Omlet blog

De beste hondenmand om mee te nemen op reis

Spaniel dog lying on Omlet Cushion dog bed in Corduroy Moss

Je onderschat al snel hoe veel je eigenlijk moet meenemen voor een vakantie met het gezin, vooral als je favoriete viervoeter ook meegaat op avontuur. En wanneer je alles eindelijk achterin hebt gekregen, besef je plotseling dat je wat mist. Klinkt bekend hè? Maar wat nou als het de mand van de hond is? Grote manden zijn niet zo makkelijk om in een volle auto te krijgen, maar je kunt het geliefde bed van je hond ook niet achterlaten! Laten we daarom eens kijken wat de beste hondenmand is om mee te nemen op reis als je stiekem toch wat ruimte tekort komt.

Waarom hebben honden hun mand nodig als je op reis gaat?

Voor een hond kan het best overweldigend zijn, zo’n verandering van omgeving. Vooral als jullie op vakantie gaan met extra familieleden of vrienden, want dit betekent dat de dagelijkse routine wordt doorbroken. Honden moeten zich niet alleen aanpassen aan nieuwe geluiden, maar door hun goede reukvermogen ontdekken ze ook elke keer wat nieuws met hun neus. Iets als een hondenmand met het bekende geurtje van thuis, biedt daarom wat troost als ze ver van huis zijn. Bovendien is dat bekende gevoel een manier om de trip voor zowel jou als de hond wat leuker te maken.

Met Omlets hondenkussenkun je overal naartoe, want het is ontworpen om gemakkelijk te verplaatsen. Het lichte materiaal zorgt ervoor dat je het matras makkelijk in de auto kunt stoppen voor je weggaat en weer neer kunt leggen op de nieuwe bestemming. Maar wat maakt nog meer dat dit de beste hondenmand is om mee te nemen op reis?

Zacht slaapcomfort

Het hondenkussen is dan misschien van licht materiaal gemaakt, maar dat betekent niet dat je inlevert op comfort. Wij weten dat de perfecte hondenmand de sleutel is naar een goede nachtrust en extra ZZZ’s na een lange wandeling op vakantie. Het hondenkussen is ontworpen door experts en zit vol met vulling waarmee je de juiste balans hebt tussen zacht slaapcomfort en de perfecte dikte. Hierdoor wordt het een perfecte plaats voor dutjes.

Mooie prints

We snappen dat alleen slaapcomfort niet voldoende is, daarom hebben we een breed assortiment designer hoezen, zodat het kussen er ook nog eens mooi uitziet. Kies uit een selectie van patronen die geïnspireerd zijn door de prachtige natuur. Zo heb je ook binnen nog steeds een gevoel van buiten. De Morning Meadow en Gardenia Sage prints sluiten perfect aan bij het avontuur voor honden en hebben zelfs matchende halsbanden en hondenriemen: Met onze Dog Walk en Gardenia Collecties ziet jouw viervoeter er stijlvol uit op vakantie (en als hij weer thuis is!).

Hondbestendige stoffen

Kauwen, graven, krabben, bijten: het is allemaal can normaal gedrag voor honden, maar het kan ook voorkomen tijdens stressvolle situaties, zoals de vakantie met het gezin. Voordat je de hond meeneemt op avontuur, moet je wel zeker weten dat hij er ook klaar voor is, anders is het beter om een alternatief te zoeken.

Dat gezegd: er kunnen zich onverwachte situaties voordoen die ook stress en angst oproepen bij de hond. Wij wilden een matras maken dat opgewassen is tegen alle soorten gedrag en dat is geluk met ons hondenkussen. Bijna al onze manden zijn gemaakt van 100% gerecyclede flessen, waardoor ze super sterk zijn en niet scheuren als de hond erop kauwt of krabt.

Makkelijk te reinigen, zelfs met de meest rommelige hond

Een paar hike avonturen en strandwandelingen later en de hondenmand zit ongetwijfeld onder de modderige hondenpootjes. Maar de mand weggooien na een vakantie, is niet bepaald de oplossing. Gelukkig is het hondenkussen gemaakt om lang mee te gaan. Het kussen bevat afritsbare hoezen die in de wasmachine kunnen, zodat alle vuiltjes en geurtjes te verwijderen zijn.

De hond laten wennen aan zijn nieuwe mand

Het is een goed idee om de hond eerst te laten wennen aan zijn nieuwe kussen, voordat je het meebrengt op reis. Zo went hij niet alleen aan het nieuwe gevoel, maar ook aan de nieuwe geur. Hoe comfortabel een nieuwe hondenmand ook mag zijn, het kan best even duren voordat hij eraan gewend is. De geur van het oude mandje mag misschien voor jou niet aangenaam zijn, maar voor de hond stinkt het helemaal niet. Dit betekent dat het even kan duren voordat hij net zo veel van zijn nieuwe matras houdt als jij.

Om de hond te laten wennen aan zijn nieuwe mand, heb je positieve associaties nodig. Prijs hem dus als hij op zijn nieuwe kussen ligt, of geef hem wat hondensnoepjes als hij gemotiveerd raakt door eten. Je kunt ook een hondendeken op de mand leggen, zodat de hond zeker is van de meest comfortabele plek in huis. Lees ons blog overde hond laten wennen aan een nieuwe mand voor wat extra adviezen.

Omlet en de reis van jouw hond

Maak het reizen met de hond zo stressvrij als mogelijk en de vakantie wordt met de hulp van hondenproducten van Omlet extra leuk. Ons hondenkussen is het perfecte hondenmandje om zowel thuis als op reis te gebruiken en samen met een superzachte hondendekenzal het een onweerstaanbaar plekje worden voor jouw hond.

Twee kleine honden op het hondenkussen van Omlet in de print Pawsteps Electric

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *