Omlet blog

Benodigdheden voor de kattenoppas

Kat en kattenoppas relaxen in de keuken - kat liggend op Omlet Maya Donut kattenmand

Of het nu is voor een zakenreis, een vakantie of gewoon een weekendje weg, er komt een tijd dat u uw kat alleen thuis moet laten. Wat moet u regelen om ervoor te zorgen dat er tijdens uw afwezigheid goed voor uw kat wordt gezorgd? Schakel de hulp in van een kattenoppas.

We weten dat het best lastig kan zijn om uw huisdier een tijdje te moeten missen. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met essentials voor de kattenoppas, om het tijdelijke afscheid van uw kat zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met dit overzicht en de nodige voorbereiding kunt u uw kat met een gerust hart aan een kattenoppas toevertrouwen.

Heb ik een kattenoppas nodig?

Katten hebben de reputatie solitaire dieren te zijn. En hoewel het waar is dat ze graag tijd alleen doorbrengen, betekent dit niet dat ze te lang alleen kunnen worden gelaten. Over het algemeen zijn dierenartsen het erover eens dat katten maximaal een etmaal alleen kunnen zijn, zolang ze voldoende vers water, voedsel en een kattenbak hebben. Een comfortabele slaapplaats is natuurlijk ook belangrijk, zoals een Maya Donut kattenmand.

Wanneer is het nodig om de hulp van een kattenoppas in te schakelen? Als u langer dan een dag niet thuis bent, is het tijd om de hulp van een kattenoppas in te plannen. Het vinden van een betrouwbare kattenoppas is onderdeel van het verzorgen van een kat.

Kiezen van een kattenoppas

Het vinden van een goede kattenoppas is geen onmogelijke taak. Soms zijn de beste kattenoppassers vrienden, familie of buren die uw kat al kent en waar uw huisdier zich op zijn gemak bij voelt. Maar voordat u een bekende of een professionele oppas inschakelt om voor uw kat te zorgen, zijn dit enkele punten om bij stil te staan:

  • Heeft de persoon ervaring met katten? Hoewel de kattenoppas geen professional ouder dan 20 jaar hoeft te zijn (hoewel dit wel fijn zou zijn), is het belangrijk dat de persoon weet welke zorg uw kat nodig heeft. De meeste kattenoppassers zullen u graag vertellen over hun ervaring en wat ze te bieden hebben.
  • Welke dienst biedt de kattenoppas aan? Afhankelijk van hoe lang u niet thuis zal zijn, moet u van tevoren goed bedenken wat u van de kattenoppas verwacht. Vraag of de oppas meer biedt dan alleen een keer per dag langskomen om water en voer te verversen. Sommige kattenoppassers zullen misschien zelfs de kattenbakken kunnen verschonen of buiten met uw kat in de kattenren spelen.
  • Wat moet de kattenoppas doen in geval van nood? Het beste protocol voor elk noodgeval bij dieren is een duidelijk plan van aanpak. Wie u ook kiest als kattenoppas, geef deze persoon altijd de contactgegevens van uw dierenarts. Overleg vervolgens met uw kattenoppas wat ze moeten doen in geval van nood.

Alles in orde maken voor de kattenoppas

Als u kinderen heeft, weet u vast hoe handig lijstjes kunnen zijn als een babysitter of familielid op uw kind past. Door ervoor te zorgen dat de oppas alle middelen heeft om de dagelijkse routines te volgen, zal iedereen zich meer op zijn gemak voelen. Dit geldt ook voor uw kat wanneer u uw huisdier laat verzorgen door een kattenoppas. Dit zijn enkele dingen die u kunt opnemen op uw lijstje voor de kattenoppas.

  1. Uw contactgegevens voor noodgevallen. Laat ook weten wanneer u naar een andere tijdzone reist en geef indien mogelijk meerdere manieren waarop uw kattenoppas u kan bereiken. U wilt de FaceTime met uw kat natuurlijk niet missen!
  2. De contactgegevens van uw dierenarts. Zorg ervoor dat u een actieplan bespreekt over wanneer de kattenoppas u of de dierenarts als eerste moet bellen.
  3. De microchipgegevens van uw kat. Sinds 2017 is het verplicht uw huisdier te laten chippen.
  4. Instructies met betrekking tot voeding. Vermeld waar het voedsel wordt bewaard, hoeveel uw kat eet en hoe laat uw kat elke dag moet worden gevoerd. Goede communicatie is noodzakelijk om te voorkomen dat uw kat teveel voer krijgt.
  5. Dagelijkse routine. Misschien speelt uw kat graag met kattenspeeltjes om vervolgens uit te rusten in zijn donut kattenmand. Hoe meer uw kattenoppas weet over de routine van uw kat, hoe prettiger het voor uw kat zal zijn als u er niet bent.
  6. De kattenbak. Als het gaat om het schoonmaken van de kattenbak van uw kat, zorg er dan voor dat uw kattenoppas de toiletetiquette van uw kat kent. Alles-in-één kattenbakken in meubelstijl, zoals de Maya kattenbak van Omlet, zijn handig voor zowel uw kat als kattenoppassers. Maya is makkelijk schoon te maken en te vullen met nieuw kattengrit. Deze kattenbak is altijd handig om in huis te hebben, niet alleen als u weg bent.

Omlet en uw kat

Ervoor zorgen dat uw kat zich helemaal op zijn gemak voelt, is het uitgangspunt van al onze producten – zeker wanneer u niet thuis bent om voor uw huisdier te zorgen. Een stressvrije omgeving voor uw kat creëren, begint met producten die ervoor zorgen dat uw kat een warme plek heeft waar hij zich op zijn gemak voelt. Dus voordat u een kattenoppas inhuurt voor uw volgende reis, is een behaaglijk warme kattenmand essentieel. Daarnaast mogen fijne kattendekens en interessante kattenspeeltjes om de zintuigen te prikkelen natuurlijk niet ontbreken. Met deze producten van Omlet en de benodigdheden voor uw kattenoppas, zal iedereen tevreden blijven als u niet thuis kunt zijn.

Kat liggend op luxe Omlet deken van kunstschapenvacht op kattenmand

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *