippen veilig slapen achter de gesloten deur van hun Eglu Cube.

Omlet en het verzorgen van kippen

Omlets kippenspecialisten hebben de verzorging van kippen makkelijker gemaakt dan ooit. Onze producten zijn veilig en duurzaam, maar ze zijn ook makkelijk schoon te maken en een plezier om te gebruiken. Verlicht uw werklast en verwen uw kippen door een Eglu Cube, Autodoor en PoleTree toe te voegen aan de setup van uw kippen.

Kip op houten zitstok pikkend naar snacks

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *