Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Een nieuwe pup! De eerste dagen

Een puppy is een droom van veel mensen, maar het is niet een beslissing die overhaast moet worden genomen. Een puppy kan voor veel veranderingen in uw dagelijks leven zorgen, en dat is zeker iets om goed bij stil te staan voordat u de definitieve keuze maakt. Als u eenmaal heeft besloten om een pup te nemen, neem dan de tijd om dit artikel te lezen met zes dingen die u zeker moet weten voordat u een puppy mee naar huis neemt.

 

1 – Neem verlof op

Zorg ervoor dat u de dagen nadat u uw puppy thuisbrengt een paar dagen vrij bent. Zo kunnen u en uw pup elkaar goed leren kennen. Wees voorbereid op een aantal drukke dagen én nachten, waarin u alle aandacht aan uw pup kunt geven die hij of zij nodig heeft.

2 – Begin in uw tuin

Als u een tuin heeft, laat uw puppy hier dan vrij rondrennen. Puppy’s kunnen door alle nieuwe ervaringen wat te enthousiast en actief worden, en het is het beste om ze de kans te geven dit te uiten in een veilige omgeving.

3 – Speel met uw pup

Geef uw pup een aantal puppyspeeltjes en speel met elkaar zodat uw nieuwe huisdier zich vanaf het begin bij u op zijn/haar gemak voelt. Spelen zorgt er ook voor dat uw hond u gaat vertrouwen omdat hij/zij u in verband zal gaan brengen met positieve ervaringen.

 

4 – Voeren

Vraag aan de fokker van wie u de pup koopt informatie over het dieet van uw pup. Zo kunt u hetzelfde voer blijven geven. Indien u van voer/merk wenst te veranderen, is het het beste om de overgang geleidelijk te laten verlopen om te voorkomen dat uw pup last van zijn maag krijgt.

5 – Speelren/bench

Puppy’s kennen hun grenzen nog niet en kunnen zelf niet inschatten wat veilig en onveilig is, zeker als het gaat om het kauwen op dingen. Het is daarom verstandig de ruimte van uw pup te beperken als u even niet op uw uw hond kunt letten. Een speelren voor puppy’s of bench kan dan uitkomst bieden (voor korte momenten!). Vergeet zeker niet uw pup voldoende puppy speeltjes te geven (deze zijn zachter dan speeltjes voor volwassen honden) en een fijn kussen of deken.

6 – Zindelijkheidstraining-mat voor puppy’s

Om ongelukjes te voorkomen is het een goed idee om een zindelijkheidstraining-mat voor puppy’s aan te schaffen. Als u besluit gebruik te maken van een bench adviseren we uw pup meteen nadat u hem uit de bench laat de kans te geven om naar buiten te gaan.

 

Om u de best mogelijke tips te geven voor de eerste dagen met uw nieuwe pup, vroegen we James, een van de bedrijfsleiders van Omlet, ons meer te vertellen over hoe de eerste dagen met zijn pup Pip verliepen…

 

  • James, zou je jezelf willen voorstellen?

 

“Ik ben altijd dol geweest op katten maar mijn vrouw en kinderen zijn echte hondenliefhebbers. Dus, ik was een beetje nerveus maar ik ben inmiddels helemaal om. Ik vind het heel leuk om met haar te wandelen en naar puppy-cursus te gaan. Dankzij Pip heb ik veel nieuwe mensen leren kennen – zowel tijdens het wandelen als door een gedeelde interesse voor honden.

 

  • Wat waren de voornaamste redenen om voor een puppy in plaats van een volwassen hond te kiezen?

 

“We hebben twee kleine kinderen (6 en 4 jaar oud). We wilden dat de hond en onze kinderen goed met elkaar overweg zouden kunnen en zich in elkaars buurt op hun gemak zouden voelen. Voor ons was het dus belangrijk dat de hond in de buurt van kinderen zou opgroeien.”

 

 

  • Kun je de eerste dagen met Pip beschrijven?

    James met Pip

 

“Het was alsof we weer een baby hadden. Het is fantastisch maar je bent ook nerveus omdat je wil dat ze zich snel thuis voelt en gelukkig is. De eerste dagen lag ze veel op mijn voeten en mijn schoot te slapen. De eerste week heb ik beneden geslapen zodat ik haar naar buiten kon laten om een plasje te doen, toen we nog met de zindelijkheidstraining bezig waren.”

 

 

  • Wat vond je de eerste dagen het lastigst? 

 

“Ervoor zorgen dat de puppytraining goed ging en zeker weten dat ik de juiste dingen deed om ervoor te zorgen dat ze zich tot een vriendelijke en zachtaardige hond zou ontwikkelen.”

 

  • Heb je ervoor gekozen om haar aan een bench te laten wennen? 

 

“Ja. We hebben een Omlet Fido bench. Ze vindt het erg aangenaam en ik heb het idee dat ze zich veilig voelt in haar bench. Als we bij vrienden zijn of op vakantie gaan komt het heel goed van pas. Het is alsof we haar slaapkamer meenemen. Thuis hebben we in de woonkamer een mand voor haar en in de keuken een bench. Meestal kiest ze er overdag zelf voor om in haar bench te slapen.”

 

  • Als je iets opnieuw kon doen, wat zou dat dan zijn? 

 

“Ik zou waarschijnlijk ongeveer drie maanden hebben gewacht. Het werd op mijn werk erg druk ongeveel een maand nadat we haar kregen en ik moest veel reizen. Ik heb dus wat leuke dingen moeten missen!”

 

This entry was posted in Tips & advies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *