Omlet blog

Wat is de beste mand voor jouw hond?

Labrador op het Omlet Bolsterbed in de print Prism Kaleidoscope

Of het nou een korte siësta na het wandelen is, of een lange nachtrust om de volgende dag weer vol energie aan een nieuw avontuur te beginnen: honden houden van slapen. En omdat ze zo veel slapen, is de plek waar de oogjes even kunnen dichtzakken van groot belang. Hoewel de hond het misschien wel leuk vindt om even te knuffelen op de bank, of stiekem bij je in bed te kruipen, is het toch belangrijk om ook een eigen mandje te hebben die voldoende ondersteuning geeft. Maar geen enkele hond is hetzelfde, dus hoe vind je de beste hondenmand voor jouw hond? Bij Omlet maken we het makkelijk zodat je niet hoeft te gokken. Met deze gids vind je de perfecte mand voor jouw hond.

Van pup tot senior

De standaard hondenmand gaat maar 6 tot 12 maanden mee. Wij moesten het beter doen en ontwikkelden met de Topology hondenmand. een matras die een leven lang meegaat. Maar we begrijpen ook dat de behoeften van een hond veranderen als hij wat ouder wordt. Daarom hebben we een breed assortiment toppers ontwikkeld die altijd bij de levensfase van jouw viervoeter aansluiten. De Topology toppers ritsen gemakkelijk van het Topology matras en kunnen vervolgens de wasmachine in om daarna weer aan het matras geritst te worden. Zo krijgt jouw hond ook dat heerlijke gevoel van schone lakens. Heeft de hond een nieuwe levensfase bereikt? Dan kun je ook kiezen voor een gloednieuwe topper die aansluit bij zijn behoeften, maar de traagschuimondersteuning van het Topology matras behouden jullie gewoon.

Voor speelse pups

Heb je net een nieuwe pup? Dan raden we de Topology mand aan met een Quilted topper. Deze staan ook wel bekend als onze Topology puppymanden. Het duurzame materiaal van de Quilted topper is zeer geschikt voor de onvermijdelijke ongelukjes en vlijmscherpe puppiranha-tandjes. Ben je nog niet overtuigd? Wij vervangen je topper gratis met Omlets 180-dagen-puppy-garantieprogramma in het onwaarschijnlijke geval dat de pup zo veel kauwt op zijn topper dat hij binnen zes maanden niet meer op het matras te ritsen is*.

Super voor senioren

Voor oudere hondenkies je voor de Topology mand met schapenvacht topper. Oudere honden vinden het lastig om hun temperatuur te reguleren en daarom kunnen ze wel wat hulp gebruiken om zichzelf warm te houden. De kunstschapenvacht biedt niet alleen een extra laagje knus comfort, maar is in combinatie met het traagschuimmatras van het Topology mandje heel geschikt om de wat oudere gewrichten te ondersteunen. Kortom: een perfect recept voor een droommand.

Teckel gaat in de slaapkamer op zijn schapenvacht topper liggen op de Topology mand van Omlet

Het beste voor jouw ras

De keuze voor de meest geschikte hondenmand hangt niet alleen af van leeftijd. Als we het over manden hebben, dan is er één ding zeker: one size does not fit all. En het hondenras kan ook een rol spelen bij het vinden van de perfecte slaapplek.

Steun voor de angstige honden

Alle honden kunnen last hebben van verlatingsangst, maar sommige soorten zoals de Bordercollie, Toy Poedel en Bichon Frisé hebben wat meer moeite als ze van hun eigenaar worden gescheiden. Naast het zoeken van een gedragstherapeut, kan ook een hondenmand een beetje helpen. Het Bolsterbed is vakkundig ontworpen om angstige honden, te ondersteunen met verhoogde randen rondom de hele mand waardoor het kussen een fijne plek wordt om even te rusten en in te cocoonen als de spanning oploopt.

Rommelige hondjes

Het is geen geheim dat sommige hondenrassen een beetje meer rommel achterlaten dan andere. Of het nou losse plukken haar van een Golden Retrieverzijn, het kwijlspoor van een Bloedhond of modderige pootjes: onze honden laten allemaal op hun eigen manier zien dat ze van ons houden. Maar deze liefdesboodschappen zijn niet altijd even netjes. Opgehoopt stof, vuil, haar en de geur van een hondenmand vinden al snel een weg naar de rest van het huis.

Gelukkig is het Bolsterbed ontworpen met het oog op snelle reiniging en een schone woonomgeving. De hoezen kunnen binnen enkele seconden verwijderd worden en op een mild programma in de wasmachine draaien. En zodra de hoezen er weer op liggen, zal de hondenmand als nieuw voelen (en ruiken). Daarnaast is er een optie om de hondenmand aan te passen met een breed assortiment aan designerpootjes, op deze manier kan het Bolsterbed iets van de grond getild worden zodat hij makkelijk schoon te maken is en goede ventilatie biedt.

Past bij jou

Iets anders wat je moet overwegen bij het uitkiezen van een hondenmand is jouw levensstijl. Maar het kan een uitdaging zijn om de perfecte match voor jou en de hond te vinden zonder in te leveren op comfort. Wij vroegen ons af of we een hondenmand zouden kunnen ontwikkelen die tegemoet komt aan de behoeften van de hond en van onszelf. Ons antwoord: Jazeker! Of je nu een avonturier bent die de hond meeneemt rond de wereld, of een huismus die de hondenmand wil laten matchen met het interieur: wij hebben de hondenmand die je zoekt.

Ahoy avontuur!

Het hondenkussen is perfect om overal mee naartoe te nemen. Het lichtgewicht materiaal maakt het een eitje om de mand mee op reis te nemen. Houd hem in de auto voor het volgende avontuur en haal hem eruit als jullie op de bestemming zijn aangekomen. Het hondenkussen is gevuld met precies de goede hoeveelheid vulling, waardoor jouw viervoeter overal comfortabel kan uitrusten.

Bruine hond ligt op het Omlet hondenkussen in de print Gardenia Sage

Hier voor de huismus

Misschien spreekt het je wat meer aan dan om lekker met de hond te slenteren en daarna van de avond te genieten in je knusse, mooie gedecoreerde huis, in plaats van een kampeertripmet de hond. Maar daar hebben we ook een hondenmand voor. Ons hondennest is ontwikkeld om jouw hond de ultieme nachtrust te geven met een dubbelzijdig uitneembaar kusseninzetstuk. Ondertussen staat hij ook nog eens prachtig in jouw interieur.

Kies uit een brede collectie duurzame hoezen met signature prints die exclusief bij Omlet te verkrijgen zijn. Voor degenen die van sprekende kleuren houden zijn de Kaleidoscope Prism of Shaded Pruce prints perfect. Maar ook voor minimalistische interieurs hebben we subtiele prints, zoals de Corduroy Pebble en Corduroy moss hoezen.

Omlet en jullie hondenmand

Geen enkele hond is hetzelfde en wij verwachten niet dat ze dezelfde behoeften en wensen hebben. Daarom hebben we een mooie collectie hondenmanden die aan hun behoeften, en aan die van jou voldoen. Van het Bolsterbed voor extra ondersteuning, tot Topology hondenmanden die in elke levensfase tot hun recht komen, tot de prachtig ontworpen hondennesten, of hondenkussens die overal mee naartoe kunnen. Wij geloven dat de perfecte hondenmand zorgt voor een beetje magie voor zowel de hond, als voor jou.

Hond rust in zijn hondennest in de print Honeycomb Slate

*180_Puppy-Gaurantee_terms | Omlet

This entry was posted in Honden


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *