Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Omlet blog

Uw gezin overtuigen om kippen te gaan houden

Probeert u uw partner, huisgenoten of gezinsleden ervan te overtuigen om kippen te gaan houden? Wij hebben alle argumenten op een rijtje gezet om ook hen enthousiast te maken. Door uw toekomstige kippen een Eglu te geven, kunnen de meeste tegenargumenten meteen worden weerlegd. 

De Omlet gids om uw gezin ervan te overtuigen om kippen te houden! 


? Kippen nemen teveel plaats in

? Antwoord: kippen zijn er in alle soorten en maten. Krielkippen zullen zelfs in de kleinste tuin gelukkig zijn.

 

? Kippen stinken

? Antwoord: kippen ruiken heerlijk, alleen hun mest is wat onaangenaam. En dat is waarom de Eglu zo makkelijk schoon te maken is. In minder dan 5 minuten is alle geur verdwenen.

 

? Kippen maken veel rommel

? Antwoord: alle Eglu’s kunnen eenvoudig worden verplaatst. Kippen verbeteren de kwaliteit van het gras zelfs door mos te verwijderen en het te bemesten.

 

? Er liggen roofdieren op de loer

? Antwoord: Eglu’s zijn roofdier-proof, het is bewezen dat zelfs beren niet binnen kunnen komen. Vossen, dassen en vogels maken geen kans dankzij de flensrand en het slimme design.

 

? We kunnen niet meer op vakantie! 

? Antwoord: kippen leven buiten en als ze voldoende voer en water hebben kunt u ze een weekend alleen laten. Als u van plan bent om langer weg te gaan dan zullen vrienden of buren vaak bereid zijn om langs te komen, zeker als ze met verse eieren worden beloond.


Nog niet overtuigd? Probeer dan deze trucs eens:

 

? Subtiele hints – leg overal in huis knipsels uit de Omlet brochure of van onze website neer. Succesvolle plekken zijn de koelkastdeur, de badkamerspiegel en op hoofdkussens. 

 

? Smaaktest – koop een boerderij-ei en een ei uit de supermarkt. Doe een test waarbij het verschil en smaak en kleur duidelijk wordt. 

 

? Legkippen redden – laat succesverhalen zien van ex-legkippen en leg uit hoe ook jullie legkippen een beter leven kunnen geven.

 

? Ze eten insecten – kippen zullen uw tuin ontdoen van slakken en insecten zoals teken, waar u zelf maar niet van af kunt raken.

 

? Vriendelijke dieren – veel mensen weten niet dat kippen hele vriendelijke dieren zijn en allemaal een eigen persoonlijkheid hebben. Probeer met uw gezin bij iemand op bezoek te gaan om ze de kans te geven om met een kip te knuffelen zodat ze zelf kunnen zien hoe leuk deze dieren zijn. Of ga naar een kinderboerderij, zij hebben waarschijnlijk kippen (en misschien zelfs wel schattige kuikens).

 

? Begin met het verzinnen van namen – door uw toekomstige kippen alvast namen te geven kunt u uw gezin bij het proces betrekken om ze enthousiast te maken. Tokkie, Welles en Nietes, Ajam… en zo voort!

This entry was posted in Tips & advies


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *