Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Top tien voordelen van het hebben van een huisdier

Onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van een huisdier uw bloeddruk en cholesterol kan verlagen, stress vermindert en bijdraagt aan uw conditie. Een huisdier maakt mensen gelukkiger en zorgt ervoor dat ze zich over het algemeen beter gaan voelen.

Lees verder voor onze top tien voordelen van het hebben van een huisdier.

 1. Huisdieren houden u fit
  Honden moeten regelmatig wandelen en bewegen om gelukkig en gezond te blijven. En dat geldt ook voor ons. Tijdens een gemiddelde wandeling met uw hond van 30 minuten verbrandt u bovendien al snel tussen de 100 en 200 calorieën!
 2. Huisdieren verminderen het stress-niveau
  Het leven kan van tijd tot tijd best stressvol zijn. Spanning kan leiden tot een groot aantal gezondheidsproblemen. Huisdieren kunnen ons helpen om te ontspannen. Door uw kat te aaien of gewoon naar uw kippen te kijken die tevreden in de tuin rondscharrelen, kunnen uw zorgen als sneeuw voor de zon verdwijnen.
 3. Huisdieren zorgen ervoor dat niemand zich alleen hoeft te voelen
  Het kan behoorlijk stil in huis zijn als u alleen woont, of als uw partner andere werktijden heeft dan u – tenzij u een huisdier heeft! Huisdieren zijn een fijn gezelschap – ze kijken er altijd naar uit dat u thuiskomt.
 4. Huisdieren kunnen uw cholesterol verlagen
  Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een huisdier – met name mannen – gemiddeld een beduidend lager cholesterol hebben dat mensen die geen huisdieren hebben.
 5. Huisdieren kunnen uw bloeddruk verlagen
  Er wordt vaak gezegd dat het hebben van een huisdier kan helpen uw bloeddruk te verlagen. Het verlagen van een te hoge bloeddruk kan de kans op bijvoorbeeld hartziekten verkleinen.
 6. Huisdieren kunnen helpen met het leggen van nieuwe contacten
  Mensen met huisdieren zijn vaak ontzettend vriendelijk. Ze zullen u graag over hun dieren vertellen en zijn geïnteresseerd in uw huisdier. U zult merken dat u tijdens het uitlaten van uw hond regelmatig wordt aangesproken. Het hebben van een hond is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.
 7. Huisdieren kunnen kinderen verantwoordelijkheden leren
  Een huisdier kan kinderen op een leuke, ontspannen manier belangrijke levenslessen leren. Kinderen kunnen helpen met het voeren van de dieren, hun algemene verzorging, kinderen kunnen met hun huisdieren spelen en ze uitlaten.
 8. Huisdieren kunnen bijdragen aan uw geestelijke gezondheid 
  Uit onderzoek is gebleken dat mensen met huisdieren minder last hebben van depressies dan mensen zonder huisdieren. Huisdieren helpen stress te verlagen en gaan angstgevoelens tegen. Spelen met uw huisdieren kan serotonine en dopamine-levels verhogen, waardoor u zich kalmer en meer ontspannen zal voelen.
 9. Huisdieren kunnen zorgen voor een dagroutine
  De verantwoordelijkheden die bij huisdieren komen kijken kunnen u een doel in uw dag geven. Het vervullen van een taak met betrekking tot uw huisdier kan u een goed gevoel geven als u ziet dat u uw huisdier hiermee een plezier doet. Er wordt gezegd dat een goede routine mensen gedisciplineerder maakt. Ook zal een goede dagroutine u uiteindelijk veel tijd besparen.
 10. En natuurlijk geeft een huisdier u onvoorwaardelijke liefde
  Hoe slecht uw dag misschien ook is geweest, thuis wacht er altijd iemand op u die van u afhankelijk is en niet kan wachten om u te overladen met liefde. De British Medical Journal is van mening dat de emotionele band tussen eigenaar en huisdier net zo sterk kan zijn als tussen twee menselijke vrienden.

 

Sources: PetMd, PawCulture, WomansDay

This entry was posted in Tips & advies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *