Omlet blog

Hoe vier je oud & nieuw met je huisdier?

Jackrussellterriër springt uit een mand met de Omlet luxe hondendeken van kunstschapenvacht

Als je een huisdier krijgt, hoef je de feestelijke activiteiten niet meteen een halt toe te roepen. Hoewel jouw oudejaarsavond er door de verantwoordelijkheid voor huisdieren misschien wat anders uitziet, is er geen reden om het niet de beste oud & nieuw ooit te maken. Hier zijn onze tips over hoe je oud en nieuw kunt vieren met je huisdier en een leuke tijd kunt hebben.

Houd het rustig

Huisdieren en harde geluiden gaan niet goed samen, maar muziek maakt het feest wel compleet. Deze tijd kan al stressvol zijn voor onze huisdieren, door de plotselinge verandering in de routine en door het vuurwerk. Het is dus geen goed plan om je favoriete nummers op volume 10 te zetten; dat draagt bij aan de chaos.

Dat gezegd, sommige dieren zoals honden, konijnen, cavia’s en kippen hebben baat bij klassieke muziek. Hiervan is gevonden dat het stress vermindert en een kalmerend effect heeft. Dus als je muziek wilt luisteren tijdens de feestdagen, houd je klassieke playlist dan in de aanslag en beperk het volume.

De traktaties

Genieten van je favoriete eten is een geweldige manier om je oudejaarsavond te vieren. De kliekjes chocolade die over zijn van de kerst en wat makkelijke hapjes zijn het allerbeste om je avond thuis te vieren, maar wat moeten de huisdieren hebben?

Het is leuk en makkelijk om zelf feestelijke hapjes te maken voor de huisdieren. En op deze manier voelt niemand zich buitengesloten. Hoewel snoep of traktaties uit de winkel met mate gegeven moeten worden, zijn huisgemaakte snacks voor een extra speciale avond een stuk gezonder.

Voor de hond zijn deze recepten voor feestelijke hondenkoekjes en kerstkoekjes een ware hit, en voor de kat kun je een bouillon maken van overgebleven, ongekruid vlees. En hoewel ze misschien niet binnen zijn tijdens het feest, zullen de cavia’s en konijnen ook genieten van wat bladgroenten of broccoli in hun Caddi snackhouder. En vergeet je kippen niet, want die zullen wat feestelijke delicatessen ook op prijs stellen, net als dit recept voor een warm winterontbijt dat net even anders is dan hun normale eten.

Filmmarathon

Nestel je tussen de diervriendelijke hapjes door op de bank met je favoriete kerstfilms. Waarom geef je de hond geen luxe hondendeken van kunstschapenvacht zodat hij er ook knusjes bij ligt? Of wat denk je van onze superzachte kattendeken om je meubels vrij te houden van haren en een ultieme plek te creëren waar de kat kan relaxen.

Sommige katten, honden en vogels vinden het leuk om tv te kijken, vooral als er andere dieren te zien zijn. En sommige haten het, dus kijk goed hoe je huisdier reageert voordat je op oudejaarsavond een filmmarathon organiseert.

Huisdiervriendelijke voornemens

Het begin van het nieuwe jaar is perfect om na te denken over de afgelopen maanden en jezelf voor te bereiden op de toekomst. En wat is er nou beter dan op een knusse oudejaarsavond thuis, met vrienden en familie te delen wat je graag wilt bereiken? Het is ook een kans om na te denken over het jaar van je huisdier en doelen te stellen die je graag samen met hem of haar wilt bereiken.

Misschien wil je nieuwe plekken ontdekken met de hond, de cavia’s trucjes leren, of misschien heeft de kat wel baat bij een nieuwe krabpaal zodat ze wat kan afvallen. Gebruik de SMART methode als je doelen stelt, zodat jullie de beste kans hebben om de doelen te behalen. Dit betekent dat het doel Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden moet zijn. Je kunt wat inspiratie vinden over goede voornemens voor huisdieren in ons vorige blog. .

Vrouw en haar kat kijken elkaar aan met de Switch krabpaal

Goodiebags

Heb je wat vrienden en vriendinnen van jou en de hond uitgenodigd tijdens jullie oudejaarsavond? Zorg ervoor dat niemand met lege handen naar huis gaat! Geef je gasten wat smakelijke goodies die uiteraard diervriendelijk zijn. Je kunt ook een foto toevoegen van jou en je huisdier. Het maken van een goodiebag is een geweldige manier om een personal touch toe te voegen en het is een leuke herinnering aan de fijne avond die jullie samen hebben gehad.

Omlet en de oudejaarsavond van jouw huisdier

Maak je klaar voor oud & nieuw met wat hulp van Omlets innovatief ontworpen huisdierproducten. Van onze LED krabpaal die katten helpt fit te worden, tot onze makkelijk te reinigen hondenmanden voor dutjes na een avontuur, en onze Eglu Cube voor diegene die zijn toom wil uitbreiden: onze ingenieuze designs maken het hebben van een huisdier leuk en praktisch.

Vrouw kijkt naar haar toom in het Omlet Eglu Cube kippenhok tijdens zonsondergang

This entry was posted in Huisdieren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *