Omlet blog

Welke krabpaal is geschikt voor mijn kat?

Kat zit bovenop de Switch Krabpaal

Katten en krabben gaan poot in poot. Als ze de kans krijgen, krabben ze aan alles, dus de perfecte krabpaal is van essentieel belang om je meubels en muren te redden. Maar niet alle krabpalen zijn op dezelfde manier gemaakt. Dus hoe weet je in een markt vol saaie krabpalen met een korte levensduur welke het meest geschikt is voor jou kat? Laten we een duik nemen in de wereld van de krabpaal en ontdekken wat de sleutel naar tevredenheid is voor jouw kat.

Krab de aangeboren drang weg

Een at die aan de bank krabt gedraagt zich niet zo omdat hij zich niet kán gedragen. Het krabben is namelijk net zo natuurlijk als miauwen. Katten krabben niet alleen om hun klauwen te verzorgen, maar ook om te ontstressen, hun territorium af te bakenen en als onderdeel van hun katten-workout. Omdat dit gedrag zo belangrijk is voor het mentale en fysieke welzijn van de kat, is het vinden van een krabpaal meer dan alleen zoeken naar bescherming voor je eigen meubels.

Een krabpaal vinden die past

Houten krabpalen

Een houten krabpaal is stevig en ziet er ook in huis fantastisch uit. Houten krabpalen van hoge kwaliteit zijn daarnaast ook ontzettend duurzaam. Hoewel het een optie is voor katten die graag aan houten meubels krabben, zijn de meeste katten wat meer geïnteresseerd in materiaal dat wat bestendiger is. Kieskeurige katten kunnen ook de voorkeur hebben voor een specifiek type hout om aan te krabben. Dus hoewel jij de nieuwe krabpaal misschien prachtig vindt, kan de kat daar toch iets minder van onder de indruk zijn.

Kartonnen krabpalen

Katten houden van karton. Zo veel dat ze de kartonnen doos van het nieuwe speeltje vaak net zo leuk vinden als het speeltje zelf! Hoewel kartonnen krabpalen wat goedkoper zijn, zullen veel eigenaren ontdekken dat de complete krabpaal al snel na aankoop vervangen moet worden. En dat zorgt voor onnodig veel afval.

The Stak Krabpaal is echter gemaakt met het oog op duurzaamheid. Deze stevige kattenfavoriet en het duurzame karton van de Stak bieden uren krabplezier. En als de kat zich eindelijk een weg door het karton heeft gekrabd, dan kun je een navulverpakking voor Stak bestellen zodat het plezier weer van voor af aan begint.

Stoffen krabpalen

Stoffen krabpalen zijn, door het materiaal, comfortabel voor kattenpootjes. Deze krabpalen hebben alleen ook wat nadelen. Allereerst kunnen ze voor verwarring zorgen bij katten die niet weten aan welke stof gekrabd mag worden en aan welke niet. Stoffen krabpalen zijn ook een bron van vuil en vacht en ook daardoor kan het zijn dat je ze snel moet vervangen.

Sisal krabpalen

Sisal bootst de natuurlijke textuur van een boom na, en dat is perfect voor katten die hun wilde kant willen leren kennen. Sisal krabpalen zijn gemaakt van sisaltouw of sisal stof, maar katten die niet zo van een wat ruigere textuur houden, kunnen even nodig hebben om eraan te wennen.

De Switch Krabpaal met blauwe lichtjes

Een krabpaal die alles heeft

Wat dacht je van een krabpaal die alles heeft? Waarom moeten we een compromis sluiten als het neerkomt op kattenspeelgoed? Is er geen krabpaal die alle voordelen biedt van kartonnen kwaliteits krabpalen, waar de kat niet aan hoeft te wennen én die de band tussen katten en hun baasje versterkt? Onze ontwerpers dachten erover na en na verschillende testrondes (met de hulp van onze kattenvrienden), hebben we de ultieme krabpaal gecreëerd.

Ontdek Switch. Interactief, duurzaam en ingenieus. De Switch Krabpaal tilt het krabben naar een nieuw niveau. Gemaakt met een stevige bamboebasis en een biologisch afbreekbare sleeve – De Switch is vakkundig ontworpen om zelfs de scherpste klauwen te weerstaan.

En het coolste? Hij geeft licht. Met meer dan 1200 sfeerlichtinstellingen is de Switch bijna net zo leuk voor mensen als huisdieren. Kies uit een scala aan lichtprogramma’s, kleuren, lichtinstellingen en snelheidsstanden voor uren entertainment. Gooi de oude, wiebelige krabpalen maar weg en verbind in kleur.

De Switch is ook 20% hoger dan de standaard krabpaal, wat betekent dat katten de voordelen van zowel krabben als strekken hebben. En met de anti-omvaltechnologie is de kat gegarandeerd veilig en zeker, hoe hard hij ook krabt.

Voor de kat zorgen met Omlet

Bij Omlet stoppen we nooit met het stellen van vragen en dit heeft geleid tot het ingenieuze ontwerp van de Switch Krabpaal. Je moet nooit met minder genoegen nemen als het neerkomt op dierenwelzijn en wij streven ernaar om producten te blijven maken die huisdieren en hun baasjes op een wonderlijke manier met elkaar verbindt. Shop ons assortiment met kattenproducten, waaronder onze Freestyle Klimboom om de avonturier wakker te schudden en knusse kattenmandjes voor een goede nachtrust na uren krabben en klimmen.

Kat kijkt op naar de Switch Krabpaal

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *