Omlet blog

Een balkon inrichten voor katten – alles wat je moet weten

Katten kunnen ongelooflijk goed springen. De meeste katten kunnen een sprong maken van wel 1,80 tot 3,50 meter. Dit komt goed van pas aangezien ze enorm gefascineerd zijn door de buitenwereld.

Dus wat kunt u voor uw kat doen als de enige buitenruimte die u heeft, een balkon is? Is het veilig om uw kat op het balkon te laten? Het korte antwoord is: ja, maar alleen als u hiervoor de nodige veiligheidsmaatregelen treft. Omlets productontwerpers hebben een oplossing gecreëerd om uw binnenkat de vrijheid te geven om de buitenwereld te verkennen, op een volledig veilige manier.

Let’s jump into the details!

Kat klimt in Omlet balkon-kattenren buiten appartement

Redenen om een balkon veilig te maken voor katten

Voordat we kijken naar de mogelijkheden om een balkon veilig en geschikt te maken voor katten, is het misschien interessant om eerst te kijken naar de redenen waarom u dit zou doen. Woont u in een appartement of flat met balkon, dan is de kans groot dat u regelmatig van deze ruimte in de buitenlucht geniet. En inderdaad, ook uw kat zal er van genieten. Maar waarom zijn katten graag buiten?

Frisse lucht. We gaan graag naar buiten voor wat frisse lucht en voor katten is dat niet anders. Een flinke dosis frisse lucht in combinatie met de nodige zonnestralen doet iedereen, ook katten, goed. Het inademen van verse zuurstof is goed voor organen en bloedvaten en is voordelig voor het zenuwstelsel.

Uitdaging. Wat is het eerste dat u doet als u naar buiten loopt? U kijkt, luistert en ruikt. Katten doen dit ook – alleen op een heel ander niveau, omdat hun reukvermogen veel sterker is dan dat van mensen. Buiten zijn stimuleert de zintuigen van een kat. Ze kunnen auto’s voorbij zien rijden, luisteren naar fluitende vogels in de bomen of gewoon de geur van dingen in de tuin opsnuiven. Of ze doen wat katten het beste kunnen – zonnebaden en schoonheidsslaapjes doen!

Beweging. Ook al spelen katten binnenshuis veel met speeltjes, hun geest en lichaam is ervoor gemaakt de wereld te onderzoeken. Als een kat een veilig afgesloten balkon kan verkennen, kunnen ze aanspraak doen op hun aangeboren bewegingsbehoeften, zoals springen en rennen. En wat is een betere manier voor uw kat om levendig en jong te blijven, dan het actief verkennen van een veilige omgeving in de buitenlucht?

Een balkon veilig maken voor katten

Bij het opzetten van een buitenruimte voor uw kat staat veiligheid voorop. Zowel u als uw kat willen het vertrouwen hebben dat uw kat vrij kan springen en spelen, zonder bang te zijn dat het dier van het balkon vallen. Maar hoe zorg je hiervoor?

De eerste stap om een balkon veilig te maken voor uw kat, is alle voorwerpen te verwijderen die schadelijk kunnen zijn voor uw huisdier. Verwijder deze items van uw balkon:

  • Planten. Katten kunnen zich vervelen en als dit zo is, kauwen ze op alles wat ze maar kunnen vinden – dus ook op planten. Sommige populaire kamerplanten zijn giftig voor katten. Om van uw balkon een veilige plek te maken voor uw kat, is het van belang kennis op te doen over welke planten veilig zijn voor katten en welke u van uw balkon zult moeten verwijderen.
  • Koorden en kabels. Katten zijn van nature erg nieuwsgierig. Dus als ze iets nieuws of onbekends zien, zullen ze waarschijnlijk hun smaakzin gebruiken om het te verkennen. Kabels kunnen zeer schadelijk zijn voor katten als ze erop kauwen. Maar ook kabels die niet in het stopcontact zitten kunnen gevaarlijk zijn, en het is daarom het beste om alle kabels van het balkon verwijderen.
  • Insectenwerende middelen, schoonmaakproducten etc. Hoewel insectensprays efficiënt zijn om vervelende insecten op afstand te houden, kunnen ze zeer schadelijk zijn voor katten. De meeste middelen om insecten op afstand te houden hebben DEET als hoofdingrediënt wat erg gevaarlijk is voor katten als ze het binnenkrijgen. Ook veel reinigingsmiddelen bevatten ingrediënten die nieuwsgierige katten in de problemen kunnen brengen. Verwijder al deze producten dus van het balkon.
  • Voederstations voor vogels. Als u denkt dat uw lieve, rustige kat nooit een vlieg kwaad zou doen, zet hem of haar dan eens buiten in een afgesloten ruimte met een voederstation voor vogels… U zult waarschijnlijk snel van gedachten veranderen. Katten zijn van nature roofdieren, dus als ze kunnen jagen – zeker op vogels – dan zullen ze die kans waarschijnlijk met alle vier de klauwtjes aangrijpen.

Van een balkon een kattenren maken

Voor het creëren van het ultieme kattenparadijs zijn talloze DIY-tutorials te vinden. Natuurlijk… u kunt naar de plaatselijke bouwmarkt gaan en alle materialen kopen. Maar zou het niet makkelijker zijn om een kant-en-klare ren te kopen? De productingenieurs van Omlet dachten er net zo over!

Maak kennis met de balkon-kattenren van Omlet. Een veilige, volledig gesloten kattenren die op vrijwel elk balkon past. In de stad wonen en een kat de vrijheid geven om naar buiten te gaan, kan lastig zijn. Met dit in gedachten heeft Omlet een ontsnappingsbestendige ren ontwikkeld. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen van de balkon-kattenren:

  • Super stevig. Deze stijlvolle kattenren is gemaakt van sterk staaldraad en is veiliger dan elke DIY-nettenconstructie. De gehele ren is voorzien van een donkergroene coating, een onopvallende kleur die mooi opgaat op uw balkon. De enige doe-het-zelf die bij deze ren komt kijken, zijn extra metalen bevestigingen om de ren aan bebouwing te bevestigen, voor extra veiligheid.
  • Geschikt voor allerlei balkons. De kattenren is verkrijgbaar in drie maten en past op vrijwel elk balkon. We hebben elke lengte (188/275/366 cm) dezelfde breedte gegeven (92 cm), zodat het smal genoeg is om alle standaard balkons te plaatsen. Bovendien zorgt de royale hoogte van bijna 2 meter ervoor dat uw kat het verblijf op alle niveaus kan verkennen.
  • Compleet naar wens in te richten. Wat betreft de inrichting van de balkon-kattenren: the sky is the limit! Voeg een krabpaal toe of een stoffen plank zodat uw kat in de zon kan loungen. U kunt zelfs dekzeilen op de ren bevestigen, om uw kat schaduw te geven en een plek om te schuilen als het lichtjes regent. De mogelijkheden zijn eindeloos bij het inrichten van deze ultieme kattenren.

Katteneigenaren overal ter wereld denken er hetzelfde over, we willen het leven van onze huisdieren zo fijn en aangenaam mogelijk maken. Door uw kat de mogelijkheid te geven gebruik te maken van een afgesloten balkon, geeft u uw huisdier de mogelijkheid om op een veilige manier te genieten van de buitenlucht. En zoals frisse lucht en zonneschijn goed is voor ons geestelijk welzijn, geldt dit ook voor katten.

Kat gebruikt Omlet kattenplanken in Omlet buitenren voor katten

This entry was posted in Katten


One reply on “Een balkon inrichten voor katten – alles wat je moet weten”

Jan de Ruiter schreef:

Ik kijk ernaar uit om jullie balkon kattenren om mijn balkon van 160x 360 cm zo dat het aansluit op 2 naar binnen slaande balkondeuren en de katten kunnen heen en weer bewegen tussen kamer en balkon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *