Omlet blog

Checklist voor nieuwe konijnen

Een nieuw huisdier is een ervaring voor het hele gezin. Net als alle huisdieren zijn ook konijnen van uw zorg afhankelijk en hebben ze de juiste middelen nodig om een goede start te kunnen maken en een gelukkig leven te leiden. Om het zo overzichtelijk mogelijk te maken hebben we een checklist voor nieuwe konijnen samengesteld, zodat u alles wat u voor uw konijnen nodig heeft kunt afvinken.

Black and white rabbit lying outside with purple Eglu Go Rabbit Hutch

Hooi/nestmateriaal – een must voor de checklist voor nieuwe konijnen

Nog voordat u uw nieuwe konijnen krijgt, kunt u al een voorraad hooi/nestmateriaal kopen. Vers hooi is een belangrijk onderdeel van het dieet van konijnen, maar ook voor hun nestmateriaal hebben konijnen veel hooi nodig. Omlet heeft een ruime keuze aan nestmateriaal voor konijnen, zodat u dit eerste punt van uw checklist kunt afvinken. Dit is geschikt voor elk konijnenhok, zoals Omlets Eglu Go konijnenhok, om uw nieuwe konijnen een comfortabele nachtrust te geven.

Hooi is ook ideaal om het instinct van konijnen om te foerageren aan te moedigen, omdat in het wild levende konijnen moeten zoeken naar hun voedsel. Foerageren geeft konijnen ook de nodige afleiding. Een konijn dat uitsluitend pellets in zijn voerbakje aangeboden krijgt, in plaats van een uitgebalanceerd dieet met hooi, zal vaak te snel eten, wat voor problemen kan zorgen. Bovendien houdt een gebalanceerde voeding de tanden van konijnen in goede conditie.

Konijnenvoer en voerbakjes

Het dieet van een konijn bestaat ​​uit droogvoer, vers voer en hooi. Omlet heeft een uitgebreid en zorgvuldig samengesteld assortiment konijnenvoer voor een voedzaam en uitgebalanceerd dieet. Zo kunt u het juiste voer kiezen dat tegemoet komt aan de behoeften van uw nieuwe konijnen.

Konijnen houden ook van fruit en groente, dus laat dit ook deel uitmaken van hun dieet. Hoewel konijnen vaak worden geassociëerd met het knagen aan wortelen, kan dit soort groente juist constipatie veroorzaken en hun suikerspiegel gevaarlijk laten stijgen als ze er te veel van eten. De Caddi snackhouder voor konijnen is een heel handige manier om uw konijnen fruit en groente te voeren. Het biedt niet alleen vermaak, maar houdt ook de ren netter en gaat voedselverspilling tegen. Als u uw konijnen groente en fruit aanbiedt, lees dan zeker onze vorige blog Welke soorten fruit en groenten zijn gezond voor konijnen? In deze blog vindt u een lijst met groente en fruit dat geschikt is voor konijnen.

Om voer en water aan te bieden aan uw konijnen, heeft u natuurlijk ook een voer- en waterbak/-fles nodig. Sommige konijneneigenaren geven de voorkeur aan een water​​fles, maar de keuze is aan u. Hoewel een waterbak kan worden omgestoten waardoor het nestmateriaal van uw konijnen nat kan worden, is het voor een konijn wel een natuurlijker manier om te drinken. Voor een waterfles kan worden gezegd dat het minder water morst en het het drinkwater doorgaans op een stabielere temperatuur zal houden. Bekijk ons assortiment voerbakjes en drinkflessen voor konijnen in de Omlet shop.

Konijnen buiten hun Omlet buitenren voor konijnen naast hun Eglu Go konijnenhok

Konijnensnacks

Konijnen hebben een gezond dieet nodig, maar af en toe een lekkere beloning kan natuurlijk geen kwaad. Uw nieuwe konijnen zullen ook dol zijn op een Himalaya zout-liksteen, die u in de ren van uw konijnen kunt gehangen en om ervoor te zorgen dat uw konijnen de essentiële mineralen en zouten binnenkrijgen.

Een duurzaam konijnenhok

En nieuwe konijnen hebben natuurlijk een konijnenhok nodig. Voeg het Eglu Go konijnenhok toe aan uw konijnenchecklist, dat uw konijnen zal  beschermen tegen weer en wind en tegen eventuele roofdieren. Het Eglu Go konijnenhok wordt geleverd met een hooirek, voerbak en waterfles, om het allemaal nog makkelijker te maken. Verder heeft het Eglu Go konijnenhok een uitneembare nestlade, zodat u geen extra materiaal hoeft aan te schaffen om het hok te reinigen.

Als u ervoor kiest uw konijnen in huis te houden, maak de ruimte dan veilig voor ze. U vindt meer informatie over dit onderwerp in onze blog Hoe maakt u uw huis veilig voor konijn?

Een checklist essential: een veilige ren

En naast een konijnenhok hebben konijnen een veilige ren nodig om ze de vrijheid en ruimte te geven om rond te hoppen, dus dit mag ook zeker niet ontbreken uw checklist voor nieuwe konijnen. Een van de voornaamste redenen waarom konijnen graven – en mogelijk uit hun ren ontsnappen – is verveling. We schreven over dit onderwerp in onze vorige blog Konijnen en graven.

Omlets Inloopren voor konijnen biedt uw konijnen voldoende ruimte om naar hartenlust te spelen, maar het beschermt ze ook tegen andere huisdieren of roofdieren. De ren heeft een deur in staldeur-stijl, wat betekent dat de boven- en onderkant van de deur onafhankelijk van elkaar kunnen worden geopend, zodat u wat lekkers in de ren kunt strooien zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw konijnen zullen ontsnappen. Als alternatief kunt ook een ultieme avonturenspeeltuin voor konijnen creëren met Omlets Zippi speelren voor konijnen, die kan worden aangesloten op de ren en het hok.

In de konijnenren kunt u uw konijnen accessoires aanbieden die voor de nodige mentale uitdaging zorgen. Omlet heeft alles om konijnen een vreugdesprongetje te laten maken, van de Zippi-speeltunnels die lijken op een gangenstelsel, tot Zippi vides voor konijnen die uw dieren nog meer ruimte geven om te verkennen.

Konijnenspeeltjes

Nog iets wat niet mag ontbreken op een checklist voor nieuwe konijnen, is konijnenspeelgoed. Konijnen houden zoals veel dieren van spelen, wat betekent dat ze veel speelgoed nodig hebben om ze mentaal uit te dagen. Het Omlet Zippi tunnelysteem voor konijnen verbindt de konijnenren met het hok, en is tegelijk fantastisch speelgoed waar konijnen dol op zijn. U kunt uw konijnen daarnaast bijvoorbeeld ook speelgoed geven dat in de ren kan worden gehangen.

Een plek om te schuilen

Konijnen hebben ook een plek nodig waar ze zich kunnen verstoppen. Hoewel het misschien vreemd klinkt, zorgt het instinct van konijnen ervoor dat ze graag een plekje hebben om te schuilen zodat ze zich veilig voelen. In het wild hebben konijnen dit nodig om te schuilen voor roofdieren zoals vossen. Verstoppen is ook de natuurlijke reactie van een konijn dat angstig is, stress ervaart, pijn heeft, zich niet lekker voelt of gewoon even een pauze nodig heeft van sociaal contact. Omlets Zippi schuilhuisje voor konijnen is hiervoor ideaal, omdat het ze een veilig plekje geeft waar ze zich kunnen terugtrekken en ontspannen.

Nagelknipper

De nagels van een konijn mogen niet worden verwaarloosd, dus een nagelknipper is essentieel. Het knippen van nagels is onderdeel van de verzorging van konijnen, en u zult dit ongeveer eens in de twee maanden moeten doen. Konijnennagels groeien namelijk opmerkelijk snel.

Hoewel het knippen van de nagels niet veel tijd kost, kunt u dit ook door een dierenarts dierenarts laten doen als u het zelf nog niet durft.

Checklist voor nieuwe konijnen: conclusie

Of u nu babykonijntjes krijgt of volwassen konijnen uit een opvang haalt, hopelijk helpt dit overzicht om helemaal voorbereid te zijn wanneer de grote dag is aangebroken dat u uw nieuwe konijnen mee naar huis neemt.

Wit konijnrent door Omlets Zippi tunnelsysteem voor konijnen

This entry was posted in Konijnen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *