Omlet blog

Vides: het voordeel van beweging op verschillende levels

Cavia klimt naar Omlet Zippi schuilhuisje op Omlet Zippi-vide

Konijnen en cavia’s hebben beweging nodig – en veel. Konijnen en cavia’s kunnen zich snel vervelen zonder voldoende fysieke en mentale uitdagingen. Een gebrek aan activiteit kan er tevens voor zorgen dat deze kleine dieren overgewicht krijgen. Door verschillende niveaus in de ren van uw konijnen of cavia’s te maken met vides, daagt u uw dieren uit meer te bewegen wat goed is voor de ontwikkeling van sterkere spieren.

Fysieke en mentale gezondheid

Lichaamsbeweging is noodzakelijk om konijnen en cavia’s fysiek en mentaal gezond te houden. Een gezond lichaamsgewicht draagt bij aan een langer leven. Een uitgebalanceerd dieet en voldoende ruimte om actief te zijn, zorgt ervoor dat konijnen en cavia’s een gezond gewicht behouden en veel langer actief blijven dan hun soortgenootjes met overgewicht.

Zippi-vides van Omlet voor konijnen en cavia’s zijn ontworpen om extra ruimte te creëren in de ren van uw huisdieren. Meer ruimte in hun verblijf biedt meer mogelijkheden voor activiteiten en accessoires. Leer uw konijnen of cavia’s bijvoorbeeld nieuwe trucjes op hun vides om hun kritische denkvermogen uit te dagen.

Verklein het risico op verwondingen en overgewicht

Konijnen en cavia’s die het grootste deel van hun dag in hun hok en ren doorbrengen, kunnen niet zoveel bewegen als hun wilde soortgenoten. Wilde cavia’s en konijnen rennen lange afstanden, graven holen, schieten rond en hebben niet constant voedsel tot hun beschikking. Onze huisdieren die afstammen van deze wilde dieren hebben een langzamere stofwisseling, en zijn afhankelijk van zorg van hun eigenaren om fit en gezond te blijven.

Het gebruik van hellingen om toegang te krijgen tot Zippi-vides versterkt spieren en zorgt voor mentale uitdaging. Onze vides kunnen eenvoudig op een nieuwe plek worden gepositioneerd. Zo kunt u voor konijnen meer hoogtes maken in de ren. Door een helling op te rennen kunnen uw konijnen of cavia’s hun spieren gebruiken, op een heel andere manier dan in een verblijf met slechts een niveau.

Huisdieren met overgewicht kunnen onder andere last krijgen van gewrichtspijn, gezondheidsproblemen zoals diabetes en zullen doorgaans minder lang leven. Door uw dieren door een dierenarts te laten controleren kunt u te weten komen of uw konijnen of cavia’s voldoende voeding en lichaamsbeweging krijgen. U kunt ook thuis een controle uitvoeren om te zien of uw dieren te zwaar zijn door zachtjes op de zijkanten van hun lichaam te drukken. Kunt u hun ribben voelen? U zou ze goed moeten kunnen voelen zonder te hard te drukken. Als u de ribben niet kunt voelen, dan is het konijn of cavia waarschijnlijk te zwaar.

Naast lichaamsbeweging is dieet cruciaal om ervoor te zorgen dat uw konijnen of cavia’s zo gezond mogelijk blijven. Bied hoogwaardige voeding zoals hooi en biks aan. Snacks mogen met mate worden gegeven, en het is beter om verse groenten te geven in plaats van kant-en-klare snacks uit de dierenwinkel. Als u iets lekkers geeft aan uw dieren, probeer dit dan te bewaren voor een speciale gelegenheid.

Vides: eindeloos veel mogelijkheden

Konijnen en cavia’s raken snel verveeld in hun omgeving. Door vides aan hun ren toe te voegen, kunt u de topografie van hun omgeving makkelijk wijzigen. Probeer ze de ene week op hun vide te voeren, de volgende week onder hun vide. Je kunt hun lievelingsspeeltje ook bovenop de vide leggen om het beklimmen van de helling aan te moedigen.

Kleine huisdieren zijn ook prooidieren, waardoor ze graag een goed uitzicht hebben. Cavia’s en konijnen waarderen de mogelijkheid om hun vide op te kunnen rennen om hun omgeving goed in de gaten te kunnen houden.

Creëer de ultieme speelplek voor uw konijnen of cavia’s. De Zippi-vides van Omlet kunnen eenvoudig worden aangepast tot een hoogte die past bij uw huisdieren. Ze kunnen makkelijk worden verplaatst om de ren van uw konijnen of cavia’s regelmatig te veranderen. Het antislip-ontwerp zorgt ervoor dat uw dieren de hellingen en vides met vertrouwen zullen gebruiken en makkelijker over de hellingen en vides kunnen navigeren.

Een makkelijke manier om samen plezier te hebben

Een verhoogde ruimte in de ren van uw konijnen of cavia’s geeft u de kans om op een hoger niveau contact met ze te leggen – letterlijk en figuurlijk. Door naast de ren te gaan zitten en uw dieren Zippi-vides te geven, kunt u contact met uw dieren hebben op ooghoogte en ze trainen op een vlakke en toegankelijke ondergrond. Een dergelijke ruimte helpt u om uw konijnen of cavia’s te trainen en trucjes te leren, in de vorm van een makkelijk toegankelijk gebied waar u met uw huisdieren kunt werken.

De eerste training met uw konijnen of cavia’s zal zijn om ze te laten wennen aan hun helling en vide. Bied uw konijnen of cavia’s bovenaan de helling hun lievelingssnack aan in een Caddi-snackhouder voor cavia’s of konijnen. Dit is de makkelijkste manier om uw huisdieren te leren gebruik te maken van hun vide, zeker als ze voedselgemotiveerd zijn. Zodra ze vertrouwd zijn met het gebruik van hun helling en vide, kunt u uw konijnen of cavia’s trucjes aanleren.

Omlet en uw kleine dieren

Omlet ontwerpt producten die zowel huisdieren als hun eigenaren plezieren. Van unieke konijnen- en caviahokken tot een naar wens samen te stellen en veelzijdige Zippi-tunnelsysteem. We hebben alles om de ultieme ervaring voor uw huisdieren te creëren. Daag het instinct van uw konijnen of cavia’s uit en geniet zelf van een fraai dierenverblijf in uw tuin. Dankzij Omlet is het verzorgen van huisdieren nog nooit zo leuk en makkelijk geweest.

Konijn op achterpoten op Omlet Zippi-vide voor konijnen

This entry was posted in Konijnen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *