Omlet blog

Omlet gids voor het zorgen voor kippen in de zomer

Nu de zomer begint en het weer warmer wordt, vraagt u zich misschien af hoe u uw kippen de komende maanden een beetje kunt helpen om koel te blijven. Bereid uw kippen voor op de zomer met eerdere blogposts die wij over dit onderwerp schreven.

7 tips om uw kippen koel te houden in de zomer

Kippenhouder, Omlet afrastering voor kippen

 

Wist u dat kippen niet kunnen zweten? Kippen gebruiken hun poten, lellen en kam om hun lichaamswarmte af te voeren. Ook spreiden ze hun vleugels en hijgen. Maar wat kunt u voor uw kippen betekenen?

Van water tot stofbaden, dit zijn 7 eenvoudige maar effectieve tips om uw kippen koel te houden op warme dagen…

 

Kippen houden in de zomer: 10 dingen om te vermijden

 

Van 7 dingen om wel te doen, tot 10 dingen om juist niet te doen als u in ‘s zomers voor kippen zorgt! Deze tips zijn net zo belangrijk als bovenstaande tips om ervoor te zorgen dat de omgeving van uw kippen tijdens warm weer zo aangenaam mogelijk is, en om te voorkomen dat uw kippen het niet te warm krijgen. 

 

Paars Omlet Eglu kippenhok

Bloedluis bij kippen voorkomen

Inkijk in een houten kippenhok

 

Bloedluis, of dermanyssus gallinae, is waarschijnlijk de grootste nachtmerrie van iedereen die kippen houdt. Deze nachtdieren leven in de hoeken en kieren van het kippenhok en komen alleen ‘s nachts naar buiten om zich te voeden met het bloed van uw kippen. De meeste mensen die al langer kippen houden hebben waarschijnlijk al eens met deze parasieten te maken gehad en zullen kunnen bevestigen dat het lastiger is om van ze af te komen en dat ze destructiever zijn dan alle andere plagen tezamen.

Lees meer over het bestrijden en voorkomen van een bloedluis-invasie in uw kippenhok.

 

Hoe de Eglu kippen koel houdt tijdens de zomer

 

Traditioneel worden kippenhokken van hout gemaakt. Dit heeft een aantal voordelen: het is een makkelijk te bewerken materiaal, kan naar wens worden aangepast en het ziet er aantrekkelijk uit. Maar wat betreft de bescherming die het biedt tegen het weer, laat het wat te wensen over. Hout isoleert niet echt goed, wat inhoudt dat als het buiten warm is de temperatuur in het hok ook snel zal stijgen.

Heeft u een houten kippenhok, dan kan het een uitgelezen moment zijn om het te upgraden naar een beter geïsoleerd en geventileerd hok, voordat het echt warm begint te worden. Lees in deze blogpost hoe een Eglu uw kippen ‘s zomers een koel onderkomen biedt.

 

Paars Omlet Eglu Cube kippenhok

 

 

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *