Omlet blog

Hoe te voorkomen dat een kat aan de muur krabt

Kat klimt van Omlet muurkrabpaal Stak

U houdt van uw kat maar ook van het huis waarin u samen met uw kat woont. Maar wat doe je als de kat waarvan je houdt de muren van het huis waar je van houdt stuk krabt? Het korte antwoord is dat natuurlijk kattengedrag niet te stoppen is, maar dat er wel dingen zijn die u kunt doen om dit instinctieve gedrag in goede banen te leiden. Lees verder voor tips en producten die kunnen helpen voorkomen dat uw kat aan muren krabt.

Waarom krabt mijn kat aan muren?

Als katten aan meubels krabben, dan zullen ze dit normale maar destructieve gedrag vaak richten op bijvoorbeeld de bank of het tapijt. Maar als de muren van uw woning eruitzien alsof ze opnieuw zijn vormgegeven door uw kat, dan zult u zich misschien vol verbazing achter de oren krabben.

Het is een feit dat alle kattenrassen krabben. De beste manier om dit natuurlijke gedrag in goede banen te leiden, is door te begrijpen waarom ze dit doen. Wanneer u uw kat op zijn achterpoten ziet staan, uitgerekt in volledige krabmodus met de voorpoten tegen de muur, dan kan het u doen denken aan een oefening die u misschien zelf wel eens heeft gedaan. Dit komt omdat krabben voor katten een manier is om te bewegen en te strekken.

Naast beweging gebruiken katten krabben als een manier om hun nagels schoon te houden, stress en angst te verminderen of gewoonweg om verveling tegen te gaan. Voor katten voelt krabben prettig aan hun klauwen, poten en lichaam. Maar dit betekent niet dat u kapotte muren dus maar moet accepteren. Met krabpalen, zoals een muurkrabpaal, behoudt u uw muren en kan uw kat blijven krabben.

2 redenen waarom katten na het eten aan de muur krabben 

Krabt uw kat aan de muur nadat hij heeft gegeten? Er zijn voornamelijk twee redenen waarom katten dit gedrag vertonen:

  • Kieskeurige kat. Uw kat kan niet praten, dus als hij iets te zeggen heeft, dan doet hij dit door middel van gedrag. Als katten hun kattenvoer niet lekker vinden of erop uitgekeken zijn, dan kunnen ze dit duidelijk maken door na het eten aan de muur te krabben. Het is eigenlijk hun manier om te zeggen: “Thanks, but no thanks.” Begint u kat na de maaltijd met krabben, probeer dan geleidelijk van voer te veranderen en kijk of dit het probleem oplost.
  • Markeren van het territorium. Een andere reden waarom uw kat na het eten aan de muur krabt, kan zijn om andere huisdieren te laten weten dat dit hun voedsel is en dat ze uit de buurt moeten blijven. Katten gebruiken krabben als een manier om hun territorium te markeren. Met de geurklieren op hun poten kunnen ze rond hun voerbak krabben om de boodschap achter te laten dat dit gebied voor andere dieren in huis verboden terrein is.

3 redenen waarom katten aan de muur rond de kattenbak krabben 

De meeste katten zijn ware ninjas in de badkamer. Met een geruisloze beweging betreden ze de kattenbak, doen hun behoefte en verlaten het privaat weer zonder dat u merkt dat ze hun kattenbak hebben gebruikt. Hoort u echter krabbende geluiden vanuit de kattenbak, dan zijn hier een aantal verklaringen voor:

  • Kattenbak is vuil. Katten kunnen uitstekend communiceren, ten minste als u weet hoe u hun signalen moet interpreteren. Merkt u dat uw kat plotseling aan de muren krabt in de buurt van zijn toilet, dan kan dit betekenen dat hij van mening is dat de kattenbak moet worden schoongemaakt. Nieuw kattengrit zou het probleem moeten oplossen en ervoor zorgen dat uw kat weer tevreden gebruik kan maken van de kattenbak.
  • Het ‘doorspoelen’ van hun toilet. In het wild hebben katten natuurlijk geen kattenbak om hun behoefte te doen. Ze zijn zich er wel van bewust dat hun creatie geur achterlaat. Om te voorkomen dat roofdieren hun locatie achterhalen, bedekken ze hun behoefte al krabbend met bladeren en aarde. Hoewel katten gedomesticeerd zijn, blijft dit besef bestaan. Katten die een kattenbak gebruiken zullen instinktief krabben in het kattengrit om hun behoefte te bedekken.
  • Pootjes schoon houden. Wat doet u na een bezoek aan het toilet? We hopen dat het antwoord is: “Handen wassen.” Katten zijn net zo gesteld op hun hygiëne. Ze zullen daarom soms aan de muren rond de kattenbak krabben om hun pootjes schoon te maken en eventuele kattengritdeeltjes te verwijderen die tussen hun tenen zijn blijven steken.

Een van de beste manieren om krabben aan de muur bij de kattenbak tegen te gaan, is door uw kat een kattenbak te geven die de genoemde problemen oplost. Met kattenbak Maya van Omlet geeft u uw kat een privétoilet. En de anti-tracking liners maken het bovendien makkelijker om de kattenbak schoon te maken.

4 manieren om te voorkomen dat uw kat aan de muur krabt 

Er is helaas geen manier die gegarandeerd kan voorkomen uw kat aan de muur krabt. Dit hier zijn vier manieren om het krabgedrag van uw kat in goede banen te leiden.

Bevestig een krabpaal aan de muur

Als u uw kat niet kunt tegenhouden om aan de muren te krabben, dan kunt u uw kat misschien geven waar hij blijkbaar naar verlangt. Maak kennis met muurkrabpaal Stak van Omlet. Een slim ontwerp dat uw kat op de juiste plek tegemoetkomt – bij de muur.

Stak is gemaakt van duurzaam karton dat recyclebaar en vervangbaar is. Dit zal uw kat tevreden houden na elke krabsessie. En als bonus maakt het strakke bamboe ontwerp van deze muurkrabpaal het een welkome upgrade voor uw interieur.

Nieuwe klimplekken creëren

Naast dat katten van nature graag krabben, zijn het van nature ook goede klimmers. Als ze geen geschikte mogelijkheden hebben om dit natuurlijke gedrag te vertonen, zullen ze alternatieven zoeken, zoals krabben aan muren, meubels en vloeren. Een goede manier om het krabgedrag van uw kat in toom te houden, is met een klimtoren.

De Freestyle Indoor klimboom voor katten van Omlet is het antwoord op de wensen van elke kat. Het biedt plezier en avontuur in één unit. Deze kattentoren is ontworpen met uw kat in gedachten. Freestyle kan volledig naar wens worden samengesteld met allerlei klimboomaccessoires, zodat uw kat kan klimmen, krabben en slapen op de manier die hem gelukkig maakt.

Meer aandacht en beweging

Als katteneigenaren begrijpen we dat het leven druk kan zijn waardoor speeltijd met de kat soms wat op de achtergrond raakt. Maar we weten ook dat dit gebrek aan aandacht frustrerende gevolgen kan hebben. Het is daarom belangrijk om toch elke dag wat tijd vrij te maken om met uw kat te spelen.

Om te voorkomen dat uw kat aan muren krabt, kunt u proberen om dagelijks slechts enkele minuten van uw onverdeelde aandacht aan uw kat te besteden. Dit kan krabtijd veranderen in slaaptijd. Zelfs een kort spelletje verstoppertje met een kattenspeeltje zal uw kat voldoende uitdagen om destructief gedrag te beperken en tegelijkertijd hun behoefte aan aandacht en lichaamsbeweging te vervullen.

Spray een citroenoplossing

Heerlijk, de zoete zomerse geur van citrus. Voor mensen is deze geur heerlijk aromatisch. Maar voor katten is de geur zeer onaangenaam. Om te voorkomen dat uw kat aan muren krabt – of aan welk oppervlak of voorwerp dan ook – kunt u een citrusoplossing op plekken sprayen waar u niet wilt dat uw kat krabt.

U kunt een kant-en-klare spray kopen in de winkel, of zelf een spray maken. Vul gewoon een plantenspuit met water, citroensap en de schil van een sinaasappel om een geur te creëren waar uw kat bij uit de buurt zal willen blijven.

Zorgen voor uw kat met Omlet

Het begrijpen van het gedrag en instinct van katten neemt bij Omlet een centrale plaats in. We dagen de norm van de verzorging van huisdieren uit en creëren producten die uw kat precies geven wat hij of zij nodig heeft. Van stijlvolle en duurzame krabpalen tot avontuurlijke klimtorens en buitenrennen voor katten, we hebben alle mogelijkheden verkend om uw kat zo gelukkig mogelijk te laten zijn. Als uw kat gelukkig is, dan bent u dat ook. En wat geeft er nu een beter gevoel dan dat?

Kat klimt naar beneden van Omlet Freestyle Indoor klimboom voor katten

This entry was posted in Katten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *