Omlet blog

Kauwgedrag van puppy’s in goede banen leiden

Voor puppy’s is de hele wereld één groot kauwspeeltje. Om hun omgeving en alles daarin te verkennen en hun nieuwsgierigheid te bevredigen, gebruiken ze hun bek en tanden. Hoewel dit gedrag volledig normaal is, betekent het niet dat het niet frustrerend en destructief kan zijn – vooral voor uw meubels, schoenen of zelfs de mand van uw pup. Heeft u een puppy en vraagt u zich af wanneer het afgelopen is met tandafdrukken en kapotte sokken, lees dan verder. Omlet geeft graag advies over producten die u kunt gebruiken om het kauwgedrag van uw puppy in goede banen te leiden.

Normaal kauwgedrag van puppy’s

Net als baby’s ervaren puppy’s pijn en ongemak op het moment dat hun tanden doorkomen. Tijdens de eerste zes maanden van hun leven besteden puppy’s veel tijd aan kauwen en bijten als een manier om het onaangename gevoel in hun bek wat te verlichten. Het is normaal dat puppy’s kauwen. Dit is een manier om hun kaken te versterken, hun hersenen te stimuleren en om te gaan met spanning – ze kunnen het echt niet helpen!

Sommige honden zijn ‘mondiger’ dan andere. Maar als u merkt dat uw puppy overmatig kauwt en bijt, dan kan het zijn dat er iets anders aan de hand is. Puppy’s kunnen al vanaf de leeftijd van acht tot tien weken bij hun nieuwe familie gaan wonen. Soms worden pups echter eerder dan zou moeten van hun moeder gescheiden. Dit kan leiden tot ernstige verlatingsangst en de neiging om op stof te sabbelen vergroten. Als gevolg hiervan kunnen puppy’s gedurende langere tijd meer de neiging hebben om op dingen te kauwen.

Ook kunnen puppy’s die zich vervelen of niet genoeg aandacht krijgen meer de neiging hebben om op dingen te kauwen. Maar ongeacht of uw puppy een milde, matige of intense kauwer is, dit gedrag is meestal slechts tijdelijk en er zijn manieren om het in goede banen te leiden en uiteindelijk op te lossen.

Uw woning puppy-proof maken

Een gouden regel voor puppy’s is dat ze niet los in huis kunnen rondlopen als u niet thuis bent. We garanderen dat dit tot grote vernieling zal leiden. Nog voordat u uw puppy mee naar huis neemt, is het daarom handig om een ruimte in huis tot tijdelijke puppykamer te maken. Idealiter is dit een ruimte met tegels, niet met tapijt.

Een tweede regel met betrekking tot puppy’s is het hebben van geduld. Hoewel natuurlijk gedrag zoals kauwen en bijten kan worden beheerst, kost dit proces tijd en zullen er onvermijdelijk ‘uitglijders’ zijn. Dus wees voorbereid op kapotte sokken, schoenen en zelfs de hondenmand. Gelukkig heeft Omlet de oplossingen.

De quilted Topology puppymand is sterk genoeg om de kracht van puppytandjes te weerstaan. We zijn zo zeker van de duurzaamheid van de quilted topper dat we 180 dagen puppygarantie bieden op dit model. In het onwaarschijnlijke geval dat uw puppy binnen 180 dagen na aankoop de quilted topper kapot kauwt, vervangen we hem gratis.

Tips om kauwgedrag van puppy’s in goede banen te leiden

Hoewel we weten dat uw puppy niet in staat zal zijn om door zijn Omlet Topology-mand heen te kauwen, weten we ook dat hij of zij vast iets anders zal vinden om op te kauwen. Puppy’s zijn nu eenmaal puppy’s. Dit zijn enkele manieren waarop u het kauwgedrag van uw puppy in goede banen kunt leiden.

  • Afleiding en beweging

Wist u dat puppy’s zich kunnen vervelen? Het is misschien moeilijk te geloven gezien hun energieke en nieuwsgierige karakter. Maar het is waar, en verveling kan leiden tot meer kauwen. De beste manier om dit te voorkomen is door middel van lichaamsbeweging. Als een pup vermoeid is, zal hij minder geneigd zijn op dingen te kauwen.

Houd er wel rekening mee dat puppy’s nog jong zijn en nog groeien. Ze kunnen dus niet te lang wandelen of ravotten in het park. Manieren verkennen om binnen met uw puppy te spelen, is essentieel om verveling te voorkomen. Elke vorm van fysieke en mentale uitdaging zal helpen de behoefte aan overmatig kauwen te verminderen.

  • Kauwspeeltjes

Net zoals peuters behoefte hebben aan veel speelgoed, geldt dit ook voor puppy’s. Geef uw puppy daarom verschillende kauwspeeltjes, maar zeker geen oude sokken of schoenen. Dit zal alleen maar voor verwarring zorgen als u uw pup vervolgens verbiedt om op uw nieuwe schoenen die bij de voordeur te kauwen. U kunt de kauwspeeltjes om de paar dagen afwisselen zodat uw puppy iets nieuws heeft om op te kauwen. Houd bij het uitkiezen van speelgoed voor uw pup rekening met zijn grootte, leeftijd en specifieke behoeften.

  • Kongs zijn king

Welke hond is er niet dol op? Kong is een hard, plastic kauwspeeltjes en is ook een geweldig kauwspeeltje voor puppy’s. Kong is bestand tegen scherpe puppytandjes en is een goed alternatief voor een schoen, sok of zelfs een meubelstuk. Geef uw puppy zodra u hem op iets ziet kauwen waar hij niet op mag kauwen, een Kong-speeltje. Na verloop van tijd zal uw pup dit speeltje boven uw meubilair verkiezen. U kunt Kong vullen met een van deze makkelijke Kong-recepten. Zorg er wel voor dat de ingrediënten die u gebruikt, geschikt zijn voor puppy’s.

  • Een onaangename smaak

Wat als uw puppy meer interesse heeft in kabels en snoeren dan schoenen? Dat kan erg gevaarlijk zijn. Ziet u dat uw puppy op kabels of iets anders gevaarlijks wil kauwen, dan kunt u een afweermiddel gebruiken om hem hiervan te weerhouden. Honden haten een bittere smaak. Spray een speciale puppy-spray met een bittere smaak op items waarvan u wilt dat uw pup er helemaal vanaf blijft. Ga wel na of de spray natuurlijk en niet giftig is. Een spray is dan een veilige maatregel om te voorkomen dat uw puppy ergens op kauwt.

Hoe kauwgedrag van puppy’s NIET moet worden aangepakt

Wilt u het kauwgedrag van uw puppy bijsturen, doe dit dan niet op een negatieve en boze manier. U heeft nog een heel leven voor de boeg met uw pup en als u op een negatieve manier probeert kauwgedrag te stoppen, kan dit leiden tot minder vertrouwen. Dit zijn enkele tips over hoe kauwgedrag van puppy’s niet moet worden bijgestuurd:

  1. Muilkorf uw pup nooit.
  2. Probeer nooit de bek van uw hond dicht te klemmen met uw handen.
  3. Gebruik een hondenbench nooit als straf voor kauwen.

Omlet en uw puppy

Omlet, experts op het gebied van puppygedrag, begrijpt maar al te goed hoe frustrerend kauwgedrag de eerste paar maanden dat u uw pup heeft, kan zijn. Daarom maken onze ontwerpers producten die voordelig en duurzaam zijn, en bestand zijn tegen sterke puppytandjes. Van allerlei hondenspeeltjes (een ideaal alternatief voor schoenen en sokken) tot onze duurzame puppymand bestand tegen kauwsessies – Omlet heeft alle benodigdheden om uw puppy te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving.

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *