Omlet blog

De perfecte zomeropstelling voor jouw konijn

Jongen kijkt naar zijn konijnen in hun Omlet zomeropstelling

De perfecte zomeropstelling voor jouw konijn gaat verder dan alleen zorgen voor koel water en bevroren snoepjes. Konijnen vinden het leuk om buiten te zijn tijdens de heetste maanden van het jaar, zolang ze maar het juiste hok en de juiste accessoires hebben. Ontdek hoe Omlet jou kan helpen om je konijnen te beschermen tegen de zomerhitte, zodat ze net zo van het seizoen kunnen genieten als jij.

Konijnen en de zomer

Konijnen kunnen goed tegen alle weersomstandigheden en in het wild hebben ze geen luxe omgeving waarin het klimaat onder controle kan worden gehouden. Maar kunnen hun gedomesticeerde neefjes en nichtjes ook floreren wanneer de temperatuur stijgt?

Er zijn veel dingen die je kunt doen om je konijnen verkoeling te geven in de zomer. Veel eigenaren proberen oververhitting tegen te gaan door bevroren flessen water, of bevroren snoepjes aan te bieden, maar dit is een tijdrovende taak die niet altijd even praktisch is.

Konijnen hebben een goede opstelling nodig die ze helpt tijdens de zomermaanden. Met het juiste hok, de juiste ren en de perfecte accessoires, bespaar je jezelf de tijd die het kost om flessen water in te vriezen, de konijnen te borstelen en te voorkomen dat ze myiasis krijgen.

Het Eglu Go konijnenho

Een juiste konijnenhok ventileert goed, is gemakkelijk te reinigen én kan verplaatst worden. Traditionele, houten hokken voldoen niet aan deze eisen, wat stress brengt voor zowel de eigenaar als de konijnen.

Het Eglu Go konijnenhok is de oplossing voor alle konijnen en hun eigenaren. Door de dubbele wanden wordt de binnentemperatuur van het hok laag gehouden, zelfs op de warmste dagen. En de ventilatie zorgt ervoor dat de lucht vrij kan circuleren zonder de werking van de warmtebarrières te verliezen. En met de optionele wielen en loophendels voor het konijnenhok, kun je de konijnen de gehele dag makkelijk verplaatsen naar plekjes in de schaduw.

Het beste van alles is dat het Eglu Go konijnenhok gemakkelijk te reinigen is, omdat hij volledig van plastic is gemaakt, waardoor je nooit meer hoeft op te zien tegen dit klusje. In slechts enkele minuten per dag hebben jouw konijnen een comfortabel, schoon onderkomen waar geen vliegen of andere dieren op af komen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van houten hokken.

Zippi konijnenren

Konijnen vinden het prettig om veel ruimte te hebben, dus zorg hier ook voor om ze gelukkig en gezond te houden. Omlet heeft de Zippi buitenren en speelrennen voor konijnengecreëerd zodat jouw konijnen niets tekort komen.

Onze speelrennen maken het gemakkelijk om samen tijd door te brengen in de ren. Er is bovendien genoeg ruimte om een doos te plaatsen waar ze in kunnen graven, speeltunnels toe te voegen ofandere accessoires voor konijnente kiezen zodat niemand zich meer hoeft te vervelen. En met de toevoeging van een dekzeil voor de konijnenren, kun je direct schaduw creëren.

Omlet konijnenren en het Zippi tunnelsysteem tijdens zonsondergang

Zippi Vides

Als je een speelren maakt, dan versterk je de band tussen jou en je konijnen ook. Met onze Zippi Vides voor konijnen, voeg je een functioneel ontwerp toe dat ook nog eens voor schaduw zorgt in de konijnenren. Door ze een verhoogd plekje te geven, wordt jullie interactie ook naar een nieuw niveau getild. En ondertussen kunnen jouw konijntjes van de schaduw tussen de platformen genieten.

Gebruik de Zippi vides om de konijnen te trainen, te laten snacken, of gewoon als manier om de ruimte van de ren optimaal te benutten. Hoe je de vides voor jouw konijnen ook gebruikt, ze zullen met dit nieuwe element genieten én extra kans krijgen om zich te bewegen.

Zippi Tunnelsysteem

In het wild gebruiken konijnen tunnels voor een heleboel dingen, waaronder koel blijven. Om dit gedrag te stimuleren in gedomesticeerde konijnen, hebben wij het Zippi Tunnelsysteem voor konijnen ontworpen. Dit volledig aanpasbare systeem kan aan elk konijnenhok en elke ren worden geplaatst en verbonden worden met andere rennen of speelplekken. Elke tunnel heeft ventilatieopeningen die de luchtstroom bevorderen, wanneer jouw konijnen zich door de tunnel haasten. Zo zitten ze niet alleen in de schaduw, maar blijven ze ook koel.

Hoe meer tunnels je aan elkaar legt, hoe meer ruimte jouw konijn heeft om zijn energie kwijt te kunnen en om te relaxen in de schaduw die de Zippi tunnels bieden. Ontwerp de holletjes zo uitgebreid of simpel als je zelf wil, en kijk hoe de konijnen door jouw achtertuin banjeren alsof ze zich in het wild bevinden.

Zippi schuilhuisjes voor konijnen

Voor nog wat extra beveiliging tegen de zon, kun je een Zippi schuilhuisje voor konijnen toevoegen. Zo kunnen ze ontsnappen aan die UV-straling. Deze multifunctionele verstopplekjes zijn perfect voor zowel de winter als de zomer. Daarnaast helpen ze gestreste konijntjes even te relaxen en zich te verstoppen voor andere stimuli. En omdat het schuilhuisje twee openingen heeft, kunnen meerdere konijnen de ruimte delen.

Omlet en jouw konijnen

Konijnen kunnen van elk seizoen genieten als ze de juiste dingen hebben om zich comfortabel en veilig te voelen. Bij Omlet hebben we onze Zippi konijnenrennen en speelrennen, Zippi vides en onze schuilhuisjes voor konijnen niet alleen ontworpen om verrijking te geven aan het hok, maar ook om een omgeving na te bootsen waarin de konijnen zich thuisvoelen. Al deze elementen kunnen samengebracht worden door middel van het Zippi tunnelsysteem, zodat jouw konijnen het hele jaar genieten van hun Eglu Go konijnenhok .

Familie buiten bij het zwembad en de konijnen in hun Eglu Go konijnenhok van Omlet

This entry was posted in Konijnen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *