Omlet blog

Kippen houden in de stad

Kip op Omlet vrijstaande zitstok met Omlet Eglu Cube kippenhok op de achtergrond

Wist u dat het mogelijk is om kippen te houden in de stad? Echt waar – het is ook in een stedelijke omgeving mogelijk een stukje boerenleven in de achtertuin te hebben. Er zijn een aantal specifieke dingen om rekening mee te houden bij het houden van kippen in de stad, maar met een plan van aanpak en juiste benodigdheden kunt u kippen houden en genieten van verse eieren uit eigen tuin.

Heeft u genoeg tijd om kippen te houden?

Als u ervoor heeft gekozen om kippen te gaan houden in uw stadstuin, is het tijd om een plan te maken. Eerst en vooral kunt u bedenken hoeveel tijd u aan uw kippen kunt besteden. Bent u dagelijks thuis om eieren te verzamelen en te kijken hoe het met uw kippen gaat? Reist u veel? Kent u iemand de bereid is om tijdens uw afwezigheid voor de kippen te zorgen?

Vergeleken met veel andere huisdieren, hebben kippen relatief weinig verzorging nodig. Kippen zijn niet afhankelijk van interactie met mensen zoals andere huisdieren, maar ze hebben natuurlijk wel bepaalde basisbehoeften. Als uw vogels een veilig kippenhok met ren hebben, hoeft u alleen maar hun voer- en waterbakken bij te vullen. Een kippenhok dat makkelijk gereinigd kan worden bespaart veel tijd. Heeft u een kippenhok in uw stadstuin, dan zal deze dagelijks moeten worden schoongemaakt om onder andere geur zoveel mogelijk te beperken.

De eieren van legkippen moeten eigenlijk dagelijks worden verzameld om te voorkomen dat ze roofdieren aantrekken. Neem bij het verzamelen van eieren de tijd om te controleren hoe het met uw kippen gaat om er zeker van te zijn dat ze gezond en tevreden zijn. Het inspecteren van kippeneieren kan ook een beeld geven van de algehele gezondheid van uw vogels.

Gaat u op reis, dan heeft u een betrouwbare kippenoppas nodig. Veel mensen die in de stad wonen vinden het vast leuk om voor kippen te zorgen, maar hebben hier misschien geen ervaring mee. Geef gedetailleerde instructies en laat uw kippenoppas van tevoren langskomen zodat u kunt laten zien hoe u uw kippen verzorgt, voordat u vertrekt.

Rekening houden met de buren

Als u eenmaal heeft uitgezocht hoe en waar u uw kippen kunt huisvesten en hebt besloten dat kippen houden bij uw levensstijl past, is het tijd om de achtertuin klaar te maken voor de komst van uw kippen. Wilt u een verplaatsbaar kippenhok, of heeft u een vaste plek voor het hok en een inloopren voor kippen in gedachten?

Houd er rekening mee dat hoewel kippen zelf niet echt ruiken, hun uitwerpselen dat wel doen. Houd hier rekening mee bij het kiezen van de locatie van het kippenhok, zowel voor uzelf als voor uw buren. Door de kippenren dagelijks schoon te maken, beperkt u geur en vliegen. Toch blijft het noodzakelijk het kippenhok op voldoende afstand van woningen te plaatsen.

De meeste kippen maken niet veel lawaai, maar ze kunnen in gekakel uitbarsten als ze zich bijvoorbeeld bedreigd voelen of als ze een ei hebben gelegd. De meeste kippengeluiden houden verband met rustige dagelijkse interactie met elkaar en met hun omgeving. Sommige kippenrassen zijn echter in staat geluid te maken dat op uw buren als buitenaards kan overkomen, dus het kan een goed idee zijn om uw buren kennis te laten maken met de nieuwe achtertuinbewoners. Houdt u hanen, houd er dan rekening mee dat ze altijd zullen kraaien, niet alleen bij zonsopgang. Veel hanen hebben zelfs de neiging midden in de nacht kraaien. Als u buren heeft die dichtbij u wonen, kunt u waarschijnlijk beter geen haan houden.

Roofdieren in de stad

Ook in een stedelijke omgeving komen roofdieren voor die het op uw kippen gemunt kunnen hebben. Hoewel de kans op een aanval door een roofdier in de stad misschien kleiner is dan buiten de stad, zijn er ook in de stad een aantal dieren die kunnen proberen het hok of de ren van uw kippen te infiltreren. Te denken valt aan de volgende roofdieren:

  • Ratten
  • Katten
  • Honden
  • Roofvogels
  • Vossen

Het Eglu Cube kippenhok is een roofdierbestendige optie voor mensen die kippen houden in hun achtertuin. Dankzij het unieke deurmechanisme van het hok kunnen roofdieren ‘s nachts de deur niet openen. Ook het vergrendelbare eierpoortje aan de zijkant van het hok houdt ongewenste bezoekers buiten.

Omlets inloopren voor kippen geeft uw kippen een veilige ruimte om rond te scharrelen. Alle kippenrennen van Omlet zijn voorzien van een anti-tunnel flensrand om te voorkomen dat roofdieren een weg naar binnen kunnen graven. De dakpanelen van staaldraad voorkomen dat roofdieren vanuit de lucht uw vogels kunnen aanvallen.

Heeft u geen ruimte heeft voor een inloopren, dan kunt u een automatische kippenhokdeur op uw Eglu Cube of ander houten kippenhok installeren. De Autodoor zorgt ervoor dat de deur van het kippenhok elke nacht veilig achter uw kippen sluit. Met een Autodoor kunt u dus de routine van uw kippen automatiseren en voegt u een extra beveiliging toe om uw kippen te beschermen tegen roofdieren. De Autodoor opent horizontaal via een spiraalvormig metalen mechanisme, waardoor het voor dieren zeer moeilijk is om het te openen.

Stadslawaai

Uw kippen kunnen in het begin wat van streek raken door de geluiden van verkeer of voetgangers. Aangezien kippen zich makkelijk aanpassen, zullen ze na verloop van tijd aan het geluid wennen. Plaats uw kippenhok indien mogelijk toch het liefst achter een geluidsbarrière. Dit kan uw huis zijn, een schutting of een andere solide constructie.

Als u kippen die op een boerderij uit het ei zijn gekropen, introduceert in een stedelijke omgeving dan kan de overgang voor deze dieren stressvoller zijn dan voor kuikens die in een stadsomgeving zijn grootgebracht. U kunt de zijkanten van de kippenren afschermen met dekzeilen om visuele stimulaties zoveel mogelijk te beperken terwijl uw kippen wennen aan de geluiden van hun nieuwe omgeving.

Hoe Omlet uitkomst kan bieden voor stadskippen

Kippen kunnen op allerlei plaatsen tevreden zijn. Maar Omlet vindt het belangrijk dat kippen hun natuurlijke gedrag zoveel mogelijk kunnen volgen, waar ze ook wonen. Al onze producten voor kippen zijn ontworpen met als doel hun leefomgeving te verrijken, hoe groot of klein deze ook is. Peck Toys, de vrijstaande zitstok en kippenschommel zijn slechts enkele voorbeelden van de producten die we hebben uitgevonden om uw kippen zo gezond en tevreden mogelijk te houden. Met een kippenhok dat past in elke achtertuin en onze vakkundig ontworpen producten, is kippen houden in de stad een gegarandeerd succes.

Kippen houden in de stad - kippen steken de weg over in Hi-Vis kippenvesten

This entry was posted in Kippen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *