Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

5 hondvriendelijke interieurtips

Als u uw huis deelt met een hond, dan is het belangrijk dat de ruimte net zo comfortabel, hygiënisch en veilig is voor uw hond als het is voor u. Met deze 5 tips maakt u van uw huis een hondvriendelijke omgeving

Kies voor stevige, makkelijk te reinigen materialen 

Dit is misschien een eenvoudige tip, maar wel een die u op lange termijn schoonmaaktijd en geld zal besparen. Kies bijvoorbeeld voor wasbare bankhoezen, en vermijd materialen die gemakkelijk krassen of haren aantrekken. Hetzelfde geldt voor vloeren – ga voor een vloer die makkelijk kan worden gedweild na een modderige wandeling! Een wasbare hondenmand, zoals Topology, beperkt vuil en hondenharen in huis tot een minimum. De topper kan worden logeritst om in de machine te wassen, wat bijdraagt aan de hygiëne van de mand.

Neem gevaren weg

De meeste mensen met een hond zullen getraind zijn in het redden van glazen met drinken van de staart van hun hond. Zet breekbare dingen en voorwerpen die gevaarlijk kunnen zijn, zoals kaarsen en glazen, buiten het bereik van uw hond, voor uw eigen veiligheid en die van uw hond. Kies voor een hogere bijzettafel in plaats van een lage salontafels.

Een onopvallende bench met ombouw

Een bench is vaak niet het meest aantrekkelijke item om in huis te hebben, maar puppy’s, asielhonden en angstige honden waarderen vaak de rustige, veilige omgeving die een bench biedt. Overweeg om de bench onder de trap te zetten voor een extra gevoel van veiligheid, of koop een bench met ombouw (zo is ook de ruimte op de bench te benutten) zoals de Fido Studio – het optionele garderobekastje is een handige opberger voor hondenspeelgoed en snacks.

Match de hondenmand met uw inrichting

De mand van uw hond hoeft niet onnodig op te vallen in uw woning, en het afstemmen van de kleur van de hondenmand op de overwegende kleur in een kamer kan een geweldige manier zijn om de mand op te laten gaan bij uw inrichting. Van helder kersenrood tot diep pruimpaars, zonnig geel tot hemelsblauw: het traagschuim bolsterbed-assortiment is verkrijgbaar in allerlei kleuren, zodat u zeker een kleur vindt die past bij uw interieur. En om het helemaal af te maken kunt u de hondenmand verhogen met stijlvolle designpootjes.

Kies kamerplanten die veilig zijn voor uw hond

Kamerplanten dragen bij aan de sfeer in een ruimte, maar zorg er wel voor dat u planten kiest die veilig zijn voor honden, bijvoorbeeld graslelie of bostonvaren. Als uw hond van modder houdt, is het misschien ook verstandig om kamerplanten buiten het bereik van gravende hondenpoten te houden!

Wat zijn uw hondvriendelijke interieurtips? Tag ons in uw interieurfoto’s op Instagram!

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *