Omlet blog

5 hondvriendelijke interieurtips voor jouw huis

Hond relaxt in de Fido Studio bench met Bolsterbed van Omlet

Als je een huis deelt met een hond, dan is het belangrijk dat hun plek net zo comfortabel, hygiënisch en veilig is als die van jou. Met deze 5 hondvriendelijke interieurtips voor jouw huis, ben je er zeker van dat de hond veilig is, terwijl je jouw huis door een ringetje kunt halen.

1. Materiaal is belangrijk

Dit eenvoudige idee gaat je op lange termijn veel kosten en tijd besparen. Kies uitwasbare hoezen voor de bank en kies geen materiaal dat gemakkelijk scheurt of haren aantrekt. Het haar van huisdieren verwijderen kan natuurlijk, maar het is ook een behoorlijk karwei, vooral als je het deels kunt voorkomen. Sommige honden hebben meer verzorging nodig dan andere, maar als je de hond regelmatig borstelt, dan kunnen de haren ook niet op de meubels komen.

Hetzelfde geldt voor de vloer: kies iets wat makkelijk te dweilen of vegen is, vooral na een modderige wandeling. Een uitwasbaar matras zoals ons Bolsterbed kan ook helpen tegen vuil en haren in huis. Rits de hoes makkelijk van het matras en was hem in de machine om de hygiëne op peil te houden én de hond dat gevoel van schone lakens te geven.

2. Match de hondenmand met jouw eigen huis

De hondenmand hoeft niet langer een doorn in het oog te zijn. Omlets Bolsterbed is beschikbaar in 15 verschillende kleuren, met een selectie van limited edition prints van onze Dog Walk en Gardenia Collecties. Hierdoor vind je zeker een perfecte kleur voor jouw interieur! Match de kleur van de hondenmand met een accentkleur in de kamer om de mand helemaal te integreren met jouw interieur en hem echt een deel van je huis te maken.

Je kunt de hondenmand zelfs een stukje van de vloer brengen met ons brede assortiment designer pootjes. De keuze uit 9 verschillende stijlen zorgt ervoor dat je een perfecte combinatie kunt maken voor elke hond in elk huis. Nieuwsgierig naar meer interieurtips? Ontdek hoe je jouw hondenmand kan afstemmen op je interieur.

3. Bench of stijlvol meubelstuk?

Een stijlvolle hondenmand vraagt om een stijlvolle bench die erbij matcht. Hondenbenches worden aangeraden door hondentrainers en dierenartsen, omdat ze veel voordelen bieden. Ze geven de hond niet alleen een plek waar hij zich kan ontspannen, maar ze bieden ook comfort en veiligheid. Vooral puppy’s en angstige honden vinden dit fijn als ze overprikkeld raken.

Normale benches kunnen een doorn in het oog zijn, vooral als de rest van het huis prachtig ingericht is. Maar wij hebben gewerkt aan een product dat zowel een heerlijk holletje voor de hond biedt, als er prachtig uitziet. Maak kennis met de moderne Fido Studio hondenbench die te verkrijgen is in de kleuren wit en walnootbruin. Je kunt zelfs een handige opbergruimte toevoegen voor het hondenspeelgoed en snoepjes (of misschien zelfs kleding!). Om de look helemaal af te maken, kun je het Bolsterbed in de bench schuiven zodat je viervoeter de ultieme, chique verstopplek heeft.

4. Voorkom verleidingen

De meeste eigenaren van drukke honden zijn zelf ook goed afgericht: hun reactievermogen om een glas drinken weg te halen vlak voordat er een zwiepende staart tegenaan gaat is ongeëvenaard. Het is belangrijk om breekbare en andere items die schade toebrengen aan de hond te verwijderen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de hond. Kies hogere side tables in plaats van lage salontafels, zodat je thee en de hapjes die er smakelijk uitzien, uit het zicht kunt plaatsen.

Honden die mentaal en fysiek uitgedaagd worden, zijn minder geneigd om dingen in huis te slopen. Zorg, ongeacht het soort hond dat je hebt, voor verrijkende activiteiten naast de dagelijkse wandelingen. Je kunt een hond binnenshuis beweging geven door spelletjes als verstoppertje te spelen, de hond nieuwe trucjes te leren , of zelfs een hindernisbaan creëren met materialen die je in- en rondom huis kunt vinden.

5. Planten en huisdieren

Je kunt nog steeds van planten genieten, of een prachtige tuin onderhouden als je een hond hebt. Maar je moet altijd kijken of de planten niet giftig zijn. Dit is geen uitputtende lijst, maar de volgende planten kunnen gevaarlijk zijn voor honden:

 • Aloë Vera
 • Ui- en knoflookplanten
 • Klimop
 • Hyacinten
 • Narcissen
 • Druivenvruchten
 • Maretak
 • Hulst

Er zijn ook genoeg plantensoorten die hondvriendelijk zijn. Dit zijn onder andere:

 • Magnolia bushes
 • Rozemarijn
 • Viooltjes
 • Tarwegras
 • Wheatgrass
 • Zonnebloemen
 • Lavendel

Het is ook belangrijk om te weten dat als je hond van modder houdt, je de planten in huis een beetje uit het bereik moet houden van gravende pootjes.

Omlet en het huis van jouw hond

Met Omlets brede assortiment producten voor honden, zoals onze makkelijk te reinigen hondenmanden, stijlvolle hondenbenches en hondenspeelgoedkun je de wonderlijke band tussen jou en de hond versterken, terwijl je jullie huis ondertussen een veilige haven houdt die er ook nog eens goed uitziet.

Hond ligt op het Nature Trail Bolsterbed van de Dog Walk Collectie van Omlet

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *